Автор: otvorenia
Дата: 12-04-10 20:06
Относно темата само да вметна: Те снимат, ама им се плаща достойно.
Относно демонстрантите:
Това са така наречени от руснаците в Бангкок 'червени рубашки'. Всъщност Руските медии са на ниво, и на момента отразяваха всичо (понеже не разбирам тайландски де)
Демонстрират против сегашното правителството. Искат да върнат стария министър-председател на власт. Той е бил свален заради голями кражби и доколкото знам май 2 години са му дали.
Построил е един голям мост който е кръстен на него Saiphan Thaksin (Tаксин Мост) .
Много пъти 'червените' затваряха различни улици и таксита отказват да ни закарат ако сме в тяхната посока.
В събота ползвах надземно метро Sky Train за да отида на пазара им. Минава се покрай паметника дето станаха сблъсъците. Полицията се опитва да ги изтласка и тогава са стрелбите.
Тайландците спират надземното метро, поради мерки за сигурност.
Късния следобед пробвам да се връщам и гледам че го затварят. Веднага отидох на подземното метро който е по един обиколен маршрут който да е най близо до хотела ми. Докато пътувам едно момче който знае добре английски,разговаряше по телефона, след това дойде до мене и ми каза че цялото надземно метро е спряно. Погледнах картата и слезнах там, където да разчитам на такси или на себе си, без да разчитам на връзка с надземното. Таксиджиите веднага вдигнаха двойно цените и аз викам я да се поразходя. 2-пъти се обърках, но понеже хотела ми е в центъра в близост до най високата сграда в Бангкок след няколко часа обикаляне се прибрах в хотела. Имам видео от вечерта след инцидента, как червените преминавайки по Petchburi където е моя хотел отивайки на митинг.
11 убити, единият е японският журналист от Ройтерс. Това е информация от Събота по телевизията, в Неделя потеглих по на изток. Оказва че много повече хора са дали фира.
Видеото е на 1080р 24к/с не ми хареса и направих следващото на половин резолюция там 640х480 там колкото е. Не мога да го кача сега понеже интернета ми е бавен и много хора дето разчитат на 5Д2 видеото може и да останат разочаровани. Бях с туристическия 24-105/4 ИС и на видео стабилизацията не работи и нямах никакъв алкохол да пийна за да си стабилизирам ръката.
Допълвам че Тайландците са много миролюбив народ и не очаквах да се стигне дотук. Военните са на ниво Полицията също е много силна (много пари се дават за тези институции) и за мене е неофициално военно положение от години.
Голяма част от армията и полицайте са като дините: зелени униформи, а отвътре са червени.
Публикацията е редактирана (13-04-10 04:00)
|
|