Автор: bleu
Дата: 21-01-10 16:11
Привет на всички,
От няколко месеца бера ядове с избор на видеокамера. пробвах много камери и прочетох сума ти ревюта и .. разочарован съм от любителския клас като цяло.
Хардуерът е добър, но чрез софтуера насилствено орязват възможностите на камерите. Предполагам го правят, за да има причина човек да си купи нещо по скъпо ...
Накратко.. трябва ми камера която :
-снима видео със стандартна резолюция и минимално количество артефакти ..върху карта или хдд.( предпочитам 3мб/сек отколкото 3сек/мб )
-44Khz звук,-вход за външен микрофон е +
-акуратен автофокус, ръчен фокус!
-ръчен контрол над апертурата.
Готов съм да жертвам стабилизатора и зуума в името на горните 4!
цена <=1к лв
Мислих.. мислих и случайно попаднах на Пентакс К-Х.,който с 2 обектива 8-55mm & 50-200mm струва под 1000 лева .(цените в бг изобщо не ги коментирам).Въпросния D-SLR снима много качествено видео в M-jpeg . Като се добавят и ръчните контроли ми се вижда по добър избор от видеокамерите до тази цена.
Накратко за типа на видеото, което ще снима, за да не остана неразбран.
Ще се снимат филмчета тип монолог или диалог за хора, които смятам, че имат какво да разкажат на света. Снимам 100% от статив,обекта е на 2-3 м макс.Държа на контрола над дълбочината на фокуса, затова и ръчният фокус и бленда са задължителни.
та.. моля хора, които са на ти с видеозаписа , а не просто си "чешат езиците" в защита на една или друга марка да помислят над евентуалните минуси на този ми избор. Всички алтернативни предложения са добре дошли, включително и оферти за употребявана техника покриваща горните изисквания.
Поздрави
|
|