Автор: martinis
Дата: 02-08-09 00:25
Това са прости програми за отпечатване на фотоалбуми, не за книги. Всъщност зависи кой какво разбира под книга? Във Франция, където съм, този софтуер се ползва толкова масово, за отпечатване на албуми със снимки от сватби, балове, отпуски и пътешествия. Но това не са книги!
Книгата е интелектуален продукт, който задължително се регистрира под ISBN номер, за което пък, задължително условие е тиражът да бъде минимум 500 или 1000 бройки, не съм сигурен точно колко. Разходите за печат никак не са маловажни, особено за качествена фотографска книга. Тук във Франция се усещат трудности с реализацията и продажбата на такива книги, а в България... не знам? Трябва да се премисли всичко много внимателно преди едно такова начинание.
Аз също се интересувам от въпроса за издаване на книга... говорил съм с един колега, който сам си прави всичко вкъщи на Фотошоп индизайн, и който ми каза, че е намерил някаква малка печатница в Китай, което му съкращавало разходите с 40%. Да, но така винаги съществува риск, накрая да получиш пратка 1000 книги от Китай и да не ти хареса нещо в цветовете.
Не искам даотчайвам никой, напротив, ще се радвам да прочета тук още мнения от знаещи и пробвали в тази материя...
|
|