Автор: peshovec
Дата: 01-12-09 06:01
Който се е интересувал от темата ( преходници с чип за sony/minolta ), най-вероятно е забелязал различните видове чипове.
Безспортно на хартия ( по параметри ), с най-добри показатели е чип-а, който може да се наглася ( от потребителя ) за различни минимални бленди и за различни фокални разстояния.
За разлика от Пентакс, където доколкото съм запознат фокалното разстояние се задава ръчно (тоест, може при желание:), поне при alpha 200, нещата не седят точно така.
Другата съществена разлика е focus trap-а. При пентакс си го има и работи:) При alpha 200 нещата са малко по-различни.
Аз си падам малко експериментатор. Със обикновен ( 50 мм, бленда 1.7 фиксирани) чип успявам да постигна focus trap по следния начин:
На апарата казвам да снима само като има фокус. Включвам на AF, съответно мотора на апарата прави всичко възможно да фокусира, не успява и се предава:), натискам спусъка и въртя фокуса (мотора на апарата отвреме на време пак се мъчи да фокусира), като нацеля фокус и щрака.
Това обаче не ми харесва (и не го правя), поради факта че докато мотора се мъчи да фокусира върти pin-чето ( хубав превод на бълрарски? ) и то милото се "мъчи да пробие" преходника:)
Споделете вашите наблюдения по темата моля:)
|
|