Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Да се неначудиш (поредната тема за чудене и лаптопи)
Автор: loki_in_disguise   
Дата:   20-07-09 20:51

Здравейте, за първи път пускам тема, а още по за първи път пускам тема за "savet 6toto se 4udia":)))
Та, проблема ми е, че имам едни около 3 000 лева, които много ме бодат и искам да похарча за компютър. Най-сериозно клоня към най-новата серия на МакБук Про, който могат да ми донесат от Америка и да получа най-мощния: 15-inch: 2.8GHz, NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT with 512MB, 500GB hard drive - за около 3200лв.

Другия вариант е, разбира се, някакъв Уиндоус базирам много голям звяр, или варианта, който също доста ме замисля - да си купя някакъв лаптоп за около 1000 и да засиля домашния си компютър доста.

Това трябва да го реша до няколко дни и за това, Наистина, моля за съвет от разбиращите.

Нямам нищо против лекия спам от типа "моя е сто пъти по-добър от твоя", стига да не е твърде прекалено:)

Благодаря за насоките предварително!

ПП. О, забравих....ще ползвам лаптопа за снимки, прехвърляне и обработка, тоест лайтрум, фотошоп, Кепчър.....и също няма да откажа да му кача някоя и друга игрица, мощна колкото би могъл да носи (много си падам по стрелячки а те много си искат).

Отговори на това съобщение
 Re: Да се неначудиш (поредната тема за чудене и лаптопи)
Автор: джъмбо   
Дата:   20-07-09 20:53

мака не е комп за игри а и няма много за мак...
ако ще си играеш.... винбозите са твоя избор

Автор: jivkojj   
Дата:   20-07-09 20:54

ПП. О, забравих....ще ползвам лаптопа за снимки, прехвърляне и обработка, тоест лайтрум, фотошоп, Кепчър.....и също няма да откажа да му кача някоя и друга игрица, мощна колкото би могъл да носи (много си падам по стрелячки а те много си искат).

Мене ако питаш
да си купя някакъв лаптоп за около 1000 и да засиля домашния си компютър доста.
е правилния вариант в твоя случай.

Дата:   20-07-09 20:57

Джъмбо, аз обикновено боря най-новите и силни стрелячки, а тях ги има и за мак. Естествено, не игрите са ми водещи. Просто искам нещо, на което да мога да разчитам максимално...:)

Автор: hotsnail   
Дата:   20-07-09 21:02

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536033

Intel® Core™ i7 2.66GHz, 3GB DDR3 1600MHz RAM, 1000GB HDD, DVDRW, VGA ATi HD4870 1GB/DDR5, SB7.1, Lan1000, Gamer Laser

2200 лева

ами подобен лаптоп няма, най близкия като мошност КуадКор лаптоп е към 5000 лева. (макбуци мисля няма с КуадКор )

Дата:   20-07-09 21:04

имам аймак и макбук... ползвам ги за фото и ввидео обработка....

ходя при клиентите с макбука.... и винаги им е ействало добре тази визия... мака е скъп но адски представителен... нещо като костюм армани....

и с костюм ролман си елегантен ама арманито...

ако имаш възможност за макбука... то имаш перфектна визия дизайн и качества.... и нямаш вируси

Автор: sashky   
Дата:   20-07-09 21:09

Що не вземеш да направиш едно моренце ???

Дата:   20-07-09 21:19

защо да разсъждава като средно ниво българин.... язе да се намуам и напия пък после ше му мисля....

Дата:   20-07-09 21:23

sashky, с моите 3000 левчета да направця най-много няколко квадратни метра плаж и някоя локва. Все пак, предпочитам да оставч правенето на моренца на Господ. Повече му се удава, пък и вече има опит[smilie18]

Джъмбо, тъкмо тези ми бяха разсъвденията за Мак-а и все повече клоня нататък.

hotsnail, страхотно предложение е това. Но, при Мак ми харесва най-вече това, което няма - вируси, забиване и най-вече Уиндоус :)))) Иначе би било тъкмо такова засилването :)

Дата:   20-07-09 21:26

на мака може да сложиш и виндолс..... някой това правят или с буткам или отделна партиция... аз по едно време в началото бяха така... но после минах окончателно на мак.... даже сега съм си го взел на коленете във фотьойла [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] щот... няма вентилатори които да запуша

Автор: dephil   
Дата:   20-07-09 21:32

На твое място - бих си направил МНОГО мощна станция за вкъщи, плюс нещо за около хиляда.

И все пак, ако ще е ноутбук, препоръчвам ти Windows, щом ти се геймърства и по-специално - НР:

За 2'900лв - HP EliteBook 8530w T9600 (2.80GHz) 15.4"WUXGA WVA 2048MB 320GB nVidia 512MB DVD+/-RW modem 802.11a/b/g/n

За около 1000 повече - HP EliteBook 8730w Core2Quad Q9000 (2.0GHz/6MB/1066MHz) 17" WUXGA WVA + Camera 4GB RAM 2 DIMM 320GB HDD DVD RW DL nVidia FX 2700M 512MB 802.11a/b/g/n BT Vista Business w/XPP

Взех 2 такива седемнайски за офиса и са просто феноменални машини (a и изглеждат доста добре).
Виж им и TrueBrite екраните :)

Леново имат също една нелоша 17ка, ама тя е с около кило по-тежка и е съвсем непреносима, ако правилно си я спомням.

Автор: plamendoc   
Дата:   20-07-09 22:10

Мале тази оферта на Джар направо цепи мрака-и дъното е с 2 ПСИ-експрес слота та мажеш и още една карта в крос да му сложиш [smilie19]

Автор: exile   
Дата:   20-07-09 22:17

Купи си макбук и xbox360.

Ще инвестираш 1500-2000 лева в изчислинелна мощ за игри и ще установиш, че същите игри ги има за xbox360 и ps3 почти толкова добре изглеждащи, някои и по-добре, излизат по-рано за конзоли, няма пачове, няма кракове, няма инсталации, играят се три пъти по-удобно, лягаш на дивана и цъкаш. Един хбокс е 500 кинта. Има перфектна онлайн игра за 20-на кинта на месец. Един ПС3 е 600 кинта примерно и има безплатна онлайн игра. Шутъри има за xbox360 има брутални - halo3, gears of war 1&2.

Да си вземеш лаптоп за 3000 кинта с идеята да играеш игри е безумие.

Автор: v_nikolov   
Дата:   20-07-09 22:29

Хм, каквото и да вземеш, при компютрите технологиите се развиват доста бързо и не след дълго ще се разбера, че "мноо якия лаптоп" вече не е токова "як". Та, моят съвет е по-добре лаптоп за около 1000 и по-сериозен десктоп, даже хубавият монитор е за предпочитане, да речем едно хубаво EIZO 22`` Няма да ти давам препоръки за конкретни машини, защото (обективно погледнато) много зависи за каква работа ще се използва. Иначе MacBook Air си е луда гъзария, ама само толкова..
Поздрави, и успех с избора! [beer]

Автор: plamendoc   
Дата:   20-07-09 22:31

Моя ПС-гуро ми е казал че де що има лаптотоп под 3000 лв е пълен шит

Дата:   20-07-09 22:34

Кажи на твоя ПЦ гуро, че лаптопа, дето си взех за 1800 кинта с ДДС преди една година ми се изплати в пъти и, да чукна на дърво, не е мръднал, с изключение на едно захранване, дето ми смениха.

И още няма игра, която да не ми тръгва и в следващите 2 години не се задават такива. [smilie21]

И пак бих предпочел по-слаб лаптоп с xbox360...

Автор: ecobo   
Дата:   20-07-09 22:35

Вземи си БакБукПро. Аз смених 5 ПЦ лаптопа и 2 13" макбук-а, докато "узрях" за един 17" МВР - уникална машина, няма нищо общо в всякакви други. Скоро ще си сменя и другите компове, минавам тотално на Мак. [smilie24]

Автор: v_nikolov   
Дата:   20-07-09 22:37

Автор: hotsnail
Дата: 20-07-09 21:02
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536033
Intel® Core™ i7 2.66GHz, 3GB DDR3 1600MHz RAM, 1000GB HDD, DVDRW, VGA ATi HD4870 1GB/DDR5, SB7.1, Lan1000, Gamer Laser
2200 лева

Мултирама имат по-добро предложение същият процесор с 6GB-RAM и ATI HD4890 за 2500 левчета ;)

Дата:   20-07-09 22:38

Що се хабите с тея предварително асемблирани компютри...

Автор: nikidi   
Дата:   20-07-09 22:48

мак!

Автор: ka7   
Дата:   20-07-09 22:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vinse   
Дата:   20-07-09 23:20

1 парите за мобилен МАК са пари на вятъра
2 парите за скъпа уиндоус базирана мобиларка са пари на вятъра
3 инвестирай в стационарен компот 2/3 от сумата
4 с останалата 1/3 си купи нещо, което да е НАИСТИНА мобилно
5 пии една бира

При положение, че водещо при теб е да има на какво да цъкаш - асемблираш си един кор две куад (да има, не че ще му ползваш всичките ядра [smilie5] ) с 4 гъби рам и нещо от порядъка на НеВидя 280.
След това си задаваш въпроса "бе маа му стара за чии ми е да си взимам голяма мобиларка" отговорите са два
а) щот искам да ми тежи и да заема цяла маса като го извада в кафето, пък и ми трябва нещо чат-пат мощно за да ми бръмчи фотошопа на него
б)всъщност мен и без това гърба ме боли и не мога да нося повече от 2 кила чанта. Що не вземе да си взема аз един Асус ЕЕЕ 1000НЕ, мога да го извадя във филиповци и никой няма да го види (и съответно да изям боя заради него), ама пък на него шопа не върви баш гладко.
Абе абсолютно щастие нЕма - само рЕдко [smilie7]

Re:
Автор: fotoloop   
Дата:   20-07-09 23:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-07-09 23:49

Макбук 13" е истински мобилен комп... Тея нетбуци са толкова кюмпютри, колкото и покет пц-тата....

Автор: aeobs   
Дата:   20-07-09 23:55

Какво точно се има предвид тук под обработка.
Защото не виждам как се прави такава на нещо преносимо, различно от 17 инчовия матов мак.
Ако става въпрос за подготовка за печат или основни корекции на снимките за архива е друго, иначе с тия огледала трудно се върши нещо.
Всички уиндоус базирани лаптопи са с орязани батерии, греят при натоварване и тежат доста.
На мен единствено Dell XPS 16 + една 9 клетъчна батерия ми се стори приятно устройство, има страхотен екран, като при измерване със спайдер 3 цветното му пространство беше по-голямо дори от това на мак-а и е най-голямото до момента за лаптоп. Разбира се е с глоси дисплей, така че това ще огрее само геймърите и киноманите.
Иначе с по-добро видео от 9600, блу-рей и стабилно аудио идва $2000-2200, един купон за $500 долара и нещата се наместват повече от добре.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »