Автор: promis
Дата: 27-06-09 12:24
И аз да споделя.. Асус 1000Н ми върши чудна работа - специално за снимки и музика го взех. Лек е, побира се във фото-раницата ми (която няма отделение за лаптоп), идва с готино калъфче, и на една седемдневна екскурзия в чужбина беше незаменим - ползвахме го да изпразваме картите памет на всички фотоапарати, да резервираме онлайн хостели, свързвах се с приятели в България, пращах им снимки...
Предпочетох една модификация с 500 GB хард. Махнах линукса и качих ХР - малко беше играчка, но сега си имам една флашка, която ми е само за инсталация на ХР на машина без CD. Качил съм много малко софтуер, като най-важният е Canon Digital Photo Professional. За да работи резолюцията трябва да е поне 1024х800, но Асуса удобно може да превключи от 1024х600 на 1024х800. Работи и remote shooting-а. Последно ми се наложи да конвертирам близо 300 RAW файла и за 4-5 часа се справи (включен в контакт, разбира се). Не е мощен, но ако ти трябва за да изпразваш CF/SD картата, да показваш снимките на хората с теб, или да ги прегледаш по-добре, или да ползваш интернет, дори филм да гледаш - върши чудесна работа. Дори има и видео камера и вграден микрофон, но не съм ги пробвал още
Edit: Както казва hotsnail, разликата между този с линукс и този с ХР е под 100 лв, но аз лично предпочетох тази разлика да я дам за по-голям хард, пък с операционната система сам да се справя
Публикацията е редактирана (27-06-09 12:28)
|
|