Фотоизложба - конкурс “Кукерландия 2021” - победители

14.03.2021 y.
Фотоизложба - конкурс “Кукерландия 2021” - победители

На 13 март пред сградата на Народно читалище „Съгласие -1862“ – гр. Ямбол беше открита Фотоизложбата-конкурс „Кукерландия“, която е едно от най-престижните събития в програмата на едноименния фестивал и се провежда от 2005 година. 

Жури с членове: Александър Петров Иванов, Величка Тодорова - viliss, Александър Иванов Иванов - masteral, Жечо Планински - scaramouche, Георги Георгиев, Христо Свинаров, с председател Зафер Галибов обяви наградените фотографи в 17-тото  издание на конкурса:

Първата награда - Петя Танева от гр. Ямбол за снимката „Режисьорът“;
Втора награда - Калина Шивачева-Стойчева от гр. София за снимката  „Фокус“;
Трета награда - Надежда Райчева - sunnyhope от гр. София за снимката „Огнен сурвакар“;
Специалната награда за фотография, направена на фестивала „Кукерландия“ в Ямбол -  Екатерина Староманова от гр. София за снимката „Когато маските се вдигнат“; 
Специалното отличие на списание „Вагабонд“ – „Представяне на цялостното творчество в изданията на редакцията“ -   Димитрина Андреева - DidiAndreeva от гр. Бургас.

Снимки: Община Ямбол 


Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ е вторият по мащаби в страната и е единственият български маскараден фестивал, който се провежда всяка година без прекъсване повече от 20 години. Най-голямото съпътващо събитие към фестивала е фотоконкурсът и изложба. 
 

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.