25
February
2023

Еднодневен курс по травъл фотография

Еднодневен курс по травъл фотография

Пътешествия и приключения, портрети и пейзажи, стрийт и архитектура – всичко за травъл фотографията в един интензивен еднодневен теоретичен курс!

Водещ: Емил Данаилов - сайт

Подробната теоретическа част, илюстрирана със стотици фотографии, разглежда, дискутира и разяснява всеки един аспект на снимането по време на пътуване. Множеството технически препоръки, практически съвети и идейни напътствия превръщат курса в сигурен трамплин за справяне с вашето следващо фотопредизвикателство!

Курсът по травъл фотография на Емил Данаилов се превърна през годините в школа за пътешественици с фотоапарат. Стани един от тях!

Курсът ще се проведе във ФФ студио „Фото Зона“ (София, бул. „Мадрид“ № 50) на 25 февруари (събота) от 10:00 до 19:00 ч.


Програма:
    1. Особености на травъл фотографията. Илюстративност и художественост. Снимки за спомен и запомнящи се снимки. Нагласени и непринудени снимки. Тенденциозност и обективност. Авторско присъствие и отношение.
    2. Комуникация и етика. Местни закони и морални норми. Въздействие на туризма върху средата. Отговорността на фотографа. Качества на травъл фотографа.
    3. Предварителна подготовка за пътуването. Избор на техника и аксесоари. Транспортиране и сигурност.
    4. Жанров синтез. Архитектура и градски пейзаж, портрет, пейзаж, стрийт, репортаж. Особености, избор на обективи и експонационни режими.
    5. Как и колко да снимаме. За и против кропа. Гледна точка. Типични места – различен поглед. Отблизо и отдалеч. Детайл. Предаване на мащаба. Панорами. Въздействие на фона и елементите. Нощни снимки. Използване на статив и светкавица.
    6. Неповторимата снимка.
    7. Разнообразие и стил. Изграждане на цялостен образ. Травъл фотографията като есе. Човек в контекст.
    8. Фотографът като фоторедактор. Подбор и подготовка на кадрите за презентация или публикация. Количество и технически характеристики на снимките, композиция, идея, развитие на темата, внушение, цялостен ритъм. Текстове към снимките. Обработка на изображенията. Черно-бяло или цветно. Архивиране.


Такса за участие в курса - ........ лв.

За записване – Емил Данаилов - 0878 204 208 или emil.danailov@gmail.com

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.