03
December
2021

Мастърклас с Константинос Мухтарис - Glamour | Artistic nude

Мастърклас с  Константинос Мухтарис  - Glamour | Artistic nude

ОПИСАНИЕ НА КУРСА

Научаваме за осветлението, позата и подчертаване на формата на човешкото тяло.
ВНИМАНИЕ: ТОЗИ КУРС СЪДЪРЖА ХУДОЖЕСТВЕНА ГОЛОТА.

Фотографията на голо тяло е изкуството на улавяне на красотата на човешката форма. Използвайки светлина, сенки, поза и творчески израз, можете да откроите красотата на вашите модели и човешкото тяло. Тъй като комуникацията е от изключителна важност при снимането на голо тяло, Константинос Мухтарис ще обсъди етикета на подготовката, като определи очакванията, режисурата и работата с вашите модели.

Курсът включва техники на позиране и съвети за това какво да се подчертае и какво да се избегне, както и обсъждане на значението на осветлението и как то влияе на формата на тялото. Константинос ще напътства и как да    стимулирате своята креативност, като същевременно поддържате изискана и артистична визия.

Този курс започва с поглед към жанра на изкуството гола фотография, включително набор от примери, с които да затвърдите идеите си. След това, ще размишляваме как да организираме фотосесия на голо тяло, така че всичко да работи гладко. Темата включва всичко, което трябва да знаете - от проучване и уговорка с вашия модел до намиране на местоположение,  заедно с инструкция за позите и етикета на тази форма на фотографско изкуство.

Особено ценен аспект на курса е възможността да ръководите модела, който ще бъде опитен в жанра и ще може да ви помогне да постигнете някои страхотни изображения.

Ще видите и научите на практика следното:
    • Често срещани грешки в позирането и за какво да гледате в модела си, докато режисирате
    • Как да намирате и общувате с модел
    • Как да поддържаме контакт с модел по безопасен и творчески начин
    • Какви светлинни модификатори и настройки се използват и какво въздействие оказват върху външния вид на човешката фигура
    • Как да акцентирате мускули, форми и линии със светлина и ъгли на камерата
    • Разгръщане на творчеството с използването на тъкани и други функции
    • Как да усъвършенствате вашия творчески процес  
    • Ще участвате в уникална портретна фотосесия и ще разгледате създадените от вас произведения на изкуството
    • Как да очертаете формата на тялото с помощта на един, два и три светлинни източника с обучение как да позиционирате всеки един 
    • Демонстрация кои светлинни модификатори да използвате и ефектите, които можете да постигнете, с достатъчно време да снимате с всяка настройка
    • Ще научите как да снимате човешката фигура в най-различни позиции, работейки върху естетиката на формата
    • Ще откриете как да създадете драматичните bodyscapes с нисък ключ, които са отличителен стил на жанра
    • Ще можете да насочвате модел с много опит и тя ще ви съдейства да получите страхотни изображения

Вижте повече за курса и водещия тук
Instagram контакти:
@constantinos__mouchtaris
@photoludensart

НЯКОЛКО ДУМИ ОТ МАЕСТРОТО

Казвам се Константинос Мухтарис и приемам себе си като визуален художник, режисьор и фотограф.

Роден в Атина, Гърция, през 1974 г., аз не съм перфекционист, вярвам в човешките несъвършенства и постоянно се обучавам да създавам оригинално-завладяващо-внимание към красотата, разкрита от тялото и изражението на лицето.

Започнах своето пътуване с фотографията още през 1992 г. 
От 2000 до 2004 г. се занимавах с фотография и завърших обучението си по Интериорен и индустриален дизайн, (B.Des.) Морфология в Бостън. По-късно завърших и Чикагското училище по фотография.

Моите основни образователни и професионални дейности са били фокусирани върху тези две области. Носител съм на множество награди и в двете области на експертен опит и имам  публикации в множество медии.

В професионалния ми живот през последните двадесет години, научих, че единствено упоритата работа е най-сигурният начин за успех.

В златната епоха на пресата работих съвместно с голям брой гръцки лайфстайл издания и постепенно се развих в дигиталната ера на списанията.

В момента притежавам собствена компания за интериорен дизайн и вътрешно обзавеждане и в същото време ръководя голям екип от лица, които са заети във видео и фотографска продукция - най-вече на събития и видеоклипове.

През последните четири години бях домакин и ръководих повече от осемдесет фотографски и видеографски семинари в Гърция, Унгария, Италия, Германия, Испания, България и др.

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.