Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: ALBIREO   
Дата:   02-02-09 08:01

В момента се коментират тези въпроси по бТВ - Тази сутрин.

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: мара   
Дата:   02-02-09 08:15

в дунавията по рецептура от стари времена се слага мас. сигур е далеч по-малко вредно от другите лайна...[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: slivenski   
Дата:   02-02-09 08:22

Това с тебешира в сиренето е направо... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Чудех се аз преди време, като си купих едно сирене от известна марка, защо ми хрускаше нещо между зъбите...

Сега купувам едно друго, което е сравнително скъпо, но поне е хубаво... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: imitev   
Дата:   02-02-09 09:14

В дунавията не се слага мас. Технологията за производство се казва УФ (Ултра Филтрация). Чрез нея се извлича сухото вещество от млякото и се отделя водата. Измислена е защото фирата при тази технология е по-малка от тази при конвенционалните технологии.

УФ може да се каже че е най-сирене от сирената като съдържание на мляко.

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: NO_CARRIER   
Дата:   02-02-09 13:06

Това с тебешира е тъпа журналистическа простотия на куб.
Първо тебеширът е гипс, второ никой няма да тръгне да купува скъпи тебешири вместо насипен калциев карбонат, а и доколкото знам, се ползва калциев хлорид, а не карбонат, защото хлоридът е по-разтворим.

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: n1x0n   
Дата:   02-02-09 16:01

Защото досега не съм забелязала дали можеш да определиш по външния вид кой какво яде и дори кой пуши и кой не...

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ти да не си първооткриватекла на "зрителната безконтактна диагностика" - сигурно определяш по външен вид кой е със СПИН, кой с рак, кой с камъни в бъбреците...

Ми ЕСТЕСТВЕНО че няма как да видиш, защото повечето проблеми от некачествените храни могат да те убият преди да ти е проличало външно.

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Amigo   
Дата:   02-02-09 16:17

Колбасарите: Да спрем да храним хората с боклуци
02 февруари 2009 / News.dir.bg


Контрол навсякъде и защита на бранша, това поискаха днес представителите на браншови организации на производители и преработвателни на месни и млечни продукти по време на Консултативния агробизнес съвет към земеделския министър Валери Цветанов.
Те обединиха предложенията си в четири точки, като най-важната от тях бе, за контрола върху качеството и продукцията на суровините у нас, съобщи БГНЕС. Не по-малко важна за фермерите е и рекламата на българските продукти и ефективното участие в международни изложения.
Не на последно място участниците в срещата посочиха необходимостта от по-специализирано и качествено обучение на персонала, зает с тези дейности. Като най-голям проблем бе посочен лошото качество на млякото, а като важна инициатива за всички - създаване на български стандарт за качество на храните, със собствено лого.
"Трябва да престанем да храним хората с боклуци и да спрем нелегалния внос на некачествени суровини от цял свят", заяви зам.-председателят на съвета Кирил Вътев, който е собственик на колбасарската фирма "Тандем". На срещата бяха назовани и конкретни цифри. 973 000 души у нас се занимават със земеделие. Досега има около 500 проекта по програма САПАРД, но неяснотите около нея са бомба със закъснител и се отива към пълен застой, заявиха участниците. От 335 000 дойни крави в България, 147 000 или 43,8% от тях са в стопанства, в които има от една до три крави.
Представител на Тракийския университет сподели, че се налага хората в тези стопанства, да се сдружават, че трябва да се организират школи за доячи, и курсове за обучение на персонал по хранене на селско-стопанските животни.
Появи се предположение, че украинско сухо мляко с неясен произход и качество влиза в страната по други дестинации. Голямото количество, което имаме на внос на сухо мляко от Румъния, води до съмнението, че голяма част от него всъщност е украинско.
Председателят на Националната ветeринарна служба Йордан Войнов припомни, че предстои да се утвърди български държавен стандарт с подробна инструкция и с лого за качествени български продукти.
Според Войнов в момента се внася свежо мляко от Унгария на цена 0,45 лв. за литър, а участниците в срещата отново изказаха опасения от ниските изкупни цени на млякото и от проблема с качеството на вноса.
Представителите на различни браншове се обединиха около становището, че трябва да се акредитират лабораториите за тестване на храните, които и сега имаме към различните университети в страната. Най-важен за страната е засиленият граничен контрол и създаването на национална стандартна рамка, която да завиши изискванията към качеството на храните.[cool] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Lalinda   
Дата:   02-02-09 16:53

n1x0n написа:

> Защото досега не съм забелязала дали можеш да определиш по
> външния вид кой какво яде и дори кой пуши и кой не...

>
> [smilie18] [smilie18] [smilie18]
>
> Ти да не си първооткриватекла на "зрителната безконтактна
> диагностика" - сигурно определяш по външен вид кой е със СПИН,
> кой с рак, кой с камъни в бъбреците...
>
> Ми ЕСТЕСТВЕНО че няма как да видиш, защото повечето проблеми от
> некачествените храни могат да те убият преди да ти е проличало
> външно.



Пропуснал си изявленията на д-р Амиго, че го може.
[smilie18]
Той ще да е първооткривателят.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Lalinda   
Дата:   02-02-09 21:38

Сещам се и за отличен и неединичен пример за това как хора, яли в продължение на години възможно най-вредните храни, които може да си представите (разтекли се и омекнали колбаси и кашкавали, овлажнени обикновени вафли и локуми, многократно разтапяли и втвърдявали се масла, всякакви непроверени, домашни или не, консерви, лютеници, сладка и прочее, пържени от няколко дни кюфтета, били те вегетариански или месни, поувехнали зелки и марули, плесенясал хляб, пили всяка вечер ракия, греяна или натюр, разтекли се шоколади и марципани, русенски варени, свински и птичи пастети, копърки, домашно кьопоолу, позавехнали палачинки, сварени преди дни яйца, мазни баници, вмирисани сирена, хванали коричка майонези и руски салати, кисели краставички, печени на жар прорасли картофи, непроверени гъби и т.н. (ой-ла-ри-пиии - как ли сме го яли всичко това в продължение на поне 20 години из нашите планини!)), са се запазили в отлично здраве и състояние на духа...

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Не знам дали сте яли от сухите корички за кучетата на хижа Грънчар? Дали сте шетали из Родопите в годините на голямото нямане? Дали сте се молили за стар хляб из пионерски лагери в Родопите, защото в раницата ви няма, а и няма как да се появи нищо? И въпреки това да сте се връщали у дома в отлично настроение, готови за нови подвизи и приключения?

Все ми се струва, че работата не е точно в храната... а може би в компанията!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: мара   
Дата:   02-02-09 22:37

лали, всичко което изреди е просто нелицеприятна, ма не и вредна храна...може би с изключение на отровните гъби, ма те така и не са били изядени явно[smilie5] . та тая "грозна" храна е далеч по-здравословна от лицеприятната, сертифицирана, макдоналдисана храна. то през цялото време за тва се говори...не знам ти за кво си мислиш, че става дума...[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Amigo   
Дата:   02-02-09 22:50

Подобрители докарват рак на щитовидната жлеза

Някои от подобрителите за вкус в кренвиршите, надениците и меките салами могат да доведат до появата на рак на щитовидната жлеза, съобщи за "Монитор" диетологът и председател на Асоциацията по диететика доц. Донка Байкова. Те се означават с буквата "Е", колкото по-голяма е цифрата зад нея, толкова по-голяма е опасността. Различните комбинации в продуктите - емулгатори, подобрители, консерванти, кумулират неприятни ефекти в организма. Те докарват салама на вкус, но не и на качество. Когато се комбинират няколко такива "Е"-та, докарват тежки алергии особено при децата. Малчуганите могат да станат превъзбудени и дори агресивни, разясни специалистката по храни и хранене.

По думите є възрастните хора са изградили адаптационни механизми, но и те развиват алергии, та макар и в по-леки форми. Според нея колбасите и сирената трябва да се продават само пакетирани, за да бъдат обозначени с етикети върху тях рисковите за здравето съставки.[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Amigo   
Дата:   02-02-09 23:55

Не е случайно, че още древната индийска мисъл разделя храните на три типа - най-нисша (тамасична), раджастична и сатвична (за тези, които искат да пречистят максимално тялото и духа си и които имат висши стремления). [cool]



Публикацията е редактирана (02-02-09 23:56)

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: мара   
Дата:   03-02-09 07:45

амиго, ай ся си прочети копи-пейста горе и кажи дали няма отявлени глупости. кат: "Те се означават с буквата "Е", колкото по-голяма е цифрата зад нея, толкова по-голяма е опасността." и също така:" колбасите и сирената трябва да се продават само пакетирани, за да бъдат обозначени с етикети върху тях рисковите за здравето съставки"...ия, хартията понася сичко-квот й напишеш, тва ще прочетеш. а от пакетажа...къф пакетаж?! или таз жена е малко глупава, или думите са й извадени от контекста, или най-малкото ти не си прочел кво копираш[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: tractorista   
Дата:   03-02-09 07:55

казах го няколко пъти. От близо 2 години по 4 20-тонни ТИР-а сухо мляко влизат само от Полша. Пиете вода и химия наречна мляко. На колега, който има 700 крави от Данон с млекарките като обикалят да изкупуват на безценица му се молят " Айде Кольо, пусни по малко истинско мляко да сложим във всяка цистерна, че докато го закараме в София да не се развали останалото" Ама Кольо не дава, за 40 стотинки. Кольо сам си го прави на сирене и кашкавал . И макар и трудно сам го реализира на пазара ...., но поне е истинско и маса хотели и ресторанти по морето му ги купуват.

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Amigo   
Дата:   03-02-09 07:55

[smilie10] [smilie10] верно бе [smilie18] [smilie18] ама всъщност на мононатриевият глутамат е Е 621, а на аспартама - Е 951 [smilie3] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: tnt   
Дата:   03-02-09 07:57

Мигу, кажи за глутена и защо има толкова алергични към него?

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Amigo   
Дата:   03-02-09 08:00

ай ся, не ме занимавайте поичи сега, че почвам работа [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: мара   
Дата:   03-02-09 08:04

да, ама пък 123 е най вредният и канцерогенен оцветител! просто оцветителите са със 100, консервантите-пр. с 200-натриевият нитрит е 249-251..така че...[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: asahi   
Дата:   03-02-09 09:36

Амигото почва работа - отваря дир-а и ще ни осведомява[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: ellisaveta   
Дата:   03-02-09 09:37

Опасните хранителни добавки:

http://bgtrener.blog.bg/viewpost.php?id=56948

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Todd   
Дата:   03-02-09 10:41

Автор: tractorista
Дата: 03-02-09 07:55

казах го няколко пъти. От близо 2 години по 4 20-тонни ТИР-а сухо мляко влизат само от Полша. Пиете вода и химия наречна мляко. На колега, който има 700 крави от Данон с млекарките като обикалят да изкупуват на безценица му се молят " Айде Кольо, пусни по малко истинско мляко да сложим във всяка цистерна, че докато го закараме в София да не се развали останалото" Ама Кольо не дава, за 40 стотинки. Кольо сам си го прави на сирене и кашкавал . И макар и трудно сам го реализира на пазара ...., но поне е истинско и маса хотели и ресторанти по морето му ги купуват.


Ашколсун на Кольо !!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Производителите докато не си затворят цикъла сами винаги ще има некой да ги ебе....

[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: exile   
Дата:   03-02-09 12:11

много дрънкате за производителите, ама не виждам някой от вас да е производител.
айде като излезете на пазара пак говорете как се затваря производствен цикъл[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: мара   
Дата:   03-02-09 13:03

аз съм си производител[smilie5] ма на киселото мляко. и на майонезата..примерно.
етона ветка инфото малко по-сбито и в табличен вид:
http://healthyfood.info.bg/Advices/20Dobavki.html

Отговори на това съобщение
 Re: Угояват ни с вредни мазнини
Автор: Gruyu   
Дата:   03-02-09 13:09

а аз произвеждам качествен алкохол, мое да заформим една натурална форумска борсичка с квалитетна стока...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   03-02-09 17:59

42 фирми обявяват, че добавят растителни мазнини в млечните си продукти

Прибавянето им към било безвредно, а консумацията на подобни продукти била въпрос на вкус, коментира д-р Йордан Войнов пред БНТ

42 фирми са заявили, че използват растителни мазнини в произвежданите от тях млечни продукти. Списъкът е публикуван в уебсайта на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС).

Сред по-известните производители са "Филипополис", "Жоси", "Бор Чвор", "Дядо Либен", "Марси" и др.

Най-много са млекопреработвателните предприятия от Пловдивска и Тъговишка област, следвани от Силистренска и Хасковска.

Въпросните 42 фирми са вписали в технологичната си документация, че влагат растителни мазнини в някои млечни продукти, които произвеждат.

Към 3 февруари 2009 г. всички млекопреработватели ясно са обозначавали тази информация върху етикетите на продуктите си.

Категорично опровергавам, че пазарът е залят с лоши храни с прибавени растителни продукти, заяви по-рано ръководителят на НВМС д-р Йордан Войнов пред БНТ.

"Млекопроизводителите купуват концентрирано мляко от Европа. То е обезмаслено - с 0,3% масленост, и за да влезе в стандартите се прибавят растителни мазнини, което е безвредно.

Една от първите ми заповеди беше да се прибавят растителни мазнини в млечните продукти само ако са с европейски стандарт. 46 от 246 предприятия в страната прибавят тези растителни мазнини. Ние взехме тази технология от европейските производители", обясни Войнов.

Маргаринът също е на растителна основа - ето, аз не го консумирам, това е въпрос на вкус, коментира още той и отрече мита, че се слага тебешир в сирената. Слагало се калциев глуконит, за твърдост.

Това, което излиза на пазара е безвреден продукт, защото той минава през лаборатории изследвания, увери шефът на НВМС.

На въпрос дали се използват вредни оцветители в газираните напитки и хляба, който после се обявява за диетичен, Войнов посочи, че отговорът е от компетентността на Министерството на здравеопазването и РИОКОЗ, но уточни, че не пие газирани напитки и не яде хляб.

"Ние сме пионери в Европа, защото никъде не са уредени по този начин - от 20 декември м.г. има моя заповед във всички магазини да се обозначат и да се разделят продуктите, които са с растителни мазнини от млечните продукти. А всеки да си избере, съобразно своя вкус", посочи Войнов и добави: "За нас е най-важно нашият потребител да е информиран."

Готви се отново връщането на БДС за млякото, бялото саламурено сирене и кашкавала, заяви още Войнов. Има намерение стандартът да се върне и за месопреработвателната промишленост.

По думите му обаче у нас животновъдите не са конкурентноспособни, защото само 2000 ферми с 80 хил. животни отговарят на европейските стандарти, което при 400 хил. животни в страната е изключително малко.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.