Автор: Lalinda
Дата: 08-02-09 14:21
Преди повече от 20 г. майка ми, Бог да я прости, ми дойде на гости в Ленинград... Готвеше българските манджи с местните продукти (Ленинград се намира на 60-ия паралел, там, където са и Хелзинки, Стокхолм и Осло) и казваше, че всички те (с изключение на краставиците) са по-качествени от българските - и млякото, и маслото, и кашкавалите (сиренето там също е български), и яйцата, и месото, и зелето, и картофите...
Това е било преди нашето селско стопанство да бъде "съсипано"...
Не съм убедена, че рибата се вмирисвала непременно откъм главата - у нас си е вмирисана открай време и откъм опашката...
Като гледате в какъв вид са и селата, и селяните, и здравето им, и къщите им, и предприятията им, и канализацията им, и то открай време, а не само през последните 20 години, не виждам как ви се привижда да ви произведат нещо качествено...
То хигиена няма даже на лично ниво, на вас ви се привижда хигиена в производството...
Аз лично домати през зимата не купувам. Но гледайки вида на зимните ягоди и този на нашите летни, пак не се убеждавам, че нашите ги бива повече. Ами не ги бива, първо са, най-вече, кални... и ще продължават да бъдат кални...
|
|