Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как се пече тиква?
Автор: sunnyshot   
Дата:   23-10-09 22:22

Въпросът не е интелектуален, а - кулинарен

https://photo-forum.net/joro/emoticons/chef.gif
... или, ако предпочитате, гастрономически

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   23-10-09 22:25

искам да знам на каква температура (по възможност - във Фаренхайт)

и дали на BAKE, или на BROIL

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   23-10-09 22:26

https://photo-forum.net/joro/emoticons/tikva.gif

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: mayflowerbg   
Дата:   23-10-09 22:30

Лично аз съм изпробвала различни начини за печене.

Първият: обелена тиква, нарязана на малки парченца като локум, се нарежда в тава, поръсва се с малко захар и вода и се пече на умерено загрята фурна до зачервяване. Поднася се наръсена с орехи.

Вторият: големи парчета необелена тиква се нареждат с кората нагоре, заливат се с вода и се пекат, докато кората се зачерви. Може да се сложи захар, ако мислите, че тиквата не е достатъчно сладка. Сервира се със сладко и орехи.

PS За съжаление на техническите въпроси относно температурата ми е трудно да отговоря :)



Публикацията е редактирана (23-10-09 22:34)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   23-10-09 22:33

Измита и нарязана тиквата се нарежда в тавата с кората нагоре в захарен сироп, около 220 гр С мисля беше. Аз е пускам към 15-20' отдолу, 15-20' от двете страни и после докрая на вентилатор ... все пак е следиш .....[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   23-10-09 22:41

Да не звучи като светотатство, но и в микровълнова става.

Реже се на едри парчета и се слааг в йенска тенджерка. Захлупва се и се върти в микровълновата към 20 минути на пълна мощност. После се добавя малко мляко и се ръси със захар. Още 10 минути и е готова.


Най-важното: Да се консумира охладена, щото ако е топла давате отколонение в параметрите.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kerabo   
Дата:   23-10-09 22:46

тиквата се нарязва на резени - тънки (почти като диня), премахваш кората, нарязваш на средно големи парченца. слагаш в тенджера и посваряваш леко - в подсладена вода.
след това - вадиш и подреждаш в тавичка, и смело наръсваш със захар (с кафява става още по - вкусно, заради карамеленият аромат)
в тавичката поставяш и малко оливия - за да не залепнат по дъното на съда.
фурната да е затоплена (не е задължително) на около 250' по целзий или 480 по фаренхайт [smile]
печеш до карамелизирана коричка [smile]
това е 1ви вариант.
2ри вариант - вместо захар може да се сложи смес от мед и натрошени или смлени орехи.[smile]

не обичам тиква, но тези около мен - много [smile]

е, наздраве! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   23-10-09 22:56

Благодаря! След около 2 часа се прибирам и ще се пробвам. Купила съм 2 тикви [smilie5]

Още не съм на ясно на BAKE или на BROIL да сложа фурната. Или може би първо на BAKE и после на BROIL ?

Мисля че на BAKE работи предимно долният реотан, а на BROIL - горният

_________________________

опссс, правописът - долниЯТ и горниЯТ реотан...



Публикацията е редактирана (23-10-09 23:00)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   23-10-09 22:58

Мноо сложна тая фурна. Сложи я на "тиква" и си глей кефа. Тя ще звънне като е готова [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kerabo   
Дата:   23-10-09 23:03

и при двата режими би трябвало да се изпече [smilie5]
а BROIL - трябва да включи и вентилатора още по - бързо ще стане, но не знам дали ще е и по - вкусно така бързо [smilie11]

дерзай [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   23-10-09 23:06

Нали е противна?
[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gbrain   
Дата:   23-10-09 23:19

С 4тири мегапиратки забити накръст [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tonyf   
Дата:   23-10-09 23:24

Нали имаш 2 тикви - диверсифицирай риска - едната на BAKE, другата на BROIL. [smile]

Иначе сериозно - би трябвало на тоя режим, на който печеш хляб или други тестени изделия, може би това е BAKE на твоята печица.

А пък Класическата Печена Тиква е проста работа - тава, фурна, нарязана на резени тиква с кората надолу върху тавата, муш във фурната, bake-ваш на около 160-180'C, докато стане съвсем мека (2-3 часа, боцкаш с вилица) и докато кората се карамелизира по краищата. Ако не е достатъчно сладка, поливаш с медец и ръсиш със ситно натрошени орехи и ванилия.

[smilie6] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мина   
Дата:   23-10-09 23:27

като tonyf класическа я знам + малко канела отгоре.. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tonyf   
Дата:   23-10-09 23:32

Леле, ще си посипя главата с ванилия! [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Естествено, че канела! 10х, Мина!

Аз по принцип бъркам имена, ляво-дясно, такива работи... [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мина   
Дата:   23-10-09 23:36

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   24-10-09 01:10

Lalinda, коя е противна бе? Аз или тиквата https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0085.gif

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: El_Fuego   
Дата:   24-10-09 09:54

Като tonyf. Канелата е задължителна.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bleki1   
Дата:   24-10-09 10:45

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ulbo6168.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/slav6025.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fhdr1345.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/ivgc5280.JPG

http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=265708

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stzz   
Дата:   24-10-09 11:59

Как се пече тиква?[smilie7]
[shtrak]
Фасулска рабута.[ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   26-10-09 10:13

много лесно се пече
слагаш дърва в печката вечерта, слагаш тиквата в тавата и до сутринта е готова

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 14:23

Как, в крайна сметка, се изпече тиквата [smilie5]

Силната ми половинка взе ръководната роля (сигурно се изплаши, че ще остане гладен)

Наряза тиквата на еднакви по големина парчета:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kaak7105.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/novg2055.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gulz0668.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/ouki5418.JPG

http://photo-zona.net/images/user61446/album14204/large/1256558548_ouer2845_DSC_1436N.jpg


включи фурната (на BAKE 420F)- двете, щото не се събра в една.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rfuc2363.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kqrr8200.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nybq8709.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/zlsy1593.JPG

http://photo-zona.net/images/user61446/album14204/large/1256558575_aoqy2517_DSC_1439N.jpg


и тиквата се самоизпече!

Вуаля!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ssto0011.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bqwh1950.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rjqa7116.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/wlqo1513.JPG

http://photo-zona.net/images/user61446/album14204/large/1256558612_wvrm7808_DSC_1440N.jpg


Счукани орехи, канела, мед или кафява захар -поръсени допълнително, по желание.

Така стана комбинация от всички идеи. Благодаря [smilie24]



Сега е сезонът на тиквите [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tonyf   
Дата:   26-10-09 16:48

[smilie24] Това е то!

Печена Тиква. Екзистенциално понятие с чудесен вкус.

[thankyou] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Как се пече тиква?
Автор: iPonche   
Дата:   01-11-09 21:36

Ухуу, и аз сега пека тиква, че сънито ме запали. Сложих кафява захар върху резените и съм приготвила ситно накълцани орехи и канела. Сега тръпна в очакване, ама както гледам не се карамелизира захарта отгоре и съм леко нещастна [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: thingfish   
Дата:   01-11-09 23:18

Хм, изглежда сякаш си я кремирал [smilie5]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.