Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Re: Nikon преминават в режим "Оцеляване"
Автор: steeens   
Дата:   21-02-17 21:02

http://nikonrumors.com/wp-content/uploads/2014/09/Brikk-Lux-Nikon-Df-camera-14-24mm-f2.8-lens-in-24k
[smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [cool]
Златен гологан се не губи, споко!
Автор: vladis   
Дата:   21-02-17 21:12

Някой може ли да каже името на голяма японска фирма, която е фалирала?
Автор: Dora93   
Дата:   21-02-17 21:15

Какво значение има някаква цифрова фотография! Десетилетие вече маркетингови трикове за продаване на едни и същи ненужни неща. И ако фалира, какво? Старите филмови тела и обективи са в обръщение. Отново тук там започват да произвеждат филми. Светът се връща към истински ценното. На мен ми е тъжно за моментния филм на Фуджи и Полароид. Другото все ще го има някак си.
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   21-02-17 21:17

Фалирането е извън въпроса - ще се преструктурират, ще оптимизират производството си, няма да се налага да се заделя скоро за втори път сериозен ресурс за изплащане на възнаграждения при пенсиониране, може да бастисат някои модели, които така или иначе са излишни - ще изплуват от трудното положение. Въпросът е, че ако не променят нещо, няма да могат да догонят пазарния дял на Canon, което е тъпо, при положение, че не предлагат по-лоша гама продукти. Аз споделих къде виждам част от проблема, но от сектата веднага рипнаха. Здраве да е, явно цивилизованата дискусия е сложно нещо. [beer]

Едит: това, което не взех предвид, е курсът на йената сега и при обявяването на предишната версия - старата излиза на 2399 $, но поскъпването на йената от края на 2009 до октомври 2016 (пускането на новия 70-200) е 1.12 пъти. 2400$ * 1.12 = 2688$ сега. Разликата е в рамките на ~110$ до 2,799$, което си е аслЪ нормално. Tough luck за хората, купуващи по-скъпо йената в днешно време. Някой можеше да ми обърне внимание на това, вместо да ми обяснява за focus breathing-а на старата версия и за това колко съм проЗД, че не пазарувам от плодзеленчука. [smile]

Публикацията е редактирана (21-02-17 21:51)
Автор: piknik   
Дата:   21-02-17 22:03

Няма нищо страшно. От време оно Фирми се създават и Фирми фалират.

Има една максима - " И най-умният си е малко проз - съз З ".
Канон преди години са използвали оптиката на Никон, но нещо са прозряли, че така не бива и са спечелили.

Съществува и мнение, че Про-тата, тата, тата - снимат с Никон.

Никон правят Микроскопи, Канон пък са Номер 1 в патентите при Лазерните принтери ( не Хюлет Пакард и Ксерокс ).

Ако Никон си зареже фотографията, то Канон ще дръпне с 5-10%.
Аз мисля, че не биха се радвали, че това се случва..., макар и с повече Кеш в джоба.

Японците много добре разбират, че Китайските и Корейските фирми им дишат във врата. Човек трябва да се променя, а огромна Фирма като Никон е трудно да я преструкторираш...

Пресен пример от преди няколко години - Нисан с 10 милиарда дългове и е пред фалит. Идва един Арабин Пакистанец май - дава им акъл.

И сега е национален Герой - Божество.
Автор: BXMarkov   
Дата:   21-02-17 22:25

Интересна тема, нефинансисти си говорят за финанси [smilie5]

На народен език загубите на Никон са серизни и се увеличават, в края на финансовата година 31.03.2017 г. се очаква да достигнат 600 мил.$, при пазарна капитализация на компанията 5.5 милиарда $. Само преди една седмица на 14.02.17, след обявяването на лошите новини акциите падат за ден с 15% и компанията губи 1 милиард $ от капитализацията си (от 6.5 на 5.5 млрд) за един ден. Проблема, според обясненията им идва от преоценката на огромните стоково-материални запаси (презапасяване) в полупроводниковия литографски бизнес(става въпрос за LCD екраните) Друга причина според тях е свиващият се пазар на фотографска техника и нарастването на дела на извънредните разходи при производството - проблема със земетресенията и сензорите от Сони и т.н. Отчита се изоставането в областта на иновациите спрямо конкуренцията. Предвидено е освен преждевременно пенсиониране срещу обезщетение и съкращение на 1000 човека в производството за следващата година. Т.е положението не е розово, но не може и да става дума за фалит. Само добри анализи и управленски решения могат да помогнат, дано ги намерят, защото си заслужава. Само за сравнение Пазарната капитализация на Канон е 63 млрд. долара, тоест 11 пъти по-голяма.
Дано да се разбира,че малко набързо го написах.

Дата:   21-02-17 22:39

"BXMarkov" много добре си го написал, обаче как ще обясниш потъването на Никон, като имат такава хубава "динамика" и "разработка в тъмните области"... просто са им прекрасни апаратите - само за Про-та, не за невежи. [smilie7]
Чудя се, а и те вероятно - "как може да правим най-хубавите неща на пазара, а хората да не ни разбират...??? "

Виждам аналогия с нашата политическа обстановка- "бехме на власт колкото си поискаме, а сега защо не сме, като им дадохме ВСИЧКО..???"

И най-умният си е малко Проз, може би не малко...

Публикацията е редактирана (21-02-17 22:45)
Автор: Ivodam   
Дата:   21-02-17 22:57

След като фирма като Кодак фалира и изчезна в небитието, що да не може и Никон да фалира. Може и още как.

[smilie7]
Автор: BXMarkov   
Дата:   21-02-17 23:09

piknik, потъването винаги има една основна причина наречена ръководство или на български - мениджмънт. Естествено не единствена, но основна. Иначе оправдания много си измислят, включително и Никон, примерно за силната йена, да наистина това ги мачка японците в момента защото експорта им боксува, НО...когато мениджърите освен другото са и далновидни(на български - визионери) предприемат изпреварващи ходове. Пример същите полупроводникови системи заради които Никон гълтат вода, Канон забуксуват някъде 2009 г. и навреме спират да се мъчат и да наливат пари и купуват две компании една азиатска през 2011 не си спомням името и щатската Molecular Imprints Inc. Austin,Texas през 2014 г. и в момента си свиркат и нямат проблеми. Това е само един пример за удачно решение, но достатъчен като илюстрация.
Дата:   21-02-17 23:29

Чудно ми е какво ще правят Никондаджии, ако Никон се откаже от Фотографията ( хипотетично )..???
Всички те са минали през доста марки ( много са снимали с Канон и ги плюват ) и к'во става... " най-добрата Техника потъна - с дълбоко прискърбие - пак ще снимаме с Канон ( егати простаците... - ни динамика, ни нищо... ).
Па ги няма моторите в Тялото, ни отвертки ни нищо - па обектива G-ли е, па мери ли..? егати Железарията...

Хубава фирма са Никон - Канон да го д%хат..., дето се казваше в една приказка. Хасито също беше нещо; Мамия тоже - тука във Форума нещо не снимат с нея...

То естествено Никон няма да фалират, но всеки Никонаджия го гложди нещо в сърцето - " Що си продадох Канона - за да се правя на интересен пред другите, че съм нещо "по-така" и ги разбирам нещата, а другите са Простаци...
Динамика и шум: "По Шекспир - много шум за нищо"...

Публикацията е редактирана (21-02-17 23:39)
Автор: fmj   
Дата:   22-02-17 00:04

[smilie18] Сигурен съм ,че в личен план всеки ще се вълнува повече от това да не фалира самия той. [smilie18]
Автор: colorphoto   
Дата:   22-02-17 00:40

[smilie24]
Автор: Jk.freeman   
Дата:   22-02-17 00:40

[smilie24]
Автор: e-mil   
Дата:   22-02-17 00:44

Автор: vladis
Дата: 21-02-17 21:12
"Някой може ли да каже името на голяма японска фирма, която е фалирала?"

Ми японските авиолинии фалираха след финансовата криза. После ги сляха с една друга авиокомпания. (Впрочем тия работи се случват и без криза - Суис Еър също бяха национален превозвач, ама фалираха през 2001. Само името им остана. К'во като са швейцарци?)

Пак тогава по време на кризата фалира един от техните големи застрахователи - Ямато. Основана още през 19 век. Бяха отчели загуби от няколко милиарда долара.

А преди 15 години пък фалира финансовият брокер на Олимпус. Не помня името, но бяха над 100 годишна фирма - една от най-големите брокерски къщи в Япония. И те бяха изгубили милиарди долари.

Сигурно има и други, но тук не сме ги чували. А тия пък дето са фалирали и са продадени на друг сигурно са още повече. И не само японци - навсякъде може да си голям, но пак да фалираш: Енрон и Уърлдком бяха фирми за десетки милиарди.

Само дето всичко това все още няма отношение към случая. Както вече няколко души казаха - Никон има и други приходи, затова големите загуби не означават непременно фалит. Били изгубили 500 млн... ще го преглътнат. Преди няколко години, когато стана скандалът с Олимпус, стана ясно, че са прикривали загуби от над 1,5 млрд долара. Разпродадоха се леко, ама оцеляха.
Автор: uri64   
Дата:   22-02-17 01:06

piknik написа:

> Чудно ми е какво ще правят
> Никондаджии, ако Никон се откаже
> от Фотографията ( хипотетично )..???
> Всички те са минали през доста
> марки ( много са снимали с Канон и
> ги плюват ) и к'во става... "
> най-добрата Техника потъна - с
> дълбоко прискърбие - пак ще
> снимаме с Канон ( егати
> простаците... - ни динамика, ни
> нищо... ).
> Па ги няма моторите в Тялото, ни
> отвертки ни нищо - па обектива G-ли
> е, па мери ли..? егати Железарията...
>
> Хубава фирма са Никон - Канон да го
> д%хат..., дето се казваше в една
> приказка. Хасито също беше нещо;
> Мамия тоже - тука във Форума нещо
> не снимат с нея...
>
> То естествено Никон няма да
> фалират, но всеки Никонаджия го
> гложди нещо в сърцето - " Що си
> продадох Канона - за да се правя на
> интересен пред другите, че съм
> нещо "по-така" и ги разбирам нещата,
> а другите са Простаци...
> Динамика и шум: "По Шекспир - много
> шум за нищо"...
>

>
> Публикацията е редактирана (21-02-17
> 23:39)

ех че примитивно.....какво щели да правят Никонаджии....ми ще минем на Лайки [smilie18]

Дата:   22-02-17 01:09

И аз тва щях да казвам[smilie24]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: ivjordan   
Дата:   22-02-17 01:11

Според мен, драмата не е дали Никон ще фалира (едва ли), а какво би се случило с F-байонета при евентуален фалит. Това е голямата драма, защото тела могат да правят много фирми, но наличните над 500 обектива с F-байонет трябва да се слагат на нещо.
Едва ли фото индустрията ще има полза от закриване на най-богатия като обективи байонет.
Със сигурност, ако Никон фалират (което едва ли ще се случи), някой ще купи байонета и ще прави тела за него.
Автор: roburt48   
Дата:   22-02-17 01:38

Споко бе, хора [smilie5]... Аз бих запитал колко собственика е сменила марката Rolls-Royce, или Nini, или Jaguar, или ... споменавам автомобили, тъй като ми е по-лесно . Дори и да се случи най-лошото (да фалират) марката няма да се затрие, а само ще смени собствеността си ... Така че - СПОКО [smile] . Дори и да решат да сменят името вероятно ще го направят бавно и деликатно като IBM - Lenovo (да речем) , така че да не се губят пазари [smile]... Огромни корпорации не се затриват току така ! Рано е за копане на гробове...

П.П. Аз съм с Pentax и темата не ме касае персонално [smilie5]
Дата:   22-02-17 02:29

Абе не така с колите, че ей на със Сааб какво стана...чудни коли и тъпите Дфенерал Мотърс нарочно ги съсипаха...
Автор: abcdef123456   
Дата:   22-02-17 07:53

Сааб бяха добри коли, но грозни.
Никога не са били "чудни", по скоро чудати ...
Дата:   22-02-17 08:09

Последните модели въобще не са грозни....а пък като функционалност и безопастнос са си чудни, ма трябва да се покара за да се усети...нещо като снимането с Лайка [smilie5]
Автор: abcdef123456   
Дата:   22-02-17 08:12

Не споменавай напразно Името И :)
Последните не са грозни, но беше твърде късно ...
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   22-02-17 08:24

Няма компания, която не може да фалира. Да си в сферата на технологиите и да нямаш иновации си чао.Пазарът на фото се свива всяка година и рискът от фалит стои пред всички фотографски компании.
Дата:   22-02-17 10:03

roburt48
П.П. Аз съм с Pentax и темата не ме касае персонално

[smilie24] Предполагам, че никой не го касае чак толкова. Аз лично мога да сменя системата до края на работния ден. И утре в екзифа ше пише Pentax.
Автор: io_bs   
Дата:   22-02-17 11:12

Няма да фалират (поне не в близко бъдеще), спете спокойно [smilie5]
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Тази тема е затворена