Автор: kvakioh
Дата: 10-12-16 13:08
Аз да си кажа за Токината, че ми е на апаратите. Добра е, не смуче прах, интересна сглобка. Достатъчно добра на тъмно, т.е. за снимане на тъмно, при 50мм добра за портретно. Не е супер бърза като някои други светли.
Доста отдавна имах 17-55, всъщност преди 5 години, и не мога по спомен дори да направя сравнение.
Токината си е добра. Има здрава сглобка, макар че имаше 1 бройка, която взехме преди евтино, защото беше леко поразклатена отпред, но все още безпроблемно работи, и е работен , почти ежедневен обектив в едно заведение в София от 3 години.
Най-хубавото на Токината, че за разлика от Сигми и дори 1-2 канонски светли обективи, липсва бек-фронт фокус, особено на доста проблемните 650Д. Поне при тези бройки, които сме взели и тествали.
Лична 16-50/2.8 Токина- купена преди 4 години, ползвана и се ползва успешно на 550, 600, 650, 700, 100, 750 Д, Еос-М, м10 с преходник, където при безогледалките си е доста бавен с адаптора, но не ми пречи. И още 2 Токини- едната за позната, която си снима детето вече 2 години с този обектив само, и за другата, леко разклатена отпред и все още се ползва. Това е от мен. Снимки- по желание.
|
|