Автор: benisio
Дата: 14-10-15 14:42
Като видях темата и се сетих...
Дядо ми беше м/у другото и коляч. Като дойдеше време да се колят прасета го викаха из махалата да коли. Около него се събираха още 4-5 души барабар със собственика да държат прасето и помагат, пък горелки, чистене на черва и т.н. Та помня имапе един кухненски нож, на който обратната страна на острието беше вълнообразна, него използваше също за колене. Като ходех лятото помня, че се ползваше в кухнята за общи работи. В никой случай не е бил кой знае колко заточен или остър. Но явно е доста ползван, защото ширината му се вижда как е намаляла с 1/3. Та като стане дума за ножове за моя дядка се сещам, лека му пръст. И си мисля - тия хора дето сега говорят за ножове, въглеродни стомани, 60 HRC или 61 HRC за какъв дявол говорят. Колко ги ползват и какво правят с тия ножове?
Превърнали са се в роботи, гледат, търсят, сравняват, купуват, а колко от това използват?
Помня, че се остреше на една бетонена тръба, която лежеше на двора, а сега има масати за +100 лв :)
Ай със здраве.
|
|