Автор: metodiev_martin
Дата: 01-07-13 22:47
Какъв е проблемът, след като има снимки, възможност за кореспонденция и понякога опция за тест в твоя град (София, Варна, тук-таме Пловдив)?
По стечение на обстоятелствата, за мен и колеги от университета, приятели и роднини, от началото на година от базара съм купил
5D mk2, 500d, 450d 2х550d, 1100D кит, 2 броя 28-135, един твърд 85 1.8, 24-105, Tamron 28-75, грип за 450d, две батерии и грип за 5д2, няколко филтъра, сенници и една светкавица EX580II. Да чукна на дърво, всеки път съм попадал на коректни. За съжаление, понякога некоректни се оказват хората, на които им правя услуги, но това е друга тема. Обаждаш се, искаш снимки, опция за тест и това е. За този период не успях да спазаря само един 17-40, и не купих две сигми 24-70, поради различия на характерите с тялото. сега пазаря за сестра ми старото 5D, но не можем с продавача да стигнем до консенсус за цената
Нека не забравяме и некоректните купувачи - януари продавах 15-85, за който обектив, един човек се изреди с 5 различни профила да ме пита за цената и да се пазари. След това ми заяви, че няма да спре да ми пише, докато не му го продам за 850лв. Не го блокирах, той продължи със заповеднически тон, да ми обяснява на кой адрес и на кого да пратя обектива за въпросната цена. В такъв случай, няма как да не го блокираш. И какво - той продължи да ми пише от други профили. Същото стана и като трябваше да продавам 70-200, обявена една цена - в границите на нормалното, и се започнаха съобщения от регистрирани преди 1-2 дни потребители със запитвания, и уговорки, че цената не е актуална в този момент, че трябва да я сваля... като я сваля, след 1 ден ми пише нов с цена, 30-40лв под тази на която съм се съгласил.
Има всякакви типове - на късмет. Кой закъсал за пари, кой иска да досъбере за нещо друго, кой вече не му се занимава, кой реши да подбива цените на другите .... Миналата година купих чисто нова раница, с етикет и опаковка от един човек, който ми каза - не се притеснявай - раницата не е крадена, просто ще ставам татко и ми трябват пари - ето ти торбичката от синтезиса и касовата бележка вътре. Не виждам защо трябва да се пенявите толкова. Не отричам, че и аз пишех в стария базар под някои малоумни обяви, но сега този вид обяви понамаляха. Да не говорим и за случая, при който в една подобна тема, се похвалих, че съм купил нисък клас тяло на 4 години на 50 кадъра и ме обявиха, че пазарувам крадена стока ...Малоумни всякакви ...
|
|