Фотографски курс Заснемане на продукти за онлайн търговици и блогърифото форум Ви каним на двудневен фотографски курс за заснемане на предмети и фотографска обработка

 

Научете се да правите хубави снимки, които ви отличават на пазара, продават успешно и ви представят добре в социалните мрежи. Клиентите са склонни да плащат по-висока цена и да имат по-голямо доверие на качествено заснети продукти. Най-важното при онлайн пазаруването е снимката. Фотографиите в онлайн магазина, блога, Instagram или Facebook са единствения визуален контакт на потребителя с Вашите продукти. За да привлечете вниманието в морето от зрителна информация, е необходимо да показвате наистина безкомпромисно качество и съвременен стандарт.

Курсът е предназначен за хора, които:

  • са фотографи и искат да подобрят уменията си
  • работят за или са собственици на онлайн магазини и искат сами да заснемат или разбират процеса на снимане
  • онлайн търговци, които нямат собствен магазин, но използват популярни платформи и имат нужда от уникални снимки
  • блогъри и инфлуенсъри, които искат да подобрят фотографските си умения
  • дизайнери, които работят в рекламни екипи и имат нужда от повече знания за продуктовата фотография.

 

 

 

ПРОГРАМАТА

 

Ден 1: 23 юни 2018 г.

10:00 - 18:00 Фотографско снимане

По време на курса ще обърнем внимание на заснемането на малки и среден размер предмети. Ще обясним разликите и особеностите при заснемане на матова, гланцова повърхност и прозрачни предмети.

- ще преговорим основните фотографски понятия и принципи, и значението им - ISO, бленда, скорост, експозиция, бял баланс, композиция, перспектива. Ще разберете по-добре как работи камерата ви и ще подобрите фотографските си умения. Ще обърнем внимание на избора на подходящ файлов формат и дълбочината на острия фокус.
- ще говорим за избор на подходящо оборудване според вашите нужди и бюджет. Варианти за по-евтино и по-скъпо оборудване, разлики между импулсно и постоянно осветление
- ще говорим за планирането на фото сесия - брой необходими кадри, време за подготовка, заснемане и обработка на един кадър. Да си наемем ли студио или да подържаме собствено такова?
- ще обсъдим избора на фотоапарат (от мобилен телефон до камера със сменяема оптика)
- подготовка на маса за заснемане на продукти; използване на светлина от прозорец; Научете как да правите ясни и красиви снимки без използването на скъпо оборудване. Ще получите интересни съвети как да добавите уникалност на снимките си с добавяне на фонове и гледни точки.
- подготовка на продуктите за снимане
- практика - ще подготвим и заснемем заедно няколко продукта, с различни повърхности, форма или цвят и различна гледна точка

 

Ден 2: 24 юни 2018 г.

Всички курсисти трябва да имат за втория ден лаптоп с инсталиран Adobe Photoshop, Adobe Bridge, Adobe Camera RAW, (подходящ пакет е План за фотография на Creative Cloud с 20 GB за съхранение в облака, или едномесечен пробен пакет, който е безплатен https://www.adobe.com/bg/creativecloud/plans.html?promoid=NV3KR7S1&mv=other).

09:00 - 17:00 Пост обработка на заснетите кадри

Практически занятия с компютър и обработващ софтуер.

- Човешкото зрение накратко.
- Настройка на Adobe CC за ефективен работен поток - Adobe Photoshop, Adobe Bridge, Adobe Camera RAW
- Избиране и настройване на цветно работно пространство и цветен работен поток.
- Защо трябва да ни е калибриран монитора.
- Обработка на заснети изображения
- Работа с Adobe Bridge CC - Интерфейс и настройки на работната площ; Подбор на изображения; Връзка с другите приложения;
- Camera RAW - Интерфейс и инструменти; Система за обработка на изображения в Camera RAW от 7 стъпки; Автоматизиране на обработката на множество изображения; Връзка с другите приложения.
- Adobe Photoshop CC - Интерфейс и инструменти; Инструменти за почистване на изображението; Инструменти за селекция; Слоеве, организиране на слоевете, групиране; Премахване на нежелани обекти; Корекции на оптични и перспективни изкривявания; Корекционни слоеве; Маски; Корекции на контраста; Корекции на цвета, смяна на цвета на обекти; Изрязване от фона – бял, прозрачен или естествен фон; Смарт обекти; Експорт на изображения за публикуване в Интернет, изрязване, оразмеряване; Автоматизиране на повтарящи се операции – Photoshop Actions; Връзка с другите приложения.
- Обработка на снимки от фотосесията предния ден в различни сценарии -  Изпозване естествената среда на предмета – от почистването до тонирането; Изображения на нов или без фон; Серия от продукти; Оптимизиране на работния поток;

ЛЕКТОРИТЕ

Георги Неделчев

Лектор и фотограф с дългогодишен опит. Водещ на специализирани фотографски курсове, както и такива за начинаещи фотографи. Повече информация http://nedelcheff.com/about

Борил Гуринов

"Работя повече от 20 години в рекламната индустрия и се занимавам с предпечат и ретуш. Работил съм за фото банките на Getty Images и Microsoft. От 2003 година съм главен ретушьор в Noble Graphics, където съм работил по проекти за Carlsberg, Tuborg, Somersby, Coca-Cola, Fanta, Cappy, Банкя, Шуменско, Пиринско, Audi, BMW, Globul, ДСК, Кауфланд, Карнобатска, Savoy, Milde, Boni, Дневник, Капитал и др."
https://www.behance.net/gurini

 

УСЛОВИЯ И КОНТАКТИ

Адрес на провеждане:
ден 1 - ул. „Константин Попандов“ 4 Flash фото студио;
ден 2 - Къщата на София https://www.facebook.com/SofiaLifeStyleHouse/

Цена за участие: 249 лв. (279 лв. за записване и плащане след 20 юни 2018 г.)
Плащането може да направите в офиса ни на ул.13-март №12 или по банков път. Банкова сметка ще ви бъде предоставена при записването. За други начини на плащане може да попитате при записване.

* В цената са включени: кафе и вода по време на курса.

* В цената не са включени: храна. Може да си вземете собствена храна или да ви предложим подходяща опция в почивките в близост до студиото или къщата.

 

За записвания и въпроси:
Александър Петров
alexander@photo-forum.net
0888 253223

 

Използвани избражения:
фотографии на чаши и бутилки: Георги Неделчев
фотографии на месни и млечни продукти:
Клиент: Бони
Агенция: Noble Graphics
Фотограф: проф. Атанас Кънчев
Ретуш: Борил Гуринов

 

КАРТА