Форма за Фото Форум Фест 2018

ФОТО ФОРУМ ФЕСТ '2018

Здравейте!

Каним всички вас на Фото Форум Фест '2018

15 години Фото Форум!
15 години фотография, опит и споделяне!
Много фотографи започнаха своя път от Фото Форум, а още много тепърва ще го започнат!
Благодарни сме и в същото време сме горди, че сме допринесли за тяхното развитие.

Време е да обявим информация за Фото Форум Фест 2018 г.
Ще се съберем в четиризвездния хотел Терра Комплекс**** - гр. Разлог - https://www.terracomplex.com/

през периода 1-4 ноември 2018 г.

 

Фото Форум Фест 2018

 

И тази година сме се постарали да включим в програмата образователни лекции и работилници, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Добавихме  много награди, изненади  и подаръци, които може да спечелите ако се включвате в активностите по време на феста. Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита.  Моделите ни  ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Всичко това ще може да отпечатвате при нашите партньори на най-добрите фотографски принтери.

Всички присъстващи ще могат да видят и вземат за тест най-новото на пазара на техниката.

Canon България - ще присъстват с най-новата си ситема Canon EOS R, както и с другите си модели камери, и обективи в професиоалния и любителски класове.

Nikon ще представят новата си безогледална система Nikon Z и ще ви я предоставят за тест и снимки заедно с други техни актуални модели и обективи.

Вип Трейдинг Дидживижън традиционно ще ви предоставят за тестване обективи Tamron, набор фотокамери Pentax и Leica, фотокамери с възможност за 360 градусови снимки и видео Ricoh Theta 360, филтри и аксесоари.

Olympus ще присъстват на събитието с безогледалните си фотокамери Е-М1 Mark II, E-M10 Mark III, PEN-F, Е-PL8 и всички PRO & Premium обективи М.Zuiko.

Factor.bg традиционно се представят с принтери Epson и множество опции за фото сувенири, сублимация и направа на фото книги. На принтерите ще може да си отпечатите снимки. Ilford Creative Emulsion за превръщане на всяка хартия в уникална фотографска медия. Katana Art&Decor медии - между фотографията, рекламата и крафтинга. Katana Premium Gloss 200 + Epson L1800 = перфектната комбинация за печат на календари и постерчета до А3+. Коледни и Новогодишни фотосувенири ADVENTA.

Sony България ще присъстват на със свой щанд с техника, която ще може да тествате, а ако имате въпроси да обсъдите с техните консултанти. Бони Бонев ще използва Sony безогледални апарати по време на своя уъркшоп.

Dynaphos ще инсталират традиционноте си фотографско студио, което ще е на разположение на участниците по време на събитието. Мобилно осветление GODOX за снимане навън – на разположение на участниците във ФФФ. Оборудване за Live Streaming от DYNAPHOS. Ще имате възможност да тествате широка гама Samyang обективи. Очаквайте и много подаръци от Dynaphos, които ще раздадем за участие в игри и фотографски задачи.

Всяка година в коментарите на участниците след Фото Форум Фест получаваме препоръки да организираме фотографски уроци и за най-начинаещите. Тази година ще включим подобни занимания.

Моделите са задължителна част от Фото Форум Фест. Снимаме ги в студиото, по време на събитието, а с тях онагледяваме и работата по време на уъркшопи и лекции. Те ни помагат за по-креативни фотографии. Имаме удоволствието да ви представим моделите ни в таз годишното издание, те са красиви, цветни и са съчетали в себе си черти от Африка и Азия - Siamene Kado и Криси Нгуен.


Снимка от колекция на Flicka
 

Фото Форум навърши 15 години от старта си. През годините проведохме много
фото конкурси, изложби, обучения, фестове, направихме няколко печатни издания. Смятаме,
че е време да организираме годишен фотографски конкурс с широко
авторитетно жури и международно участие. Следващите дни очаквайте да обявим инициативата
над организирането, на която работим последните седмици - Годишни Фотографски Награди 2018.
10 категории, 10 статуетки, 35 участника в жури.
Лектори на Фото Форум Фест ще бъдат и някои участници в журито на Годишни Фотографски Награди 2018.

 

 

Програма*

* Програмата подлежи на допълване и организаторите си запазват правото за промени и допълнения

1.11 - четвъртък

14:00 - 18:00 - Акредитация и настаняване - Рецепцията на хотела

17:35 - 18:35 - Лекция - Заснемане на 360° панорами, необходима техника, начини, добри практики, настройки на техниката, необходим хардуер и софтуер - лектор Емилиян Френчев от MintPics

18:40 - 19:30 - Уъркшоп - "Твоята фотография - на твоята медия! Бъди уникален с ILFORD CREATIVE EMULSION!" - Георги Чакъров от Factor.bg

19:30 - 20:00 - Вечеря - Ресторанта на хотела

20:30 - Откриване на Фото Форум Фест 2018, Обявяване на Фото Конкурси с награди по време на Фото Форум Фест. Обявяване на възможностите и часовете за занимания с начинаещи - теоретични и практически. Откриване на Fun Corner с принтове - бира, музика

 

2.11 - петък

Акредитация и настаняване - Рецепцията на хотела

8:00 - 10:00 Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - 18:00 - Фото студио на закрито със свободен достъп с любезното съдействие за оборудването от фирма Dynaphos.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.
Тест на техника от щандовете на фирмите партньори.
Снимане на нашите модели в студиото.

10:00 - По време на Фото Форум Фест 2018 ще може да разгледате печатни кадри от изложбата на финалната селекция на конкурса организиран от Фото Форум, Dynaphos и Manfrotto - "Пробуждане"

10:00 - 12:00 - Лекция  "Портретна фотография" с Георги Неделчев - лекторът ще покаже портрети, които е правил и ще разкаже интересни истории съпътстващи създаването им. Ще направи демонстрация на снимането на портрети първоначално със студийно осветление, а след това само с налично осветление и отражател. За модел ще използва някое от момичетата модели или при желание човек от публиката. Целта е да се покаже възможностите за импровизация при снимане и използване на различен набор техника без сложна предварителна подготовка. Практически може да се упражните с Георги Неделчев в тези умения на платения уъркшоп, който той ще проведе за желаещи, които са се записали.

12:00 - 13:00 - Лекция  "Истории зад кадър - работата на терен в травъл фотографията" с Бистра Стоименова

12:00 - 14:00 - Обяд и свободно време.
Обядът не е включен в крайната цена и е свободен избор на участниците. Ще бъде предложен обяд и в самия хотел от менюто в ресторанта.

13:30 - 15:00 - Практика - малката зала - Да си премерим безогледалките - Ще се опитаме за изградим опитни установки, на които да изпробваме някои от функциите на новите безогледални фотоапарати и да дискутираме по темата.

15:00 - 17:00 - Лекция и работилница за начинаещи - малката зала - "Устройство на фотоапарата,  избор на фотоапарат и обективи. Основни понятия във фотографията. Видове обективи. Работа с фотоапарата и режими на снимане. Файлови формат на изображения, Настройки на изображението (баланс на бялото, шумопотискане). Светкавици. Правила за композиция и видове светлина. Висока и ниска гледна точка. Цвят и цветна хармония."

14:00 - 17:00 - Практически семинар* - "Портретна фотография" - Философия на портретната фотография. Философия за построяване на портретно осветление. Видове осветление според предназначението му. Перспектива и избор на портретен обектив. Изразни средства на светлината. Видове основни и допълнителни портретни схеми - водещ Георги Неделчев

16:00 - 20:00 - Фотографски Базар - възможност за всеки участник да купи или продаде собствена фотографска техника. Вземете с вас всичко, което не използвате, но би могло да бъде полезно за някой друг фотограф.

17:10 - 17:50 - Представяне на новата пълноформатната безогледална система EOS R на Canon

18:00 - 18:40 - Лекция "Композитното изображение като начин на изразяване на идеи". Приложение и основни теоретически и практически положения. с Теодора Димитрова - tabuu

 
 

18:50 - 19:50 - Лекция - Улична и градска фотография - Пламен Михайлов - председател на Фотографско Общество Варна

19:00 - 20:30 - Вечеря - Ресторанта на хотела

20:30 - бира, DJ парти

 

3.11 - събота

8:00 -10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - 18:00 - Фото студио на закрито със свободен достъп с любезното съдействие за оборудването от фирма Dynaphos.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.
Тест на техника от щандовете на фирмите партньори.
Снимане на нашите модели в студиото.

9:30 - 11:00 - Лекция  "Фотографията като бизнес. Нови тенденции и възможности при семейната и сватбената фотография. Анализ на пазара и видовете клиенти. Максимално използване на съвременните технически средства за по-въздействащи резултати. Примери от практиката на лектора в България и Европа. Дискусия." с Бони Бонев

 

11:15 - 13:15 - Заснемане на индивидуални, семейни и детски портрети на открито. Демонстрация от Бони Бонев с обяснения на различните методи на заснемане и комуникация с клиентите. Обяснения за използваните настройки и постигнати ефекти. Модели ще бъдат желаещи участници във ФФФ. Всеки ще получи подарък по един портрет, отпечатан в размер А3."

13:00 - 14:00 - Време за почивка и обяд.

Обядът не е включен в крайната цена и е свободен избор на участниците. Ще бъде предложен обяд и в самия хотел от менюто в ресторанта.

14:00 - 15:00 - Практически семинар - "Заснемане и сглобяване на виртуална разходка на хотела" - част 1 заснемане - водещ Емилиян Френчев от MintPics

15:00 - 16:00 - Лекция - Атмосферата в безогледалния свят - Димитри Стефанов представя Nikon Z7

16:15 - 17:00 - Лекция - Пейзажна фотография със система micro 4/3 на Olympus - водещ Aurel Manea Румъния

17:15 - 18:30 - Лекция - Вие питате, сервизът отговаря - Калибриране на обектив; възможни проблеми или защо е толкова важно, за да сте винаги на фокус; Как трябва да се грижим за обективите? Какво трябва да знаем?; Персонални настройки за вашия обектив с конзола - водещ Петър Петрунов Управител на "DiGi Service"

16:10 - 19:10 - Практически семинар* - малка зала - "Елементи на композитното изображение. Подготовка и заснемане на изображенията. Работа с Photoshop - свързване и полиране. Основни техники при пост обработката." (платен уъркшоп, групите се формират предварително)

18:50 - 19:50 - Практически семинар - "Заснемане и сглобяване на виртуална разходка на хотела" - част 2 сглобяване - водещ Емилиян Френчев от MintPics

19:00 - 20:30 - Вечеря - Ресторанта на хотела

20:30 -  бира, DJ парти4.11 - неделя

8:00 - 11:00 - Закуска - Ресторанта на хотела.

11:00 - 11:30 - Изложба на снимките от конкурсите по време на Фото Форум Фест. Награждаване.

Отпътуване.

 

Платени практически семинари - местата за всички платени уъркшопове са ограничени. Молим ви да заявите място при регистрация.
Платените практически семинари са означени в програмата с *

1. Практически семинар* - "Портретна фотография" - Георги Неделчев  - 60 лв.

2. Практически семинар* - "Елементи на композитното изображение" - Теодора Димитрова - 60 лв.

 

================================

Цената за настаняване със закуска и вечеря за един човек настанен в двойна стая е 210 лв. при записване и плащане до 23-ти октомври включително и 225 лв. при записване и плащане след 23-ти октомври.

Цената за втори член от семейството е 185 лв.
Специална цена за участие на студенти до 25 годишна възраст е 160 лв. (спонсорирана от photocamera.bg)
Цените са крайни. Може да ви бъде издадена опростена фактура.

Цената включва целия 4 дневен (3 нощувки) пакет в хотел със закуска на блок маса, вечеря на блок маса с избор на ястия, включително вегетариански, лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, изложба, ползване на СПА център.

Цена за участие без настаняване е 90 лв. за цялото събитие при заявка и предварително заплащане. Включва лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, изложба, участие във вечерните партита. В тази цена не се включва хранене.

Отоплението на стаите е централно. Носете си бански и джапанки за СПА центъра. Във всяка стая има хавлиени кърпи. Пространството около комплекса е достатъчно за паркиране на колите на участниците в събитието и е безплатно.

- за единично настаняване в двойна стая доплащането е 65 лв. за целия период при наличие на достатъчен брой места.
- Деца до 6 ненавършени години - безплатно.
- Деца от 6 до 12 ненавършени години на допълнително легло ползват 50% по-ниски цени.
- Всички над 12 години ползват цени за възрастен.

За да бъде записването ви валидно, моля попълнете точно формата на тази страница и заплатете сумата по един от следните начини:

1. В брой в офиса на Фото Форум (София, ул."13-ти март" №12) - раб.време 10:00 - 18:00 ч.

2. По банков път – сметка: BG07FINV91501015981201 в Първа Инвестиционна банка на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена резервацията.