Първият годишен принт албум на Фото Форум "Black&White & Color"

Фотографски Албум 2018 г. - Black&White &Color - корица

 

"Black&White & Color" е първият годишен печатен албум на Фото Форум, който съдържа в себе си 200 от най-добрите фотографии, публикувани в сайта през изминалата година. На страниците на това луксозно, печатно издание ще откриете снимките на над 130 от най-добрите български фотографи, както и няколко международни от Чехия, Полша и Македония.

Изданието е двуезично – на български и английски език, като към повечето фотографии, авторите им са споделили кратки истории „зад кадър“, интересни факти при заснемането, използвани концепции, осветление, оборудване или трикове. По този начин албумът, освен за вдъхновение и радост за окото, е идеален учебник от практиката в развитието и обучението на прохождащи таланти или вдъхновение на снимащи любители.

Изкуство е да можем да раздвижим въображението си и да направим кадри, които да вдъхновяват другите около нас. Удоволствието за всеки един фотограф е по-голямо, когато види своите кадри нe просто на екрана на компютъра си, а и отпечатани качествено на хартия. Фотографията има нужда от тяло, което тя намери в албума "Black&White & Color". Положихме изключително много желание, грижи, старание и средства в процеса на работата и използвахме съвременни технологии за печат, за да постигнем изключителното фотографско качество на отпечатъка.

Последвайте профила ни в Instagram - @photo.forum.bg, там ще публикуваме някои от фотографиите заедно с текстовете предоставени от авторите.

Можете да поръчате вашата бройка от тук.

Техническа информация за албума "Black&White & Color":

    стохастичен растер на печата
    200 фотографии
    132 автора
    двуезичен - български и английски
    текст от авторите за всяка фотография
    дебела луксозна ламинирана корица
    лимитиран тираж от 700 бр.
    размер - 28х24 см.
    хартия 170 г. хромова мат

Както обещахме при обявяването на първоначалната ни идея за печатния албум, ние предоставихме безплатни бройки, които всеки може да разгледа на достъпни за публиката места из България. Тук публикуваме актуалния им списък.

Списък с места, където може да разгледате албума безплатно

Бар Отсреща, гр. Пловдив
- Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, гр. Казанлък
- Библиотека на Технически университет, гр. София
- Магазини Фотопавилион
- Фото Братя Трейман, гр. София
- Библиотека на Нов Български Университет

 

Фотографски Албум 2018 г. - Black&White &Color - страници 22-23

 

Фотографски Албум 2018 г. - Black&White &Color - страници 62-63

 

Фотографски Албум 2018 г. - Black&White &Color - страници 84-85

 

Партньори:  

Партньори