Фотографски конкурс "Пробуждане"

Здравейте,

Фото Форум съвместно с Dynaphos и Manfrotto ви каним да участвате в новия ни фотографски конкурс на тема "Пробуждане".

Целта на конкурса е да бъдат показани различните гледни точки на участниците по зададената тема. Пробуждането не е свързано само с природата. Отворете сетивата си, експериментирайте. Пробуждане може да има във всяка тема или сфера, в мислите, в чувствата или на възприятията. Пробуждането може да е буквално или абстрактно. То може да е на природата, на обществото, на идеите или на емоциите. Оставете вдъхновението да ви води, така че да пресъздадете вашата представа за пробуждането по начина, по който я виждате и усещате.

 

Първа етапна награда за снимка с най-висок рейтинг получен от 15 март до 14 април се дава на следната снимка - LED осветление Manfrotto Lumie Muse
Авторът й ще бъде видим в края на конкурса.

 

Втора етапна награда за снимка с най-висок рейтинг получен от 15 април до 14 май се дава на следната снимка - поляризирационен филтър Manfrotto (в размер по избор)
Авторът й ще бъде видим в края на конкурса.

 

Трета етапна награда за снимка с най-висок рейтинг получен от 15 май до 15 юни се дава на следната снимка - адаптер за телефон Manfrotto Twistgrip
Авторът й ще бъде видим в края на конкурса.

 

Фото конкурс Пробуждане - Фото Форум, Dynaphos, Manfrotto

 

Период на провеждане:

- качване на снимки 15.03.2018 г. - 15.06.2018 г.
- допълнителен период за гласуване 15.06 - 25.06.2018 г.
- селектиране на снимки за изложба 25.06 - 10.07.2018 г.
- изложба - октомври 2018 г.

Конкурсът „Пробуждане“ ще се проведе в рамките на три месеца. В края на всеки месец от трите месеца на провеждането на конкурса ще има етапна поощрителна награда. След завършването на фотоконкурса ще бъде представена фотоизложба с участвали творби. Снимките ще бъдат разпечатани и изложени на пана с размер 100х120 см.

Участници:

В конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

Гласуване:

За снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки публикувани в общия Албум към старта на конкурса и са влизали в сайта последните 2 години. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

Победители:

Определят се от жури измежду 50-те снимки с най-висок рейтинг А от гласуването на потребителите на Фото Форум.
В края на всеки месец от конкурса ще бъде давана и поощрителна награда на снимката с най-висок рейтинг събран само в този текущ месец.

Журито е в състав:

Любомир Сергеев
Христо Кабадаев - от екипа на Dynaphos
Александър Петров - от екипа на Фото Форум

Награди:

o   първа - Статив Manfrotto MK055XPRO3-3W - Професионален статив от висок клас
o   втора – Травъл статив Manfrotto BeFree Advanced – Туристически статив от висок клас
o   трета – раница Manfrotto Pro light 3N1-36 – Фотораница от висок клас
o   награда да публиката – три етапни награди. По една в края на всеки месец. Наградите са LED осветление Manfrotto Lumie Muse, поляризирационен филтър Manfrotto (в размер по избор), мултифункционален адаптер за телефон Manfrotto Twistgrip

Селекция за изложба:

Селекцията се прави от организаторите, между снимките, класирани на предни места в конкурса. Критериийте за избор няма да се основават единствено на рейтинга на снимката, а и на изпълнението и възможността предоставения файл да издържи разпечатка в голям размер подходящ за изложбените пана.

Изложба:

Есента. 8-22 октомври, но датата ще бъде допълнително потвърдена.

Допълнителни условия:

- Конкурсът е анонимен по времето на провеждането му. Рейтингът и авторите на снимките от конкурсът ще станат видими на сайта след приключването му. Няма възрастови ограничения.
- В разпределението на наградите за конкурса не могат да участват снимки, които имат лога върху себе си.
- С участието си в този конкурс, участникът заявява, че е запознат с правилата му и се съгласява да ги спазва.
- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- Участниците декларират, че са автори на изображенията, с които участват във фотоконкурса и са носители на авторските права за тях.
- Необходимо е авторите  да имат готовност да ни представят суров файл, негатив, диапозитив  или оригиналният файл на фотографията, за да докажат своето авторство.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 70х100 см.
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 70х100 см, както и да покажат оригинален или RAW файл. В случай, че такъв не бъде представен при поискване, наградата получава следващия в класирането.
- Един потребител не може да вземе повече от една награда. Ако примерно участник в конкурса има снимки на 1-во и 2-ро място, то той получава само първа награда, а втора се присъжда на следващия в класирането.
- Организаторите и хора свързани с организаторите могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите.
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

Линк към награждаването тук

Линк към галерията тук

От екипа на Фото Форум