Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

Здравейте, любители на фотографията!

 

Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

 

 

"Секунда е малко", за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

 

Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

 

Период на провеждане:

 

Конкурсът „Manfrotto - Секунда е малко“ ще се проведе в рамките на три месеца, като стартира от 15.06.2014 г. и приключи на 15.09.2014 г. След завършването на фотоконкурса ще бъде представена фотоизложба с най-добрите участвали творби. Снимките ще бъдат разпечатани в размер 60х40 см. Датата на събитиeтo ще бъде обявена допълнително.

 

Условия на конкурса:

 

Участниците във фотоконкурса са длъжни да спазват условията изложени по-долу:

 

Снимките трябва да са направени посредством използване на дълги експозиционни времена - такива, при които не може да се снима от ръка.

 

За участие в конкурса е необходимо да сте регистриран в сайта www.photo-forum.net.

 

Снимките можете да качвате в специално създадената за тази цел галерия – конкурс „Manfrotto - Секунда е малко“ в сайта на Фото Форум съобразно седмичната си квота.

 

С участието си в този конкурс, участникът заявява, че е запознат с правилата му и се съгласява да ги спазва.

 

Снимки, които са били вече публикувани в сайта нямат право да участват в конкурса.

 

Конкурсът не е анонимен и няма възрастови ограничения.

 

Участниците гарантират, че са автори на изображенията, с които участват във фотоконкурса и са носители на авторските права за тях.

 

Необходимо е авторите да имат готовност да ни представят суров файл, негатив, диапозитив или оригиналният файл на фотографията, за да докажат своето авторство.

 

Снимките с рейтинг А над 50 ще бъдат публикувани и в страницата на Dynaphos във Facebook, всеки месец фотографията събрала най-висок рейтинг във Facebook ще получи поощрителна награда. http://dynaphos.com/product.php?c=14&sc=252&id=2286

 

Организаторите нямат право да предоставят снимките на други страни без съгласието на автора.

 

Организаторите могат да пускат снимки в конкурса, но не могат да участват в разпределението на наградите.

 

Снимки, които не отговарят на условията на фотоконкурса, няма да бъдат разглеждани от журито, също няма да бъде взет под внимание техния рейтинг.

 

Гласуване:

 

За фотографиите в конкурса „Manfrotto - Секунда е малко“ може да гласува всеки потребител на Фото-форум, който има поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А.

 

Изисквания и механизъм за участие:

 

Всеки автор може да участва с неограничен брой снимки в рамките конкурса. За участие в класирането, авторите трябва да подсигурят файлове с необходимата резолюция за печат с размер 60х40см. Авторите могат да изпращат класираните фотографии след приключване на конкурса на e-mail: konkurs@dynaphos.com

 

Журиране:

 

След приключване на конкурса жури в състав Бони Бонев, Борис Бишков, Владимир Донков, Любомир Сергеев и Темелко Темелков ще избере три фотографии от галерията на конкурса измежду 30-е снимки с най-висок рейтинг. При откриването на фотоизложбата журито ще обяви своя избор (1-во, 2-ро и 3-то място).

 

Награди:

 

1. Manfrotto 055XPRO3 3-секционен статив с трипозиционна глава

2. Manfrotto MK294A3-A0RC2 алуминиев комплект

3. Manfrotto чанта - UNICA V MESSENGER

 

* Всеки месец фотографията събрала най-висок рейтинг в страницата на Dynaphos във Facebook ще получи поощрителна награда Manfrotto PIXI мини статията

Линк към награждаването тук

Линк към галерията тук