ФотоKонкурс – Зрънце любов във вашия фотообектив

ФотоKонкурс – Зрънце любов във вашия фотообектив

 

Българско дружество за защита на птиците и Фото Форум
обявяват ФотоКонкурс „Зрънце любов във вашия фотообектив”

 

Зрънце любов във вашия фотообектив

 

 

Виж конкурснатa галерия

 

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И ЦЕЛ НА КОНКУРСА

 

Фотоконкурсът – „Зрънце любов във вашия фотообектив” се провежда в рамките на националната кампания на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”.

Конкурсът е продължение на проведения успешно през зимата на 2013 г. фотоконкурс – „Зрънце любов във вашия фотообектив”.
Тогава 159 фотографии на 64 автора взеха участие във фотоконкурса.
Целта на конкурса е да бъдат избрани най-добрите снимки, които по най-добър начин да дадат различен и интересен поглед върху зимното подхранване на пойните птици в градска среда и така да насърчим тази дейност сред всички групи на обществото като грижа към заобикалящата ни среда и нейните обитатели, а защо не и като форма за забавление и общуване с природата.

 

МЯСТО И ВРЕМЕ

 

Конкурсът е отворен за участие от 10 февруари до 10 март 2014 г. включително.
Информацията за него е публикувана на адрес www.bspb.org,
във Фото Форум/ https://photo-forum.net, както и на страницата във Facebook - https://www.facebook.com/BSPBirds?ref=hl.
Допълнителен период за гласуване от 10 март до 19 март 2014 г., включително.

 

СРОК НА КОНКУРСА

 

Крайният срок за качване на снимки е 10 март 2014 г.
Крайният срок за гласуване на публиката е 19 март 2014 г.
Oбявяване на наградените снимки ще стане на 24 март 2014 г.

 

ГЛАСУВАНЕ

 

За снимките в конкурса могат да гласуват само потребители на Фото Форум, които имат поне 3 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 3 февруари 2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации. След края на срока за гласуване жури избира победителите измежду първите 10 снимки по рейтинг от гласуване на потребителите на Фото Форум.

 

ПОБЕДИТЕЛИ

 

Журито избира трите първи места от десетте снимки с най-висок рейтинг от гласовете на потребителите по рейтинг А.

Жури в състав:
Димитър Градинаров – служител на БДЗП. Работи като отговорник престъпления срещу птиците по проект „Опазване на египетския лешояд”. Хобито му е снимане на дива природа с акцент върху птиците.
Юлия Лазарова – фоторепортер и фоторедактор в Капитал дейли и Дневник.бг.
Александър Петров - Фото Форум.
 

СЕЛЕКЦИЯ ЗА ПЕЧАТ

 

Селекцията се прави от организаторите на фотоконкурса между снимките преминали определен рейтинков праг и отговарящи на услоята за печат.
Снимките ще бъдат използвани за изготвянето на фотоизложба, която ще бъде представена в няколко български града.

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СНИМКИТЕ

 

Авторът да може да предостави качествен файл за печат минимум в размер 30х40 см.
Конкурсът е за природна фотография, а не артистични и абстрактни изображения.
Всеки автор може да качва снимки според квотата си във Фото Форум.

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 

Снимките за участие във фотоконкурса може да публикувате след безплатна регистрация във Фото Форум на адрес www.photo-forum.net в специално създадена за конкурса „Зрънце любов във вашия фотообектив” галерия. От първите десет снимки по рейтинг след гласуване на потребителите на Фото Форум през цялото време на провеждане на конкурса тричленно жури ще избере и награди първите три места
Всяка снимка трябва да е придружена с:
заглавие на снимката;
кратък придружителен текст/описание (кратка история – максимум 200 знака) или рекламно послание/изречение, но последното не е задължително;

НАГРАДИ

 

I място - Нощувка за двама в ПЗЦ на БДЗП „Източни Родопи” в град Маджарово с възможност за снимане на белоглави и египетски лешояди.
II място – Наблюдение на птици с опитен водач по Южното Черноморие – езерата Атанасовско, Бургаско и комплекса Мандра – Пода с възможност за снимане на птиците на езерата.
III място – Участие в образователен природозащитен лагер „Картали” през май 2014 г. на брега на язовир „Студен кладенец” в Източни Родопи.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 

В конкурса – „Зрънце любов във вашия фотообектив” могат да участват всички граждани на Република България без възрастови ограничения;
Обект на снимките трябва да бъде подхранването на дивите пойни птици през зимата в най-широк смисъл. Снимките ще бъдат качвани в специално създадена конкурсна галерия във Фото Форум (https://photo-forum.net)
Допуска се участие само със собствени снимки. С предоставянето на снимките за участие в конкурса участникът декларира, че е техен автор. БДЗП и Фото Форум не носят отговорност за нарушени авторски права от участниците в конкурса. Снимките не трябва да са  печелили награди в други конкурси;
В конкурса могат да участват служители на БДЗП или Фото Форум, както и членове на техните семейства, но те няма да се съзтезават за призовите места и награди;
Един участник в конкурса може да получи само една награда;
При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран;
Цел на конкурса е да покажем красотата на природата, а не негативи;
Организаторите си запазват правото да използват наградените снимки от фотоконкурса в рекламни материали свързани с рекламата и последващото отразяване на събитието;
Организаторите си запазват правото да откажат участие в конкурса на материал, поради несъотвествие с тематиката на конкурса;
Организаторите нямат право да предоставят снимките на други страни без съгласието на автора.

БДЗП се задължава винаги да цитира автора на снимката/те, получени и отличени в този конкурс, които разпространява, излъчва и показва на публични събития.