100 години Левски

дата 26.05.2014 г.  |  автор Нончо Илиев - realnoncho  |  www.NonchoILiev.com

На 24-ти май 1914 група младежи създават един клуб, който през годините става любим на много други. 100 години по-късно нещата са много различни и идеите остават по-назад в съвременния футбол. Само истинските привърженици на клуба все още пазят част от идеала и заслужиха своя празник. Мачът с Лацио навръх вековния юбилей, беше формалния повод за събирането на всички, които успяха да преглътнат слабия сезон и да дойдат на стадиона. Бях акредитиран фотограф, което ми позволи да съм още по-близо :)

 

Още в късният следобед пред стадиона имаше много хора, дошли да празнуват заедно.

IMG_5614_

 

Започнаха да пристигат и поканените хора, дали нещо за клуба. Беше интересно да се видят познати лица, които помним от миналото.

IMG_0682_

 

Магията на родопската песен даде начало на официалната част.

IMG_5686_

 

А феновете вече бяха заели местата си.

IMG_5840_

 

Почетени бяха много много от големите футболисти и спортисти на клуба.

IMG_5695_

 

А част от тях се включиха в почетна обиколка на стадиона заедно с децата от школата на Левски.

IMG_5780_

 

Вече почти бях забравил, че ще има и мач, когато отборите на Левски и Лацио излязоха пред пълния стадион.

IMG_0711_

 

IMG_5855_

 

Стартовият състав на Левски включваше част от играчите радвали публиката в близкото минало - Елин Топузаков, Александър Александров - Кривия, Димитър Телкийски - Мечо, Даниел Боримиров, Христо Йовов и Георги Иванов - Гонзо.

IMG_0725_

 

Килим от шалове покри стадиона за началото на мача.

IMG_5843_

 

Интересни бяха жълто-червените екипи, с които футболистите на Левски излязоха през първото полувреме. В такъв цвят са били първите екипи на клуба преди 100 години.

IMG_5858_

 

Мачът нямаше особено значение, а идеята да се съберат някои уважавани футболисти беше хубава.

IMG_5911_

 

В крайна сметка всичко завърши приятелски - Левски победи с 3:2, като победният гол беше вкаран от 15-годишно момче от школата. Може би това ще е едно позитивно ново начало.

IMG_6134_

 

След мача и разрязването на тортата, публиката запали факли около целия стадион, а в небето започна зарята.

IMG_0735_

 

Вечерта завърши с фенове, празнуващи на терена на националния стадион. Чиста емоция...

IMG_0745_

 

Остава само да си пожелаем да има повече поводи за пълен стадион. Честит юбилей!

100 години Левски

 

Не съм толкова добър в писането, затова вижте много повече снимки с добра резолюция - http://www.nonchoiliev.com/levski100

 

Страници:  1

Коментари    
Riel
27-05-2014 10:03

Благодаря на автора за включването, вече щях да пусна тема с питане дали някой може да покаже снимки от въпросното събитие. Аз съм от тези, които посещават често тренировки, а не само мачовете срещу силни съперници, но точно на честването на 100год. не успях да отида.
Два въпроса към автора:
Разрешавате ли ми да включа връзка към вашият сайт с въпросните снимки в моята страница?
Имате ли снимки от зарята?
-0 +0
realnoncho
27-05-2014 12:13

Здравей,
Няма проблеми да се разпространява. Аз съм пуснал снимки, защото много хора ме питат за добри снимки от такива събития.
За зарята - бях прекалено близо до пушека от факлите и нямах добра видимост - http://www.nonchoiliev.com/wp-content/gallery/levski100/img_0736.jpg
Като цяло не съм видял някакви страхотни снимки точно на зарята. Имаше колеги, които се качиха на горните редове специално за това.
-0 +0
J0R0
27-05-2014 12:53

Батков съсипа готиния отбор :)
-0 +1
philip
27-05-2014 16:38

Благодаря за видяното!
-0 +0
За да оставите коментар трябва да минете през Вход.
 • Северно Сияние

  От marine fox


  Aurora Borealis буквално преведено от латински означава “Зора на севера”
 • ,,До Калафат и обратно''

  От stanislav boikov


  Времето е лятно някъде юни месец.Сутрин около 9.30 Закуски и баници,автогарата на град Видин-около 200 човека(това не е легенда).
  Чакаме автобусите за разходка до Калафат (Ръмъния) заедно със няколко добри приятели.Като за празник на Дунав мост 2-Всичко е точно;;..и така започва голямото бутане за места(като сцена от филм за животни по АНимал Планет).Вече пътуваме към Дунав мост 2 на границата за към Калафат,така проверки,някъде около 10-16 мин сме извън България и директно на румънска територия всички се радват във автобуса,който имаше и климатик... (БРавоО) След това ни спряха на центъра на Калафат(автобусите олекнаха :Д)КАто стадо овце на чужда поляна всеки се изнизва и тръгва да разузнава пасището.(за хората става дума ;Д).Ето и ние тръгнахме да снимаме всяко една румънска забележителност.Още на първо впечатление ни направи чистотата и пазара(месни продукти,плод и зеленчуци)Нали сме от провинцията-възрастните пенсионери бяха предимно да си купуват домати,чушки,краставици понеже е по-евтино от БГ и Видинско,Седнахме на първото видяно кафене-(за енергия)таа след кафето продължихме по центъра на Калафат-Видяхме красиви фонтани и цветя,красиви девойки и хора.Стигнахме и до полицейския участък (Всичко е точно),видяхме Дунава и плажът... (ах Моретоо),Паркът е Страхотен и красив до Дунава,може да релаксираш и да се вдъхновяваш като истиснки поет и артист(хаха),,,Разхходката беше дълга и уморителна,след което си взехме по Бира и търсене на Скара (това беше най-лудото търсене),но и така не се намери румънска скара където да се подкрепим) :Д така че БГ си е Бг !!! :D :D