Valueable comments
Valueable comments - Weekly Editor's choice
коментар от:
от дата:
снимка:
Снимката отдалече и като усещане е готина, затова дадох злато, но технически е зле. Имаш chromatic abberrations на хоризоната под дървото, а и не разбиращ зао си снимала на бленда 2 и шатър 1/500? Имаш елементи (извън предния план, което мо же би е търсен ефект) , които не са на фокус
първа    предишна  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  следваща   последна     
Valueable comments
Comment by:
Date:
Title:
Бързал си с кадрирането! Тази изрязана ръка ....В този хубав фотографски сайт най-срещаната забележка е „изрязана ръка”, хайде да не режем!
Comment by:
Date:
Title:
Винаги съм се чудил, колко по "Art" става снимката, като и лепнем едно заглавие на английски? Интересно, че в 99% от случаите заглавията са на английски и много рядко на френски, италиански, испански и т.н. Всички поназнайваме английски. И заглавията в доста от случаите са с английски думи, но на български, т.е. неграмотни. Защото един англичанин никога не би се изразил така. Като искаш да покажеш една снимка пред публиката, помисли какво искаш да кажеш с нея и тогава и сложи заглавие. Или си я подготвил за английска публика, за някой англоезичен сайт? Ще ги очароваш с тази българска тема и с тази картинка, да знаеш! Можеше да сложиш просто едно "Неуморна" или "Пролет е", като контрапункт между възрастната жена и новото начало. България на три морета няма да я коментирам - грешно си ме разбрал. Сега за самата снимка. Темата е Never stop, т.е. "Никога не спирай", "Никога не спира" (старицата), "Без спиране", "Без край" или както там би могло да се преведе Never stop. Добре би било в този случай да се види фигурата, тя да е по-едра, да се акцентира на действието, да се покаже напрежението в тялото, изражението на лицето. Кадърът е несъразмерен, претрупан, основната фигура е дребна и се губи в снимката. Мрежата на преден план е пълно недоразумение а колът дърпа погледа и прикрива старицата. Къщата отзад също заема огромна част от кадъра и дърпа погледа с ненужна информация. За да се спаси кадъра, би могло да се направи кроп, при който да се уедри фигурата и да има малко повече пространство пред нея (нали няма да спираме). Чудя се направо, как си я пуснал така тази снимка, защото в профила ти има много хубави снимки и се вижда, че разбираш.Тази стои като чужда. Относно темата. Уловил си една интересна тема, която може да се разработи и да стане дори серия от снимки. Често по селата могат да се видят много възрастни хора (дето се казва с единия крак в гроба) да работят по дворовете. Прегърбени, не можещи да се изправят, дори лазещи, те човъркат земята. За да има за деца и внуци. За да не буреняса дворът, който цял живот с огромно желание са стопанисвали. Сигурно осъзнават, че няма да дочакат реколтата, но не се отказват. Държат се до последно за земята, докато сами станат част от нея. Поздрави и успех!
Comment by:
Date:
Харесва ми! Внимавай за хоризонта! :-)
Comment by:
Date:
Title:
Точно над главата на модела , короната на дървото най -добре я махни. Има много кофти обработка .
Comment by:
Date:
Защо сряза връхчето:-)!Хубав поглед!
Comment by:
Date:
Title:
Приятна гледка и обработка. При снимането бих променил малко ракурса, за да не се вижда сипея в дясно. Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Хубав, проникновен портрет. Браво на Авторката!!!! Еденствено бих казал, че кадрирането е трябвало да бъде малко по прецизно, не така през пръстите, въпреки всичко кадърът е страхотен!!!!
Comment by:
Date:
Title:
Много красиво! Само леко надясно да го изправите.
Comment by:
Date:
Title:
А за мен вертикал! :) Но и така са в чудесна светлина! :)
Comment by:
Date:
И ако чашите бяха цели, ...
Comment by:
Date:
Title:
Хубава динамика, но зеленото е доста пресатурирано!
Comment by:
Date:
Много добре! С около 20% кроп отляво ще е още по-добре!
Comment by:
Date:
Хубаво е! Бих кропнал до горният процеп. Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Хубава палитра! Бих я кропнал отдолу или маскирал резнатия цвят!
Comment by:
Date:
Много сладки!Малко си отрязъл пръстчетата на момиченцето!
Comment by:
Date:
И защо не ни показа красивото вратле цяло и края на красивите плитчици.., за да не вдигаме шум като ти ръкопляскаме ли?
Comment by:
Date:
Title:
Хубаво...небето можеше да се намали,и без това там няма нищо интересно!
Comment by:
Date:
Евала за старанието. Градивно - кадриране без скаличката долу, просто малко по-нагоре, щеше да е по-добре. Че и квадрат, както излиза в някои страници на форума, също много върви - като огнена рана в гората...
Comment by:
Date:
кадъра впечатлява, обаче малък пропуск в обработката, не са изчистени петната на сензора в небето, аз лично бих я свалил премахнал петната и качил пак.
Comment by:
Date:
Title:
Тази си я поизострила повечко!:)
първа    предишна  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  следваща   последна