Valueable comments
Valueable comments - Weekly Editor's choice
коментар от:
от дата:
снимка:
Eто няколко насоки: 1. Къде да гледам? Композиция? Кадриране? 2. Какво се случва? 3. Има ли внушение? Какво е то? 4. Светлината "фотографска" ли е или е плоска? 5. Техниката подходяща ли е? Пейзажите искат затворена бленда и ранно ставане.
първа    предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  8  следваща   последна     
Valueable comments
Comment by:
Date:
И как ще целуна пръстите като на дама на тази красота, като си ги отрязъл точно на лявата ръка? Можеше да се постараеш и цветовете да са по-сочни. Не се сърди, но май дамата не те вълнува!
Comment by:
Date:
Title:
За мене, без птиците.
Comment by:
Date:
Title:
Ако изключим отрязания кръст...
Comment by:
Date:
Title:
на границата на полутона с колонната сянка * трябваше да допълня,за да е по- разбираемо. Просто там не трябва да се просветлява прекалено,за да не стават ръбати нещата и да се усеща добре обема. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/Chiaroscuro_1.jpg
Comment by:
Date:
Title:
Ако се опиташ да степенуваш леко светлините/а това се отнася и за тъмните области/,работите ти значително ще се подобрят, според мен. Под степенуване разбирай това ,да има едно най-светло място/петно в портрета и всички останали да са подчинени на него и да не са толкова еднакво светли.Може да се доближат като светлосила,но да са с една идея леко по-тъмни,да са степенувани. Ето сега например тук.Защо рамото е нужно да е толкова светло,колкото и лицето,ако не е и повече дори?! Забелязвам и нещо друго като тенденция при теб и си мислех да ти обърна внимание на него по-рано,но сега ще го направя,за да го имаш предвид,а ти ако искаш се съобразявай с него,ако искаш недей.В човешкото лице ,при нормално осветление/било естествено или изкуствено/,винаги челото или носът са най- светлите и осветени места в него,следват скулите,бузите и т.н .При повечето от твоите портрети,ти правиш скулите/бузите най-светли,което е нелогично.Често даже толкова ги просветляваш / и то на границата с полутона/,че изглеждат плоско. Ето тук например отляво/наше/, толкова си светнал скулата/бузата ,че не се усеща обема там и изглежда плоско.Отдясно е малко по-добре. И другото, за което вече ти писах , е прекаления ретуш и заглаждане на кожата ,който правиш.Разбирам,че това си е до предпочитания донякъде,но си мисля все пак ,че ако е в малко по-умерена степен,нещата ти ще изглеждат по-естествено и красиво. В това отношение може да опиташ тази техника / frequency separation/, ако случайно не си запознат с нея: https://www.youtube.com/watch?v=En60tErTNZ4
Comment by:
Date:
Title:
Хубава е. Аз бих махнал стълба, който е между дърветата и да изсветля тревата на по-светлите и места. Иначе готино :)
Comment by:
Date:
Харесвам многоцветното небе в тоя час! (Но лично бих светнал съвсем леко някои от най-дълбоките сенки?)
Comment by:
Date:
Title:
Красиво! (И търпи леко изправяне на хоризонта и на вертикалите на фара?)
Comment by:
Date:
Title:
Поиграй си малко с feather за омекотяване на границата между слоевете и сложи сянка на овците и бабата спрямо светлината във фоновия кадър. Ще стане...????
Comment by:
Date:
Title:
Категорията ти трябва да е Експеримент,поиграл си си, но трябва още да поработиш много ти са остри обектите
Comment by:
Date:
Наистина е красиво! И малко е наклонено надясно... :)
Comment by:
Date:
Title:
Злато, но имаш и по-добра отсечка, отпускане надолу почти до края на лактите, а и в женските голи колене цели има много красота.
Comment by:
Date:
Title:
Готино !! ... бих махнал светлото петънце в дясно :)
Comment by:
Date:
Title:
Хубав кадър,може и кроп до дървото :)
Comment by:
Date:
Да, мечтите са магия. Дали няма да е по-добре кадъра да се кропне до долният ръб на жилетката или пък да е в цял ръст. Лично мнение.
Comment by:
Date:
Title:
Интересно, леко драматично и тонално много добре решено! Текстурите навсякъде (и в 'негативното пространство' отдясно) са много интересни, но сюжетът - с тези рамки - не би ли седял по-добре в квадратен формат?
Comment by:
Date:
много ме впечатли, гледам я отново и да попитам- мъглата естествена ли е?
Comment by:
Date:
Title:
Супер е! Композицията е хубава. Може да се помисли за осветлението, защото имаш светлинен източник в кадъра и е редно да го използваш. Така ще придадеш и по-минорна нотка, ще се вижда, че свещта е запалена. Пробвай го пак този кадър, направи го още по-интересен! :)
Comment by:
Date:
Много красива местност.Предпочитам Българското название,написано на Кирилица.Чукам четири златни звездички от А,въпреки като цяло жълтеенето и тъмното петно,което бих леко просветлил!Хубав ден!
Comment by:
Date:
Title:
Чудесен!Злато.Мисля че с цялата дълга брада ще предизвиква още по-голям интерес.
първа    предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  8  следваща   последна