Valueable comments
Valueable comments - Weekly Editor's choice
коментар от:
от дата:
снимка:
Снимката отдалече и като усещане е готина, затова дадох злато, но технически е зле. Имаш chromatic abberrations на хоризоната под дървото, а и не разбиращ зао си снимала на бленда 2 и шатър 1/500? Имаш елементи (извън предния план, което мо же би е търсен ефект) , които не са на фокус
първа    предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  8  следваща   последна     
Valueable comments
Comment by:
Date:
Цветовете и композицията са върха! Много ми харесва. Аа лично бих направил и предния план на фокус със стакнати снимки.
Comment by:
Date:
А бе тези красиви макове с какво ги берат и държат, че ръцете пречат на кадъра и са изрязани?
Comment by:
Date:
Title:
Има положителни страни кадъра, но плаче за критика. Добронамерен съм, ама ако вземеш да го резнеш отдолу и отдясно...? И не е само това... жанровете във фотографията си имат някои устойчиви парадигми... за добро или лошо. Не се вмества в общоприетото разбиране за "Улицата" както и не става за портет също. По- близо е до "Мода и реклама" ама не знам дали сайта предлага този жанр. Както и да е! Всички се учим и е добре да споделяме.. :)))
Comment by:
Date:
трябваше да затвориш блендата, така отива към макро, ама не е макро.
Comment by:
Date:
Title:
Мене не ми пречи цветът на чиниите, обаче ме дразни, че чинията е на ръба на кадъра.
Comment by:
Date:
Title:
Радва композицийката! Щеше да е още по-добре според мен,ако беше хваната и цялата глава на мъжа.
Comment by:
Date:
Title:
Пренаситени са цветовете, но ми харесва така!
Comment by:
Date:
Title:
Хубав портрет, но ми стои плоско в чисто пространствен смисъл. Според мен трябва да се поработи върху обемите и овалите и да се организира светлината
Comment by:
Date:
Title:
Чудесен портрет, скъпо момче, как бих искал да видя и ръцете, надявам се другия път.Чудесен модел и състояние си уловил Авторе, не мога да не отбележа, че много добре си организирал светлините.
Comment by:
Date:
Хубаво е и така, но ако шоколадът беше с отворена обвивка, щеше да кефи повече.
Comment by:
Date:
Title:
Много готино! Щях да се опитам, ако е възможно, на преден план да са в цял ръст.
Comment by:
Date:
Title:
Страхотен кадър! Единствената ми забележка е към прекалено активния фон, който отвлича вниманието.
Comment by:
Date:
Може да махнете хроматичните аберации, да намалите малко сатурацията. HDR не винаги е добро решение, но пък е въпрос на вкус.
Comment by:
Date:
Хубаво...небето е пресатурирано!
Comment by:
Date:
Хубава идея,но според мен по- добре е да се хоризонтира и кадрира!
Comment by:
Date:
Title:
Бързал си с кадрирането! Тази изрязана ръка ....В този хубав фотографски сайт най-срещаната забележка е „изрязана ръка”, хайде да не режем!
Comment by:
Date:
Title:
Винаги съм се чудил, колко по "Art" става снимката, като и лепнем едно заглавие на английски? Интересно, че в 99% от случаите заглавията са на английски и много рядко на френски, италиански, испански и т.н. Всички поназнайваме английски. И заглавията в доста от случаите са с английски думи, но на български, т.е. неграмотни. Защото един англичанин никога не би се изразил така. Като искаш да покажеш една снимка пред публиката, помисли какво искаш да кажеш с нея и тогава и сложи заглавие. Или си я подготвил за английска публика, за някой англоезичен сайт? Ще ги очароваш с тази българска тема и с тази картинка, да знаеш! Можеше да сложиш просто едно "Неуморна" или "Пролет е", като контрапункт между възрастната жена и новото начало. България на три морета няма да я коментирам - грешно си ме разбрал. Сега за самата снимка. Темата е Never stop, т.е. "Никога не спирай", "Никога не спира" (старицата), "Без спиране", "Без край" или както там би могло да се преведе Never stop. Добре би било в този случай да се види фигурата, тя да е по-едра, да се акцентира на действието, да се покаже напрежението в тялото, изражението на лицето. Кадърът е несъразмерен, претрупан, основната фигура е дребна и се губи в снимката. Мрежата на преден план е пълно недоразумение а колът дърпа погледа и прикрива старицата. Къщата отзад също заема огромна част от кадъра и дърпа погледа с ненужна информация. За да се спаси кадъра, би могло да се направи кроп, при който да се уедри фигурата и да има малко повече пространство пред нея (нали няма да спираме). Чудя се направо, как си я пуснал така тази снимка, защото в профила ти има много хубави снимки и се вижда, че разбираш.Тази стои като чужда. Относно темата. Уловил си една интересна тема, която може да се разработи и да стане дори серия от снимки. Често по селата могат да се видят много възрастни хора (дето се казва с единия крак в гроба) да работят по дворовете. Прегърбени, не можещи да се изправят, дори лазещи, те човъркат земята. За да има за деца и внуци. За да не буреняса дворът, който цял живот с огромно желание са стопанисвали. Сигурно осъзнават, че няма да дочакат реколтата, но не се отказват. Държат се до последно за земята, докато сами станат част от нея. Поздрави и успех!
Comment by:
Date:
Харесва ми! Внимавай за хоризонта! :-)
Comment by:
Date:
Title:
Точно над главата на модела , короната на дървото най -добре я махни. Има много кофти обработка .
Comment by:
Date:
Защо сряза връхчето:-)!Хубав поглед!
първа    предишна  1  2  [3]  4  5  6  7  8  следваща   последна