Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Русофили - събитията в Грузия?
Автор: mguergov   
Дата:   20-08-08 20:23

Отказах се да пиша в темата на русофилите (да не им я спамвам) и затова пускам отделна.
Името на тяхната тема ми звучи в момента доста стряскащо - след събитията, започнали на 08.08.2008.
Харесвам руската култура, но в момента направо съм стреснат от събитията в Грузия.

Уважаеми русофили,

Как се чуствате след последните събития в Грузия?

Възможно ли е в Русия да се развиват паралелно и независимо една от друга политика и култура?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danbi   
Дата:   20-08-08 20:28

културата и политиката нямат нищо общо.
политиците са поначало лишени от ценности хора.
защото човек, който е продал душата си вече няма нищо свято.

никога не съм се смятал за русофил, но ми се струва, че поведението на Русия е само едната, при това съвсем не по-грозната страна на монетата.

Re: Русофили - събитията в Грузия?
Автор: Bobib   
Дата:   20-08-08 20:33

mguergov, ти информилан ли си, че агресора е Сакашвили, който заповядва да се избият 1600 мирни граждани, жени деца, 15 миротворци!? След което е отговора на Русия.

Автор: Coincidentia   
Дата:   20-08-08 20:56

От една държава, в чиято кръв никога не е потекла и една капчица демократичност, а само царизъм, комунизъм, тотална липса на индивидуализъм, абсолютно пренебрегване на човешкия живот, какво може да се очаква [smilie11]

Не случайно от адски дълго време насам Западът не е бил толкова обединен в реакцията си към имперската комплексираност на дребните душици.

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   20-08-08 20:59

Coincidentia - глупости говориш , но не ми се спори ... свят широк , мнения много ....

но това ,че пък изобщо не познаваш Русия и руснаците си личи от 10 км [smilie7]

Дата:   20-08-08 21:04

Да бе, едни хубавци са руснаците, мамата си тракат, да му се заживее на човек там сред алкохолизъм, мафиотщина... спасявали през цялата си история целия свят от възможност да живее нормално, танкове срещу всеки, който е от "другите"... какви точно национални ценности изповядват, които да съм пропуснал - уважение към личността, честност, достойнство... [smilie11]

Дата:   20-08-08 21:07

Някой разправяше как е отнасял палки само защото искал да слуша концерт на Металика... поне има страна, която да е по-отвратна от България.

Автор: Lalinda   
Дата:   20-08-08 21:13

Е, като правило у нас са на страната на славяните - я на сърбите, я на русите...

Преди двайсетина години бях в Грузия, за около седмица около Тбилисобата (аз съм грузофил, или пък картулифил, ако има такава дума, и ако знаете какво означава, дори мога да чета на грузински, един грузинец ме научи, както и да е) и си донесох оттам един куфар грънци - не зная дали познавате грузинската керамика, та на една от съдинките в грънчарницата пишеше 200, питах какво е, пък приятелите ми ми отговориха, че било по повод 200-годишнината от присъединяването на Грузия към Русия (не купих точно това гърне...).

Разказвала съм и друг път как, на слизане от автобуса, при опит да платим билетите си на шофьора, той ни казваше: "За вас вече платиха!". Същото се случваше и в ресторанта, където се оказваше, че хора от съседната маса са платили вече за нас, и дори в студентския стол, където се оказа пък, че студентът пред нас е пожелал да плати сметката ни (бяхме млади и красиви чужденки, предполагам, или пък просто непознати...). Хора, случайно срещнати пред паметника на местните поети, които попитахме кои са тези лица, ни поканиха на гости и ни подариха всичко, за което споменахме, че е хубаво... А един фотограф дори ми подари цялата си диапозитивна продукция, когато казах, че не мога да харесам нещо конкретно и че всичко ми допада, от грамофоните сваляха плочи, за да ни ги подарят, а по време на Тбилисобата, когато споменахме, че сме чули българска реч, се удивиха, че не сме се обадили на сънародниците си...

Вие дали бихте им се обадили? Преди 20 години? Просто ми е любопитно.

Автор: Amigo   
Дата:   20-08-08 21:13

Coincidentia написа:

> От една държава, в чиято кръв никога не е потекла и една
> капчица демократичност, а само царизъм, комунизъм, тотална
> липса на индивидуализъм, абсолютно пренебрегване на човешкия
> живот, какво може да се очаква [smilie11]
>

До тук така, но... [cool]

> Не случайно от адски дълго време насам Западът не е бил толкова
> обединен в реакцията си към имперската комплексираност на
> дребните душици.
>

Искам да те питам как реагира Западът когато САЩ е.... м..... на поредната държава?! [cool] [smilie23] Че и т.нар. Запад участва активно в това?! [cool] [smilie23] Айде без двойни стандарти, нали? [smilie3]

Автор: val2007   
Дата:   20-08-08 21:18

Coincidentia написа:

> От една държава, в чиято кръв никога не е потекла и една
> капчица демократичност, а само царизъм, комунизъм, тотална
> липса на индивидуализъм................падът не е бил толкова
> обединен в реакцията си към имперската комплексираност на
> дребните душици.
---------------------------
Абе готин, защо не се поразровиш малко и не попрочетеш какво говорят американските писатели за руската класическа литература... за Толстой, за Достоевски и Тургенев...
А да си чувал кой е Василий Кандински и откъде е тръгнал... Къде се е родил Марк Шагал и защо има толкова крави и плевни със сламени покриви в картините му...
Да си чувал нещо за лъчистите, имажинистите и пр.
И какво изобщо знаеш ти за руската култура и душевност та да си изхвърляш тука чернилките...

Кой Запад е обединен - ти слушаш рли радио изобщо...

А пък, ако не помниш какви благинки е дал Западният свят, ето да си припомниш...
http://uk.youtube.com/watch?v=muQRIUVd6Aw&feature=related

Ако не знаеш какво е това тук, порови из историята...

Публикацията е редактирана (20-08-08 21:32)

Автор: J0R0   
Дата:   20-08-08 21:18

Автор: danbi

никога не съм се смятал за русофил, но ми се струва, че поведението на Русия е само едната, при това съвсем не по-грозната страна на монетата.

[smilie24]

Re:
Дата:   20-08-08 21:21

определено не е от грозните

айде да не казваме , каква политика водят Сащ там и какво направиха с Афганистан ...

Дата:   20-08-08 21:22

Абе, то просто най-лесно е да се види в нормалните страни кой какво предпочита ДОБРОВОЛНО, без да му идват танковете да го смажат, че иска свободен живот.

Точно сега казаха, че мнозинството поляци одобрявали разполагането на американската противоракетна отбрана, изобщо където има повече свестни хора, определено предпочитат да си имат за съюзници някой, който им дава възможност да живеят свободно, не съм чувал някъде доброволно да са желали руснаците да идват, освен явно осетинците.

Аз все пак съм по-близко да ценностите на Запада и до мнението на поляците [cool]

Дата:   20-08-08 21:23

Coincidentia, сериозно ли ги пишеш тези работи?! [cool] [smilie8]

Автор: Bobib   
Дата:   20-08-08 21:24

Амиго на поамериканченото зомби как да му обясниш, че е отвратилно това, което се случва в Южна Осетия?! Че да, Путин е от върхушката на КГБ, управлява с нечестни средства, но че руската душа е необятна, милиони руснаци са добри хора със широки души?! Че всички западни медии като сиенен, бибиси...не дават цялата информация а, лъжат, манипулират милиони като казват, че Русия е агресора, а всъщност агресора е Саакашвили!? Че е нещо нечувано, опасно. Това дава картбланш да се манипулират и зомбират все повече хората?! Как?! Как да му обясниш?!

Дата:   20-08-08 21:25

Пак ще повторя линка,защото забравих да те попитам:
Дали и това го мислиш за проруска и прокомунистическа пропаганда?

http://uk.youtube.com/watch?v=muQRIUVd6Aw&feature=related

Дата:   20-08-08 21:26

мдааа... [smilie8] [smilie8]

Дата:   20-08-08 21:29

Едни адски простички въпросчета - КАКВО ПРЕДПОЧИТАТ ХОРАТА ДОБРОВОЛНО, под чие влияние предпочитат да са, накъде емигрират?

Хората=Човеците [cool]

Дата:   20-08-08 21:35

защо реши ,че няма много хора , които емигрират към Русия ...
само ,че ти е насадено ,че се ходи само към американската мечта - поредната химера [smilie7]

незнаеш ли ,че манипулацията на населението в сащ е повече отколкото и в китай и русия взети заедно ...
такова промиване на мозъците им спретбат ...

Дата:   20-08-08 21:37

Знам каква е картата на ДОБРОВОЛНАТА човешка емиграция, освен ако не броим за доброволна тази към Сибир [smilie18]

Дата:   20-08-08 21:41

Coincidentia написа:
Знам каква е картата на ДОБРОВОЛНАТА човешка емиграция, освен ако не броим за доброволна тази към Сибир [smilie18]
-----------------

Не знаех, че толкова яко си способен да МРАЗИШ... Снимките ти поне не говореха, че си толкова озлобен... Пък и доста млад си, за да се опитваш да говориш като Истина от Последната инстанция...
----------------
Всъщност - ти от Америка ли се обаждаш вече?

Дата:   20-08-08 21:41

айде няма да използвам определения [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   20-08-08 21:43

Вземи се стегни - ако видиш апокрифната история на уса - лошо ще ти стане [smilie7]

Дата:   20-08-08 21:44

[smilie18] Що, ти от Сибир ли пишеш [smilie18]

Аз изобщо не съм способен да мразя, напротив, Бог е Любов и само на обичане съм способен [smilie8]

Автор: georgi969   
Дата:   20-08-08 21:46

Руските омиротворителни войски са в Южна Осетия с мандата на ООН.Атаката на онзи ненормалник дето си яде вратовръзката трябва ли да се възприема като атака срещу сили на ООН?
Оправдано ли е използването на системата ГРАД в населено с цвилни място? Ако не това трябва ли да се счита за геноцид и военно престъпление.По каво Южно Осетинците се различават от Косоварите,и имат ли право на самоопределение.
Каква е разликата между Кубинската криза и сегашното разположение на ракети в Полша?
?????????????????????????????????????

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.