Автор: Lalinda
Дата: 11-08-08 23:45
А помни ли някой от вас (обръщам се към по-възрастните, тъй като по-младите едва ли помнят неща, случили се преди 17 години), та помни ли някой от вас онова "Победихме с малко, но ЗАВИНАГИ"?
И после, комичния вот на ДОВЕРИЕ, не на НЕДОВЕРИЕ?
Или пък онзи митинг, който се синееше от Орлов мост до Феята?
Какво стана с привържениците на Синята идея?
Не гласуват... Защо?
Кой и с какво я подмени, според вас?
Определено няма да гласувам за ДСБ. Веднъж стомна за водица, дваж стомна за водица, на третия път...
Само Императорът помни, че ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ.
Помните ли онези гигантски спорове в Парламента трябва ли или не трябва да се бележат пръстите на избирателите с мастило? Виждал ли е някой от вас как се бележат пръстите на гласувалите? Или може би вярвате, че топят пръстите им в черно мастило? И за ония кабини, в които гласоподавателят трябвало да бъде ЗАКРИТ В ЦЯЛ РЪСТ, докато побратимите му демократи дори малко по на запад от нас гласуват зад картонени паравани, които едва ли закриват ръцете повече от над китките им...
Подкрепям идеята за задължително гласуване и ГЛОБИ ЗА НЕГЛАСУВАЛИТЕ.
Помня как французите гласуваха с щипки на носа, но ГЛАСУВАХА.
Пък българинът все още не си пуща гласа.
Ми пуснете го, бе, дами и господа.
Почетете Чудомир, ще се поразвеселите, за оня, дето си пуснал гласа в тъмната стаичка.
Гласувайте, защото всеки глас на негласувал се разпределя именно между партиите, за които не сте желали да гласувате.
НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ.
ПРЕДИ ВРЕМЕ бях линкнала в един форум, в който много се горещяха по този въпрос, програмката за определяне на изборните резултати по метода на Д'Онт. Намерете я, поиграйте си, може и да поизтрезнеете... Помага.
Малко офтопик, за да станат нещата по-конкретни.
А ти, българино, гласуващ или не, какво направи, за да разрешиш КРИЗАТА С БОКЛУКА?
Или за да обясниш на съседа си какво да прави?
Откакто се появиха контейнерите за разделно събиране, изхвърлям НЕ ПОВЕЧЕ ОТ КИЛОГРАМ домакински отпадъци СЕДМИЧНО. Не съм аз тази, която пълни контейнерите за домашни отпадъци с хартия или пластмаса...
Сливи за смет!
Не ви е виновен бат Бойко или бат Гойко за кризата с боклука, нито пък Софиянски или някой друг. Склонна съм да се присъединя към мнението на Тончо Токмакчиев, когото чух да казва, че е виновна ПРОКЛЕТИЯТА НА БЪЛГАРИНА. Не само за боклука.
Забравете за малко проклетията СИ на българи и гласувайте.
Моля ви. Нямаме друг изход.
Ако не ви харесват избраниците, кандидатирайте се сами. Виждам, че има доста желаещи, че и можещи да се справят с всеки проблем, вкл. и с този по възстановяването на антирефлексните фолия на мониторите.
Да гласуваш е къде къде по-лесно. Направете го. Не за себе си, за другите го направете.
|
|