Автор: onlineivo
Дата: 19-06-08 13:27
а бе, Matheya
Продължавам да твърдя че страната производител в случая на Китай не е показател за качество! Страна производител като Япония най-често Е показател за качество, докато за Китай всичко зависи от имиджа който си създава/поддържа съответната компания. Ясно е че SONY ще проконтролира качеството на изработката на продуктите си които са произведени ако щеш и в Намибия! В Китай, например, се произвеждат BMW, Mercedes, AUDI и мн. други скъпи марки автомобили, Въобще огромна част от световното производство което си мислим че е Немско, Италианско или Френско например, всъщност е произведено в Китай, но не го забелязваме защото съответните компании са се погрижили за качеството! Впрочем съвсем наскоро забелязах, че едно нещо в хола ми за което дадох доста пари защото е на една Английска HI-END компания с традиции и претенции, всъщност е произведено в Китай. Мен специално това не ме опечали ни най малко. Работи стабилно, а качеството е страхотно. А по въпроса за лаптоп, предпочитам да направя по-дълбоко проучване относно нещо което ще ползвам ежедневно поне 1-2 години, отколкото да се базирам на прибързани съждения.
P.S. Забележката за сложното и нелогичното смятам за излишна
Редакция:
Твоя пример е частен случай който не доказва нищо. Напълно в рамките на вероятностите е било да се случи точно обратното с компютрите и китайския да е здрав, пък японския да даде фира... Не ми се спори повече, защото ще стане безкрайно. Ако решиш да извадиш аргумент като традиции в народа които сопособстват за виското или низко качество на продукцията, то аз ще извадя аргумента че разходите за сравнително по-силен контрол на качеството в производството в Китай са икономически оправдани в сравнение с производствените разходи в Япония, за да постигането на идентичен крен продукт!
Публикацията е редактирана (19-06-08 18:28)
|
|