Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Пак за лаптоп
Автор: todorov   
Дата:   17-06-08 11:55

asahi написа:

> 3. Внимавай с матрицата на дисплея. Засега моят май най ми
> харесва - 1920х1200 пиксела, Дел Латитюд Д830.

Ейййй, за една свястна машина да прочета и аз от месеци в тоя форум. Жалко че е цифра.

До питащияМ Ако искаш прилична картинка на лаптопчето взимай: ако е 15,4 инчов - както ти казва Асахи /1920х1200 пиксела/ или най малко 1680x1050. Ако е 14,1 инчов монитор, гледай да е 1440x900... Аз понеже съм фен на китайските боклуци с означение ThinkPad, мга да ти препоръчам ето този:
http://www.ibmeshop.com/lenovo/printPage.jsp?itemId=985

Макар и да ти надскача бюджета малко [smilie8]

Отговори на това съобщение
Автор: stoyan_5   
Дата:   17-06-08 13:45

overflow написа:

> http://www.comtradebg.com/asus-a7u7s049-p-1878.html
>
> а за това какво ще кажете, все пак е 17 инча
--------------------------
17 - инча добре;
Процесор - мнаго лош /за лаптоп процесора задължително Интел - има огромна значение/
На големият ми комп в къщи е АМД, ама там е друга бира ...

Автор: ejko   
Дата:   17-06-08 13:49

Единственото е че АМД, загравя малко повече, което не е кои знае какъв проблем...! Ако го използваш за настолен може да му сложиш вентилаторче от долу..., 30 лв някъде струва, но ако го ползваш като лаптоп, то АМД-то няма проблеми. Неможе това да е определящо..., поне моето мнение е такова...

Автор: navy   
Дата:   17-06-08 13:56

[smilie7]

ще кажа един факт и никой не може да ме убеди в обратното [smilie7]

SONY VAIO [smilie24]

Нотбук, който дава кеф и като визия, и кто изработка, и като характеристики, и като престиж [smilie7]

Това, че няма да играя футбол с него е ясно [smilie5]

А кеф-а цена няма [smilie7]

Автор: Georgeta   
Дата:   17-06-08 13:57

ОнлайнИво - прав! [smilie24]

Автор: exile   
Дата:   17-06-08 13:59

За какво ти е 17 инчов лаптоп? Голям, тежък, по-малко кара на батерия, по-скъпи чанти, общо взето само минуси.
По-добре търси 15 инча с резолюция 1440х900 - същата работна площ на по-малко място.
Виж разни делове има добри, 1525 серията особено, ако не ти трябва за игри е перфектно.
И задължително интел.

Автор: ejko   
Дата:   17-06-08 13:59

така е но navy ти винаги подценяваш две неща, че твоя кеф е само твой и другите ги кефи нещо друго и че твойте ги изработват специално за теб. Всички останали сонита са по зле от твоето...:))

Дата:   17-06-08 14:01

Вайо за 2000-2500 лв. и нагоре - да.
За по-малко няма смисъл.
Нейви не го слушай, той е гъзар [smilie5]

Автор: overflow   
Дата:   17-06-08 14:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-06-08 14:06

По-добре 15 и добра резолюция, правил съм директно сравнение.
За чертане ти трябва работна площ, а тя се мери в пиксели.

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1375

Автор: overflow   
Дата:   17-06-08 14:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Tekumze   
Дата:   17-06-08 22:59

DELL, IBM, GIGABYTE[smilie24] [smilie24] [smilie24]

TOSHIBA, SONY VAIO, ACER [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Ползвал съм и други марки, но са някъде по-средата, от Сонито като се отървах беше голяма радост.

Автор: Matheya   
Дата:   18-06-08 13:07

а бе , ОнлайнИво [smilie8]

Казвам, че има и други производства по нашия пазар , които са за предпочитане- това "АКО" производителя си дьржи на контрол производство е в сферата на предположенията ... ДАЛИ и в каква степен го прави няма как да знаеме.
Факт е , че ония японските не са дали грам проблем, а сьщия китайски не излиза от сервиз- то не е много сложно и нелогично.

Автор: otkata   
Дата:   18-06-08 21:12

navy написа:

> [smilie7]
>
> ще кажа един факт и никой не може да ме убеди в обратното
> [smilie7]
>
> SONY VAIO [smilie24]
>
> Нотбук, който дава кеф и като визия, и кто изработка, и като
> характеристики, и като престиж [smilie7]
>
> Това, че няма да играя футбол с него е ясно [smilie5]
>
> А кеф-а цена няма [smilie7]

Подкрепям!!! Вайото си е вайо. Ползвам 3 такива, но са от 2 до 5 хилки. Като характеристики вече всички са един дол дренки на пръв поглед, но като им пипнеш клавиатурата и им погледнеш дизайна и пластмасата разликата е огромна... т.е. каквото и да избереш първо отиди и го виж! Каквото ти легне на душата взимай.
p.s. това дали е чайна ти е последна грижа!

Автор: valetvitor   
Дата:   18-06-08 21:36

Аз за сега и без това се отказах.... много ми става оскъпяването за 2 години (нема кинти иначе) :)

Благодаря за мненията . ще ги имам напредвид за напред :)

Автор: otkata   
Дата:   18-06-08 21:42

ми изчакай, след година ще са без пари [beer]

Автор: Matheya   
Дата:   18-06-08 21:49

то и аз така- от много питане се отказах [smilie18]

Автор: Cristinel   
Дата:   18-06-08 21:54

Автор: onlineivo   
Дата:   19-06-08 13:27

а бе, Matheya [smilie8]

Продължавам да твърдя че страната производител в случая на Китай не е показател за качество! Страна производител като Япония най-често Е показател за качество, докато за Китай всичко зависи от имиджа който си създава/поддържа съответната компания. Ясно е че SONY ще проконтролира качеството на изработката на продуктите си които са произведени ако щеш и в Намибия! В Китай, например, се произвеждат BMW, Mercedes, AUDI и мн. други скъпи марки автомобили, Въобще огромна част от световното производство което си мислим че е Немско, Италианско или Френско например, всъщност е произведено в Китай, но не го забелязваме защото съответните компании са се погрижили за качеството! Впрочем съвсем наскоро забелязах, че едно нещо в хола ми за което дадох доста пари защото е на една Английска HI-END компания с традиции и претенции, всъщност е произведено в Китай. Мен специално това не ме опечали ни най малко. Работи стабилно, а качеството е страхотно. А по въпроса за лаптоп, предпочитам да направя по-дълбоко проучване относно нещо което ще ползвам ежедневно поне 1-2 години, отколкото да се базирам на прибързани съждения.

P.S. Забележката за сложното и нелогичното смятам за излишна [smilie23]

Редакция:
Твоя пример е частен случай който не доказва нищо. Напълно в рамките на вероятностите е било да се случи точно обратното с компютрите и китайския да е здрав, пък японския да даде фира... Не ми се спори повече, защото ще стане безкрайно. Ако решиш да извадиш аргумент като традиции в народа които сопособстват за виското или низко качество на продукцията, то аз ще извадя аргумента че разходите за сравнително по-силен контрол на качеството в производството в Китай са икономически оправдани в сравнение с производствените разходи в Япония, за да постигането на идентичен крен продукт!

Публикацията е редактирана (19-06-08 18:28)

Автор: digitalgab   
Дата:   19-06-08 23:45

За фотографи - Гериком, модел Force, серия поръчана от австрийската армия. От Австрия или Германия.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.