Автор: tutttifrutti
Дата: 20-05-08 18:30
tan4o, ти си смел експериментатор. аз първия път много му се мръщих, но като опитах ,ми хареса.
за тан4о:
запържват се в масло морските дарове(сварени) + скилидка чесън + ориза+малко магданозени стъбълца, добавя се малко бяло вино,оставя се да поеме аромата;после половината от разполагаемите ягоди- добре узрели,за да пуснат цвят, и нарязани на ситно.Бърка се 2-3 мин докато изври виното и се добавя бульонът от морските дарове.Като се посвари оризът,се добавя втората част от ягодите-вече по- на едро нарязани, за да се усещат+магданоз+сметана.
сервира се в разлата чиния,декорирано с четвъртинки едри ягоди и листенца магданоз+чаша бяло вино.
аа да,както се подразбира,ризотото се готви или в по-дълбок тиган .или в тефлонова тенджера. аз го правя в тиган, защото е по-удобно за бъркане.за пропорции не мога да кажа.аз го правя на око.
за солта забравих да кажа: на вкус.
Публикацията е редактирана (20-05-08 18:32)
|
|