Автор: chiphead
Дата: 11-04-08 22:44
значи, пускам аз компа тая сутрин - и ми се изписва тържествено съобщение, че понеже съм сменил тотално хардуера на компа, трябва да си активирам вин-бозата наново - ИМАМ 3 (ТРИ) ДНИ !!! (викам "игнор", и долу ми висват ключетата за активация)...
добре, ама, аз от 2 години съм с един и същи комп, няма хардуерни промени (с изключение на едно USB-хъбче - дет е външно), на сичкото отгоре съм с легален закупен виндовс - легално регистриран и активиран ... верно, преинсталирам на 2-3 месеца, ама - то е, щото омазвам виндовса с кво ли не ...
дърпам кабела на ЛАН-а, и почвам да си мисля "къв е па тоя вирус сега", и почвам ( в смисъл към 12 на обяд - съобразявам се със биологичното време на сисадмините) да звъня на разни сисадмини - да не би да знаят за тоя вирус ...
диалога е следния :
...................
аз: (обяснявам проблема)
сисадмин1: "ми, кракни го де ????"
аз: "ама - той ми е легален, активирал съм го отдавна"
сисадмин1: "баси м***та, то кво ли нема в майкрософт ... ай, да се събудя, и ше видя" ...
...................
аз: (обяснявам проблема
сисадмин2: "е, немаш ли крак ???"
аз: "ама - той ми е легален, активирал съм го отдавна"
сисадмин2: "ми, чакай да погледна в нета, ама такъв вирус - не съм чувал"
...................
да де, ама аз - не мога да чакам да се събудят ... включвам ЛАН-а, почвам да ровя .... и стигам до разни теми, в които пише, че не трябва да се активира бозата, преди да качиш всички драйвери, щото след 120 дни - бозата вижда, че нещо след активацията е променено (хардуерно), и си мисли, че е хардуер (а всъщност са драйвери) ... а то, нали преинсталирам по-често - няма време да покаже съобщението ...
почвам (горд от себе си) да звъня на сисадмините, и да обяснявам, че не е вирус ....
сисадмин1: "е, тва - до сега не ми се е случвало ..."
аз: "ама - ти кога активираш официалните бози ??? - преди или след драйверите???"
сисадмин1: "че аз карам с един кракнат бе, нали хората си имат фактури ... само гледам да не се качи дженуито - че тогава кофти" ...
сисадмин2: "ми аз - до сега не съм имал проблеми ... кракове - колкот искаш, немам нерви да се занимавам с активации" ....
заключение - няма - оставям на вас - да се посмеете с неволите виндов-сисадмински (и моите, де)
|
|