Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Я, някой чисти пред блока
Автор: fff   
Дата:   28-03-08 11:47

За втори път виждам от Чистота (Пловдив) да чистят затънтени междублокови пространства. [smilie5]

В момента са в конфликт. Едната жена не е доволна от желанието на колежката й, да изметат и паркинга [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Я, някой чисти пред блока
Автор: angie_   
Дата:   28-03-08 11:54

хм.... при нас (София) няма такива екстри ,никой не чисти ,освен жената която поддържа входа де ... от Чистота не са се сещали ,или поне аз не съм виждала ... [smilie8]

Дата:   28-03-08 11:56

Фактът, че пускам тема показва от какво значение е събитието и за Пловдив [smilie25]

Автор: Todd   
Дата:   28-03-08 12:32

Мдаа, не е лесно да чакаш някой ....

Винаги съм казвал че тва социалистическите общежитя ( някъде им викат блок или кооперация) са голема глупост !!!

Дата:   28-03-08 12:40

Прави ли се разлика между улица и вход? Входа си ни е чист. Ако живееш на булевард излизаш ли да пометеш около пътното платно?

Публикацията е редактирана (28-03-08 12:41)

Автор: Chitsujo   
Дата:   28-03-08 12:40

Тоде, ан тей! Аз като си ходя на село що ми е все чисто пред къщата - ми щото си е мое и си го стопанисвам на добра воля!!! [ezik]

Автор: tnt   
Дата:   28-03-08 12:47

в блока или кооперацията пък е вашият дом. В градинките си разхождате кучетата и/или децата...
Евала, че общината чисти. Така трябва и да бъде... Ама и гражданите е хубаво да се намесят, ама не! комунистическо било, ленински съботник било.... ми хубу [smilie7]

Дата:   28-03-08 12:51

Това кой какво трябва да чисти е ясно. Улиците не са грижа на гражданите. Тоест те са, но нали затова се плащат данъците? Чистиш си пред къщата/входа, но УЛИЦАТА не е ли задължение на общината?
Защо да не се поддържат и малките улички или това е приоритет само на големите?

Публикацията е редактирана (28-03-08 12:52)

Дата:   28-03-08 12:54

не е приоритет само на големите, но колкото и да вдигнат данъците, все няма да стигат парите [smilie3]

Дата:   28-03-08 12:57

Да, така е и затова стигаме до похвалата в първият пост. Ама някои хора решиха да се направят на интересни и изместиха темата.

Публикацията е редактирана (28-03-08 12:57)

Автор: Todd   
Дата:   28-03-08 13:02

Е за тва в гръцко тратоара пред сградата е на собственика и кат не си го чисти го джасат ...[smilie19]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-03-08 13:04

Бе бегайте с тези отживелици. Чистила съм много пъти и сама, и заедно с другите, и с мама, и с тати. На тати един път като чистехме му хвърлиха боклук на главата от блока [smilie10] [smilie10] [smilie10] Голяма простотия [smilie9]
Има си "Чистота", а ние плащаме на две места данъци за боклуците и всяка година увеличават налозите пък резултат няма. Комунизмът отдавна свърши и безплатно някой да изчисти няма! Ама бива ли и така криворазбрания капитализъм, само да ни прибират паричките, а нищо да не вършат да действа!? [smilie11] Питам си се аз това, изнесено извън контекста за БГ манталитет как изглежда и нищо не ми идва наум.

Тинти, понякога ме е гнус да си разхождам песчето през градинките в междублоковите пространства. То не са памперси, то кондоми, дамски превръзки, стъкла, хранителни отпадъци - много кости хвърлят при нас и ме е страх за кучо!!! СТрахотия. Не зная един ден, живот и здраве дете, ако имам ще замина някъде да си го гледам на друго място...

Автор: pepsy   
Дата:   28-03-08 13:04

Боклука си е маш,не е дошъл от небето ние си го правим.Не трябва да чакаме друг да почисти,а ние да се вземем в ръце малко колтура да имаме елементарна.Щото общината прави пеики в парка и по-спирките и след няма и седмица или са надраскани или ги няма.Може ли сяка седмица да се слагат пейки?
Същото е и пред блоковете,чисти се веднуж годишно,големи градове много пространства няма кои да ги чисте освен онези който всеки ден минават от там,съответно и цапат.
Евала че са се сетили от общината да изчистят ама и ние трябва поне да пазим ако не чистим.

Дата:   28-03-08 13:05

А колко от вас са хващали метлата и са мели алеите на любимите си паркчета? Какво? Задължение на общината? Хмм...

Автор: elrisha   
Дата:   28-03-08 13:12

Общината не е задължена да чисти междублоковите пространства! Данъците се плащат за това, да дойде камион и да изнесе боклука от кофите!
Разберете го един път за винаги!
Не може вечно да чакате някой друг да ви чисти, а вие безнаказано да си мятате помийте през прозореца/терасата!
Не е срамно да си почистиш!
И определено е много по-уютно и приятно когато не газиш до колене в лайна!

Дата:   28-03-08 13:15

Елриша, какво да чистя като не си изхвърлям? Като бях пушачка фасовете у нас си гася, а някои си ги мятат наляво и надясно!!! Не си хвърлям кофата през 16-тия етаж!

Пепси, прочети си първо текста и тогава ми говори за кОлтура

кОлтура ми Янко!!!
[smilie18] [smilie18]
[smilie19]

Публикацията е редактирана (28-03-08 13:16)

Дата:   28-03-08 13:17

Когато се чисти една голяма улица не ни прави впечатление, защото сме го виждали често. И познайте. Тя не се чисти, защото някой е минал и е видял, че е мръсно. Тук даже не говорим за боклук под формата на опаковки. Има си графици.
Похвално е че някой някак се е сетил и за малките улици. Защото и хората които живеят там също си плащат за това.

Не става въпрос за това колко е мръсно, и кой колко си чисти пред блока. Защото ако има зададени ГРАФИЦИ и за малките уличики на никой няма да му пука, че вчера си мел тротоара, а просто ще мине и ще измете отново защото си платил затова.

Публикацията е редактирана (28-03-08 13:18)

Автор: elrisha   
Дата:   28-03-08 13:22

Chitsujo ,живей в кочина тогава! Щом ти е такова мисленето...[smilie19]

Дата:   28-03-08 13:24

Аз не цапам, цапат всички дето се довлякоха от дълбок прованс в моя блок, влизала съм им и вътре в стаите, не е по-различна гледката, отколкото отвънка. Чистих тази пролет, а сега така изглежда пред блока все едно не е пипано никога. Съжалявам ги тея хорица [smilie23] [smilie10]

Дата:   28-03-08 13:25

мдаааааааааа...за всичко е виновен дълбокият прованс, ама не като родно място, а като начин на мислене.
Chitsujo, съжалявам, но това изобщо не е същината на проблема

Дата:   28-03-08 13:34

Пак се измятат нещата. Айда пак ще се опитам да обясня.

Защо продължавате да търпите дупките по пътищата? Та нали ВАШИТЕ автомобили ги причиняват! Хайде от утре всички да запълнят дупките, които са им по път.

Дата:   28-03-08 13:39

За дупките ясно. И мисълта ти я схванахме, но по отношение на малките улички и как никой не ги бръсне за слива /макар и там да живеят данъкоплатци/ ето ви следната история:
Мой съсед с 2 дечица беше принуден собственоръчно и със собствени средства да сложи спящи полицаи на улицата, защото много шофьори се засилват и фучат на завоя без да забелязват, че там играят деца/събират се поне по 8-10 за баскетбол, държави и др. детски игри/...или поне да помислят, че е завой и не знаят какво ги чака след като завият...
Спящ полицай преди завоя и подобни прояви намаляха с 90%

Дата:   28-03-08 13:47

Ако ще сме като в джунглата - всеки сам за себе си. Какъв е смисала от институциите и прочие [smilie2]

Дата:   28-03-08 13:50

няма смисъл... Само че институциите не функционират както трябва. Смисъл от тях има, когато са работещи.
А иначе пак си мисля, че при почистването на полянки, тротоари...няма лошо и гражданите да се включват...

Дата:   28-03-08 13:53

Когато едно нещо не ти е работа, а го правиш по съвест рано или късно изниква въпросът: Абе защо Драганчо само ще хвърля, а аз само ще чистя?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.