Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Да си поговорим честно в очи
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-02-08 12:18

(както пее нелюбимият ми граф)

От нас започва държавата, и какви сме ние - малките единици, такава е и държавата ни.
Тук не обвинявам никого, просто ще изложа факти, които да дискутираме - от 0 до 360 градуса.

Темата според мен няма смисъл да бъде затваряна, защото това няма да промени нищо.

Да приемем, че тука сме се събрали хора, в които има и добро и лошо, и всеки от нас може в даден момент да е прекрачил прага (от админ та до последния юзер). Разнополюсни единици в различни жизненоциклични фази.
Сега в страната ни за пореден път ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ кошмара "ДОСИЕТА" - с приближаване на изборите, все повече. Тогава всички ние дребни мишлета (админи и юзери) ще увиснем с нашите дребни правди-неправди, и ще ни яхнат пак ония същите, които всички не искаме.
Как тази обстановка ни е близка до тази тук, която сами създаваме.

НЕКА ИМА ЯСНИ ПРАВИЛА, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ И ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ !

Различният аршин има неприятнотосвоиство да удря върху всяка глава без изключение, и да ни напомня това! Вероятно това е доста важно за съдбата, Бога...или кои в каквото вярва - и в Мърфи ако ще.

В затворена моя тема еднолично
админ току що ме опроверга, и каза, че има ДРУГА причина за нарушение на правилата - многократни едновременнодеистващи регистрации.
Аз вярвам в това, нямам основания да се съмнявам, и не мога да имам - не съм админ., не знам.
Въпросът е, защо греховете ни (условно) трябва да лежат в кутията на Пандора, която селективно да бъде отваряна когато някому е угодно![smilie8]
Или се прави чистка или не!
Или се трият всички с такива многократни регистрации, като се обявяват, или не! Това трябва да се прави и в точно определено време.
А какво е това, няма-няма, някои нещо се счепка с управата, и луп един червен картон - ама за други провинения.[smilie23] Е нали този човек ако си мълчеше, нямаше да има картон! Това стимулира и култивира знаете какво? А нужно ли ни е - не.
Така колко нарушители си се скатават тихомълком, и трупат рейтинг и не само ? [smilie7]
Това ли е което искаме?
А всъщност повечето тук имаме една цел - и админи и юзери, поне така си мисля [smilie7]

Re: Да си поговорим честно в очи
Автор: admin   
Дата:   20-02-08 12:25

Ежедневно има деактивирани за многократни регистрации. Такива потребители се трият винаги, когато админа забележи, че има нарушение. Най-често такива потребители се засичат, когато псуват под снимките и някой натисне бутона или обиждат във форума. Това винаги предизвиква проверка на потребителя.
Няма как да бъде засякан ако не се "изяви" по някакъв начин.
Толкова по въпроса.
Автор: tnt   
Дата:   20-02-08 12:30

Админ, мойте уважения, но е имало и такива юзери, които след обиди в Клуба и въпреки, повдиганите за това теми, не бяха деактивирани. Ето защо сега изглежда, че правилата не важат за всички с еднаква сила.
Дата:   20-02-08 12:32

За обиди първата мярка е блокиране на правата за писане за една седмица и предупреждение. Следва деактивиране.
За обиди и многократни регистрации - директно си заминава.
Автор: Снежанка   
Дата:   20-02-08 13:08

Моби, сещаш ли се кой е първият, за когото се сещам, че действа различният аршин? [smilie5]
Автор: ddimo   
Дата:   20-02-08 13:26

Аз се сещам поне за три природни явления, които най-безцеремонно и демонстративно се лигавят (най-вече в тази част от форума наречена кой знае защо клуб) от по няколко различни ника и никой не им обръща внимание.
Дата:   20-02-08 13:27

Хубаво е, че представи нещата и от другата страна. Тук две мнения няма. Сам доста пъти съм се стремил да докарам до "изява" някоя "тиха вода", ама която доста яко влече нещата.
Дали това е начинът обаче - като бомбата гръмне?(кучетата скокнат....сеирджиите също...и никои не зачита никое право, и всички грешат)
Защо не използвате пълноценно "института на доносниците"? Всеки прегрешил има за какво да го хванеш да сътрудничи. Ако не иска - да си понесе отговорността явно. Тогава такива тенденциозни гласувания, приятелски (които няма защо да се доказват под водата) взаимно ще се тушират, и нещата ще са мирни и тихи. Няма да изплува злоба на повърхността и отмъстителност.
ЛС - "Ти и ти....имаш 3 регистрации....от които си направил поразии еди колко си? Ако смееш говори глупости .по темите, но по-добре затраи, и ми кажи еди кво-си......."(докато си изкупи греха и се оневини)

Освен това няма толко значение колко регистрации има някои (може да са от забравяне на пароли и др), а как ги е използвал!? Не дали имаш нож, а дали си убивал с него.(както например си гласувал доверие....извън правилата...да има някои с колективни никове).

А давност има ли? (щото имаше време, когато някои нарушения не бяха още в правилата дори)

Освен това по принципите на правото за едно нарушение може да се наложи само едно наказание:
- 1 наказателно
- 1 финансово
- 1 административно
(и го пишеме съден, ама излежал си присъдата и начисто примерно)
Всяко наказание си има срок и размер!

Дата:   20-02-08 14:24

Моби, това с доносниците ми се струва малко долничко... Едва ли ще спомогне за укротяване на страстите или пък за по-високо ниво на фотографията в сайта
Дата:   20-02-08 14:37

То така ти изглежда, защото в името на позитивизма и правилото : (не ти е нужно да знаеш) ти не знаеш как се движат нещата от най-малкото...та до най-голямото.[smilie7]

Няма нищо лошо, ако във вътрешността на един монумент на съвременното изкуство откриеш, че е пълно със слама. [smilie7]

Неписаното правило: Не пускаи тема, а кажи на админ. На какво ти прилича?

Това са нормални неща, и работят ако има взаимно зачитане и гаранция[smilie7]

Примерно ако те хвана (хипотетично) , че имаш крадена снимка....но не искам да си разваляме отношенията....и кажа това на админ и покажа доказателствата (или просто като съмнение). Той без да е нужно да ме цитира, може да те хване. Тогава може да я махне (ако още не се е разбрало) и да ти каже, че няма да те изтрие ако му намериш 3 случая на крадена снимка за 3 месеца време напред. Това ще те принуди да се поровиш малко, и разбира се, друг път да не пипаш [smilie7]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   20-02-08 14:37

аре кажете за кои става въпрос щото тсака ми звучите като гости на коритаров

Публикацията е редактирана (20-02-08 14:38)
Дата:   20-02-08 14:38

и няма да има страсти отгоре при това [smilie7]

хората ши си творят, а реда ще се увеличава.
Дата:   20-02-08 14:42

С риск да ви досадя ще повдигна още веднъж темата за банването на Kindlifresser.
И понеже, той не може сам да го каже, ще го цитирам:
"И още едно обяснение: Единствения ми ник е Kindlifresser, Thysby e ника на приятелката ми, с която имаме съвместни проекти, а Pyramus e ник, на мой колега, чийто снимки понякога обработвам и качвам в сайта. За горното положение на нещата админите, в частност Бони е известен отдавна и сме водили пространна преписка по въпроса. Така че това не може да бъде причина за деактивирането ми в момента."

Все пак това е отговорът му за многобройните регистрации. Мисля, че Админ може да отговори, така че да укроти някои съмнения.

Дата:   20-02-08 14:54

а Pyramus e ник, на мой колега, чийто снимки понякога обработвам и качвам в сайта - За тази безумна глупост, никой не е бил уведомяван никога. Обработва и качва в сайта чужди снимки - браво.
За ThySby също никога не е уведомявал, а се е "измъквал", че е гаджето му, след обвинение от админа.
Това обаче не обяснява, защо ThySby и Pyramus са регистрирани от едно и също мъжко име и мейлите от които са регистрирани съдържат същото мъжко име. Освен ако "приятелката" и "колегата" са едно и също лице.
И изобщо тея глупости как комшията, приятелката, колегата, бабата на балдъзата и калекото влизат от един и същ компютър, може да си ги приказваме през 1998г, не в 2008-ма.
А ника Senoy, регистриран преди 2 години , от който сега пише ЛС до хората чий е?
И въобще не смятам да му давам повече обяснения след : "Админа очевидно е обратен" , "посерковци" "Тъпанари" и т.н.
Никой от нас не го е обидил, за да си позволява подобни неща и то заради факта, че админа е санкционирал гласуващи с Б за една тотална простотия!!!

От една година в правилата пише ясно:

Дават се права само на утвърдени и сериозни автори, за които няма съмнения за неавторски снимки, многократни профили и манипулации на гласуването. По същите критерии правата за гласуване в рейтинг Б могат да бъдат отнети. Администраторите на сайта могат да изтриват по своя преценка от "албум - избрано" снимки, които не отговарят на условията на сайта, като автора им губи квотата си за седмицата

От сайта ще бъдат изтривани нецензурните изрази, мнения и снимки, обиждащи другите участници. В такива случаи администраторите имат правото да изтриват материалите, както и да деактивират профила на нарушителя без предупреждение.

Освен правила в сайта много отдавна има и "Общи условия за ползване". Добре е да се четат:

https://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=ou

Публикацията е редактирана (20-02-08 15:04)
Дата:   20-02-08 15:01

Най лесно е да се сипят нагли лъжи и полуистини, защото разбира се е много по-лесно да повярваме на "онеправдания" , а не на лошия админ.
Дата:   20-02-08 15:15

Смятах, че все пак в името на някаква справедливост трябва да се чуе и другата страна.
Колкото до факти и прочее...мога само да цитирам Моби от първия пост:
"Аз вярвам в това, нямам основания да се съмнявам, и не мога да имам - не съм админ., не знам."
Както и да е... нито мога да оправя света, нито ми е работа.[smilie7]

Дата:   20-02-08 15:19

След изрази от сорта на "админа очевидно е обратен" ,в нито един уважаващ себе си сайт няма да се церемонят с този потребител, нито ще се занимават да му дават думата и др. подобни.
Който не вярва, може да пробва.
Скоро имаше един - bmafiaw, който излетя светкавично от сайта, заради сродна реплика, дори и без да е имал втори профил.
Админа никого не е обидил по този начин и никой няма право да ръси подобни фрази по адрес на админа.
Админа никога няма да деактивира някого ако няма за какво.
Освен това админа не дължи публично обяснение на никого.
Точка по въпроса.

Публикацията е редактирана (20-02-08 15:23)
Автор: stew   
Дата:   20-02-08 15:21

рейтингогонци такива [ezik]
[beer]
Автор: Ruth   
Дата:   20-02-08 16:12

Скоро имаше един - bmafiaw, който излетя светкавично от сайта, заради сродна реплика, дори и без да е имал втори профил.

От горното илиза, че админът трябва да е лично обиден, за да деактивира някого за грубо поведение - липсата на втора, трета и осма регистрация не е фактор при лични обиди към админа. Браво.

А какво стана с правилата на сайта тогава? Де ги?!
Автор: tan4o   
Дата:   20-02-08 16:18

Админа никога не спи, той си почива!
Админа винаги е прав!Даже,когато греши,админа пак е прав!
.....аз за това се сетих докато четях...все пак не забравяйте,че това е сайт и навън се случват хуабви неща, не е лоша малко да се поизлезе!
Автор: kalinari   
Дата:   20-02-08 17:50

Не одобрявам изказването на Kindlifresser,"Някой от админите очевидно е обратен."

Както и всякакви обиди, на каквито за съжаление ставаме често свидетели тук.

Но мисля, че и админите носят вина за това, просто оставиха хората тук да се обиждат на воля и сега изведнъж действията в това отношение изглеждат пресилени.

Мисля че в случая това не е желание за обида, а по-скоро протест срещу отнемането на свободата да гласуваш за каквото искаш. Не е много трудно човек засегнат по този начин да реагира по-остро.

Аз също не бих гласувал за този кадър, а и много рядко влизам в галерията, но вкусове разни, всички сме рзалични.

Колкото до различните профили, не знам как конкретно в случая стоят нещата.И двете страни имат своите обяснения.

Въпросът по принцип е малко особен, зависи според мен и как се ползват тези профили.
Един може да ги прави за да си гласува с тях с цел рейтинг.
А друг за да покаже съвсем различен тип снимки, които сложени до другите по-скоро ще пречат.
Във втория случай съм по-скоро склонен да го приема.
Дори съм си мислел да си направя втори профил, но точно за да избегна такива обяснения не съм.
В тази цел бях предложил в тема , в профилите освен по рейтинг и дата, да може да се подреждат снимките и по галерии, но не се подкрепи.

Автор: matataupa   
Дата:   20-02-08 21:08

[smilie8] рядко се забавлявам толкоз[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: stzz   
Дата:   20-02-08 21:27

Абе изпозабравил съм си има няма 50, 60 от всичките ми профили.
Темата в която пиша е рискува, но айде админа да ми прати на @
инфо за никове и пароли.

[thankyou]
[thankyou]
[thankyou]
Дата:   20-02-08 21:31

Не си дал отговор на тайния въпрос! Никви пароли за теби [smilie7]
Автор: stzz   
Дата:   20-02-08 21:38

tnt написа:

> Не си дал отговор на тайния въпрос! Никви пароли за теби
> [smilie7]

Няма и да дам.
[ezik]
(Абе ти знайш ли на тайния въпрос отговора колко по-таен Е???)
[smilie7]
Автор: otkata   
Дата:   20-02-08 22:05

Накратко по темата: И аз да бях и аз щях да го банна. Ако ми говори така на живо и друго ще му направя. Въпреки това на админите не правя евала. Не може за сума ти "членове" на баницата мекото, за други да не казвам какво.

Нито си мисля, че някой ще си вземе поука от цялата тази работа, нито ми дреме за това.

По-скоро ме впечатли нещо друго и затова и седнах да пиша, та:

admin написа:
> А ника Senoy, регистриран преди 2 години , от който сега пише
> ЛС до хората чий е?
> И въобще не смятам да му давам повече обяснения ...

Тази реплика ме заинтригува и си позволявам да отправя следния въпрос:
Какво се случва с ЛС?
Да разбирам ли, че админ ни рови в "пощата"?

Ще си позволя да цитирам:
Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

... няма да уточнявам откъде е цитата
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена