Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Работа... (не търса и не предлагам)
Автор: exile   
Дата:   06-11-07 23:31

Темата е затворена, обаче е доста интересна и показателна...

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=710477&t=710477&phorum_uriauth=

Та яд ме е да видя такива затворени теми - не защото не са за затваряне, ми щото са интересни и доста по-смислени от 99% от темите във форума.

Мисля си, че ако има повече работодатели, които мислят като никсън и по-малко кандидати за работа, които да мислят като пмартинов и албиеро нещата ще стоят доста по-логично.

Т.е. - нека видим какво показваш, пък после ще говорим. Не обратното.

Защо? Защото мислещите и можещи хора от малко текст по една обява могат да си извадят достатъчно изводи за това какво могат да предложат и да получат в замяна. Останалите рядко са желани така или иначе.

А и в крайна сметка има работа и работа. Да, ако искаш точно определен тип човек, който да ти върши точно определен тип работа в точно определено време и за точно определени пари - ами ще го напишеш.
Обаче в огромната част от случаите нещата не са такива, нали?...
И в крайна сметка обявата не е нищо повече от обява, която ти дава едно инфо, достатъчно за да си изградиш съвсееем базови очаквания към работата и нищо повече.
Не виждам защо да се намесват пари... Хората, които могат имат представа колко би трябвало да получават, а хората, които дават имат представа колко би трябвало да дават така или иначе.

Отговори на това съобщение
 Re: Работа... (не търса и не предлагам)
Автор: Safira   
Дата:   07-11-07 00:05

говориш крайно. все пак твоето мнение е едно от многото в темата,която е затворена.

"И в крайна сметка обявата не е нищо повече от обява, която ти дава едно инфо, достатъчно за да си изградиш съвсееем базови очаквания към работата и нищо повече. "

и каква е тази обява?какво инфо по точно?

развей прах.такава,в която името на агенцията е ГОЛЯМА тайна.ок,не става дума за парите.както Никсън каза ,какво ти дава името на агенцията....и пр...и пр...така е.ок.
ОБАЧЕ какво значи това,че вече чрез лична кореспонденция не се уточняват елементарни въпроси...наприменр работно време.добре.дори това да пренебрегнем .защо трябва някой да си ГУБИ времето щом отношението към зададен от него въпрос е насмешливо?обидно и арогантно?какъв е тоя работодател ,който търси кадри чрез пренебрежително отношение?и защо някой да си прави труда да праща СВОИТЕ снимки при положение ,че не присъства елементарна човешка етика?какво пречи на човека пуснал обявата да уточни поне елементарни условия?той казва,че агенцията желае определени хора.не желае еди какви си.ок.отново добре.тяхно право.обаче станахме свидетели на едно арогантно и обидно поведение.

ти от положението на какъв заявяваш кой какъв не трябва да бъде....барабар с това,че и името му не изписваш правилно?

затвориха темата [smilie2] сеира свърши[smilie2] дай да отворим нова [smilie24]

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Публикацията е редактирана (07-11-07 00:17)

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-11-07 00:22

exile - явно си чел по диагонал...

Казах многократно, че ОТНОШЕНИЕТО към евентуалния кандидат, което се изразява в НЕУВАЖЕНИЕ е НЕДОПУСТИМО за хора, които твърдят, че си търсят сериозни фотографи. Демонстрирайки това НЕУВАЖЕНИЕ, те лично на мен ми отговарят на въпроса "ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА СИ НАМЕРИМ КЪДЪРНИ ФОТОГРАФИ".

Есенов изпрати писмо. Няма отговор.
Манчев изпрати писмо със снимки - няма отговор.

Аз щях да изпратя снимки, ако flipbeat беше демонстрирал елементарна култура.

Автор: Safira   
Дата:   07-11-07 00:25

Именно,АлбиРЕО [smilie24]

Автор: kote   
Дата:   07-11-07 00:27

по отношение последната реплика в затворената тема бих казал: "каквато обявата-такива са и снимките"

Автор: asahi   
Дата:   07-11-07 00:36

Не разбрах защо е затворена темата. Вероятно първо е "почистена".

Автор: Matheya   
Дата:   07-11-07 00:40

Абсолютно нормална обява!

Всички подробности се уточняват при интервю, а не на ЛС на някакьв форум!
Това е несериозно! [ezik]

Това, че Автора на темата се поизнерви сьщо е нормално...можеше да не стига до определени квалификации, но все пак това е ФФ. [smile]

Дата:   07-11-07 00:42

Не е зачистена, моите коментари си стоят. Може би "затварянето" е по молба на "автора" и/или "агенцията".

exile - колко пъти си си търсил работа, с какви хора си работил, колко време си се задържал на една позиция, колко високо си се издигал в йерархията...?

Ти кой си, че да ми даваш оценка?

Работех в една от най-големите телекомуникационни фирми в България (собственост на едни от най-големите инвеститори в света). Ръководех пряко 4 (четири!!!) отдела, косвено 2 (два!!!). Провеждал съм десетки интервюта за работа.
Е, мислиш ли, че можеш да ми кажеш в какво точно греша? Това, че съм свикнал да уважавам хората с които работя?
Добрият ръководител (мениджър, както някои обичат да казват) цени и уважава служителите си. Дори да не ги уважава - не си позволява да им го показва. А ако не ги цени - би следвало да ги (уволни) помоли да напуснат.

Лично аз напуснах, защото реших да се отдам на фотографията и музиката. Винаги си намирах извинения да не правя това, което наистина искам. Е, извинения повече няма - има действие!

Автор: exile   
Дата:   07-11-07 15:16

Не не, не говоря за конкретната обява, а принципно, понеже не мога да ви проследя личната кореспонденция (а и не горя от желание).

А действаш ли? Или обясняваш колко са зле обявите? Щото и аз действам и си бачкам каквото искам. И не по обява. Моите впечатления са, че (от страна на работодателя) с обява стават трудно. Най-малкото ако пуснеш обява с точно определени заплата, работно време и т.н., хората, които ще ти изгубят времето в ненужни мейли и разговори няма да са по-малко.

Говоря в конкретната сфера ест. Ся, ако ти трябва секретарка нищо не ти пречи да пуснеш една обява "трябва ми секретарка, работно врем от 9 до 5 ч., начална заплата 500 лв." примерно, обаче ако търсиш човек, който да можеш да ползваш за голям набор от неща, с гъвкаво работно време и натоварване, което си зависи персонално и според ситуацията - защо да говориш с конкретни цифри?

И непрекъснато се обсъжда въпроса за "Аз ще искам 3000 лв., ма ше се намери балък да го направи за 300лв..." - еми ще се намери, да. Всеки започна отнякъде... Защото ако вместо "балък" сложите "начинаещ без професионален опит" - къде е проблема да вземе по-малко от някой с 20 годишен стаж? Или няма право, горкия? Да не са 300, 600-700 да са...

Та махнете flipbeat и неговата тема конкретно. Дайте принципно. [smilie21]

Автор: pmartinov   
Дата:   07-11-07 15:29

exile

Принципно мога да ти кажа че си много наивен.

Автор: Matheya   
Дата:   07-11-07 16:05

Точно така, Ексиле.

По-интересното е , че хора без почти никакьв опит имат самочувствието на Големи специалисти, дето за под 1000 лв. нямало да си мрьднат прьста. [smile] Ми да си стоят вкьщи- има други , които нямат против да работят за по-малко пари, да научат нещо, да понатрупат опит и накакво основание за по-високо заплащане.
Пьк и всеки трябва да си познава бранша- колко искам да получавам е едно, а колко е реалното заплащане е друго.

Автор: PolarBear   
Дата:   07-11-07 17:46

Затворената тема породи много възражения. Макар че началната обява беше повече или по-малко нормална.

И сега върви една друга тема за работа. На друг автор със стабилно присъствие във форума и изграден авторитет. Написана много подробно и грамотно. Съответно посрещната много добре.

Същевременно се оказва, че и двете теми НЕ дават отговор на основните въпроси, (уж) заради които беше плюенето по първата. И това е повод за някои интересни изводи.

1. Авторът на темата: когато е познат на всички и се ползва с уважение, предложението му за работа се посреща по същия начин. И ако нещо ще се изяснява впоследствие всеки приема, че така и трябва. Авторът на предложението от затворената тема не е толкова познат, макар и не нов във форума и веднага се намира някой, който да започне да опонира или просто да задава въпроси, на които там не е времето и мястото. Нататък развитието е по познатите правила.

2. Тонът и отношението: обявата от затворената тема беше написана по-небрежно. Тонът на диалога който тя породи беше чзвителен и еволюира в още по-неприятни форми. Демонстрираното отношение естествено подразни някои хоре. В другата тема тонът остана коректен, делови, с леки закачливи нотки. И поддържаше впечатление за коректно отношение.

Та така.

[beer]

Дата:   07-11-07 17:57

Мда, отношението е коректно. Насочих няколко човека към работодателя. В интерес на всички е такива контакти да се установяват леко и бързо, без взаимна загуба на време.

Дата:   07-11-07 18:00

Ти сега що сам се издаде. [smilie18]

Дата:   07-11-07 18:03

Че можеш ли се скри? Бай Гугъл веднага ще те разконспирира.

Дата:   07-11-07 18:06

Бай Гугъл - част от световната (раз)конспирация!
[smilie5]

Дата:   07-11-07 18:24

PolarBear - почти се съгласявам с теб, но с леки уточнения.

1. Единият автор е представител на "работодателя", а другият само насочва и не е той човекът, който да отговаря на въпросите.

2. Единият отговаря неуважително и тъй като е представител на работодателя - си носи последствията. Другият само насочва и казва това, което може да каже.

Давам елементарен пример за думите ми.
Ronita - нов посетител на сайта. Пуска тема за снимки на котета. Питам я в темата, веднага след това пускам ЛС - тя ми отговаря и се разбираме. Веднага се обаждам на когото трябва и си стискаме ръцете с хората. В рамките на 12 часа!

flipbeat - отдавна във форума. Виждали сме се тук-таме. Пуска обява за работа с много въпросителни. Пиша му в темата, че ще му задам конкретните си въпроси на лично и след като ми отговори - ще му изпратя снимки. Той ми връща неуважителен отговор. До тук добре - аз му изпращам второ лично съобщение, с молба да ми разясни какво точно има предвид с отговорите си. Не ми отговаря. Ето тук ми падна пердето...

Дата:   07-11-07 20:19

Твоята стана малко "гузен негонен бяга". Ама сам виждаш, че от паднали пердета няма полза, зарязваш цялата работа и толкова...
[beer]

Дата:   07-11-07 22:18

"Ама сам виждаш, че от паднали пердета няма полза, зарязваш цялата работа и толкова..."

Не мога да го отрека [smilie8] [smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.