Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tutttifrutti   
Дата:   10-10-07 14:01

що бе. ракията става[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:02

tan4o написа:

> ошав за десерт[smilie5]

Това май е пунш без градус[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tan4o   
Дата:   10-10-07 14:03

в пунша няма сушени плодове бре[ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: IvoZafirov   
Дата:   10-10-07 14:11

ракия колкото щеш по балканския полуостров бе.
Ми киселото мляко го има на много местенца не само на балканите. Нашето че е хубаво е хубаво но и други го правят

ми незнам какво е чисто българско [smilie8]

май няма такова

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: Dobria_stareC   
Дата:   10-10-07 14:12

кебапче

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tan4o   
Дата:   10-10-07 14:12

Светът е малък, всички са минали през България и са оставили по нещо... а и ние също сме минали през много земи[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: e-mil   
Дата:   10-10-07 14:13

Варианти за номер 3 (български)
- винен кебап
- тас-кебап
- телешко кебап
- чомлек кебап
- кебапчета [smile]
- телешко с кромид

Още един бърз вариант. Телешко на фурна с ориз и сини сливи. Месото го задушаваш набързо, ориза се запържва с лук като за фурна и просто добавяш към него месото и сушени сини сливи. По принцип е зимна яхния, но сушени сливи има по магазините за ядки.

Десерт - кисело мляко с мед.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:14

Ей туй е 100% нашенско:

СУПА ОТ КОПРИВА
(Средногорието)

Продукти: коприва 250 г (2-3 шепи), растително масло 30 мл (3 супени лъжици), пресен лук 1 връзка, брашно 10 г (1 супена лъжица), ориз 50 г (1/4 чаена чаша), кисело мляко 200 г (1 чаена чаша), яйце 1 бр., магданоз, черен пипер, лимонов сок и сол на вкус.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване, след което към него се прибавят брашното и нарязаната коприва. Като се засуши копривата, се прибавят 5 чаени чаши топла вода и сол на вкус. Щом заври водата, се прибавя оризът. Супата се вари до готовност. Отстранява се от огъня, застройва се с яйцето и киселото мляко и подправя на вкус със счукан черен пипер и лимонов сок.

Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:15

Туй също, май:

СУПА-ПАЧА ОТ СВИНСКИ КРАКА, УШИ И ОПАШКА
(Севлиево)

Продукти: свински крака, уши и опашка 300-400 г, кромид лук 50 г (1 глава), чесън 10-12 скилидки, моркови 100 г (1-2 бр.), целина 50 г (1/2 глава), дафинов лист 2-3 бр., яйца 2 бр., оцет 25 мл (2 и 1/2 супени лъжици), хрян 1 супена лъжица, сол на вкус.

Свинските крака, уши и опашка се измиват добре, слагат се в дълбока тенджера и се заливат с 5-6 чаени чаши студена вода. След завирането на водата се посоляват. Прибавят се едро нарязаните моркови и целината заедно с лука и дафиновите листа. Когато омекне месото, тендцерата се сваля от огъня. Изважда се месото, отделя се от костите и се нарязва на парчета, след което се връща в прецедения бульон. Супата се застройва с яйцата и се подправя на вкус със ситно нарязания хрян и оцета.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: Cristinel   
Дата:   10-10-07 14:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:17

И още едно:

ЯХНИЯ СЪС СЛАНИНА И ПРАЗ
(Средногорието)

Продукти: сланина 200 г, праз 1 кг (7-8 стръка), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), лимон 1/2 бр., сол на вкус.

Сланината се нарязва на филийки и се пържи до златисто оцветяване. Изважда се и ако не е солена се посолява. В отделената от нея мазнина се прибавя и се задушава дребно нарязаният праз, като се добавя по малко топла вода. Когато празът омекне, се прибавя червеният пипер и сол. При поднасянето върху праза се забождат запържените филийки от сланината и се поръсват със сок от лимона.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tan4o   
Дата:   10-10-07 14:17

че супата от коприва си много вкусна даже, също и от спанак...с малко натрошено сиренце вътре...мммм

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tnt   
Дата:   10-10-07 14:19

блях! [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tutttifrutti   
Дата:   10-10-07 14:22

в Италия знаят, че копривата се използва за лекарство. но едни познати останаха безкрайно изненадани,като видяха, че я берем и още по-безкрайно изненадани -при вида на супата. ама им хареса.
така де. и мен ме учудваше че ядат цикорията дето в БГ се дава на зайците..да не говорим за салатата от глухарчета и за панираните цветове от тиква...[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: Dobria_stareC   
Дата:   10-10-07 14:24

греяна ракия

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: nrk   
Дата:   10-10-07 14:24

Яйца по панагюрски - едно от малкото неща, които май не се откриват в кухните на съседите.
Стига да се навият да го ядат де...

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:25

ФИЛНИК СЪС САЗДЪРМА
(с. Кремене, Смолянско)

Продукти: картофи 1 кг (10-12 бр.), саздърма 0.500 кг, растително масло 50 мл (5 супени лъжици), кромид лук 150 г (2-3 глави), домати 200 г (3-4 бр.), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), магданоз, джоджен, сол и черен пипер на вкус.

В тавичка се поставя мазнината и се задушава лукът, нарязан на ситно, а след това се прибавят червеният пипер и доматите. Когато се задушат и доматите, се прибавят картофите, обелени и нарязани на филийки, саздърмата, нарязана на парчета, и подправките. Ястието се посолява, залива се с малко вода, разбърква се и се пече във фурната до готовност.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-10-07 14:26

тутиииииии [smile] [smilie24] за гювечетата е хубава идея .

а разни субпродукти уши и копита - тц. нито аз ям такива неща , нито те.

кебапчето е хубава идея. чувал съм че се иска майсторлък за него,и имало някакви номера- да се пекат много охладени и да се топят в оцет и вода преди да се фърлят на скарата .

e-mil благодаря за идеите- кисело мляко с мед верно е гот![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: ddimo   
Дата:   10-10-07 14:31

Кайзере, субпродуктите изскокнаха щото се заспорихме дали има нещо уникално българско за ядене. Сори[smile]

Иначе в линк-а дето съм го дал горе има изобилие от съвсем нормални манджи.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: kali222   
Дата:   10-10-07 14:45

Гювечетата със сигурност ще ги впечатлят.
Сещам се, че и никъде другаде не правят сарми с кисело зеле.
Ако ти се занимава - направи им агнешко със зеленилки (много пресен лук, чесън, магданоз и джоджен).
Правила съм тиквеник и също се е харесвал.
Качамакът не е много добра идея, защото в Италия правят нещо подобно, макар да не е така хубаво.

ПП Сетих се още, че и пиле вретено (пилешки гърди пълнени с кашкавал, гъби и шунка) не е никак популярно в западния свят, макар да не е стара българска рецепта.



Публикацията е редактирана (10-10-07 14:49)

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: tutttifrutti   
Дата:   10-10-07 15:04

яла съм качамак в Родопите ,на един молебен за дъжд,както и в ресторант.. и също в Италия-домашно приготвен и в ресторант в Тренто.. ми италианският и в 2та случая ми хареса много повече.Въпрос на приготвяне.[smile]
Бабите в Загражден го правеха в големите казани, 1:1 царевично и пшенично брашно и залято после с препържено масло... много хранително,ама не беше много вкусно.

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: Dobria_stareC   
Дата:   10-10-07 15:05

тиквички с кисело мляко и чесън

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: katy13   
Дата:   10-10-07 15:06

печена тиква с мед и орехи[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: Dobria_stareC   
Дата:   10-10-07 15:07

[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: кво да им сготвя на тия англичани??
Автор: kaiser.soze   
Дата:   10-10-07 15:28

kali222 ПП Сетих се още, че и пиле вретено (пилешки гърди пълнени с кашкавал, гъби и шунка) не е никак популярно в западния свят, макар да не е стара българска рецепта.


тва пък тук го има много , името му е френско, в момента не се сешам ,а!! изскочи ми нещо в главата - нещо от рода на cordon bleu [smilie8]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.