Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 Електронни книги? Всъщност...обичате ли да четете?
Автор: magnet   
Дата:   27-08-07 18:32

здравейте[smile]

не много отдавна, тук, в този форум за пръв път чух за това чудо - електронните книги.
Прочетох за тях в един постинг на Бони като за нещо, което предстои да се случи. Говореше той за някакви сферички, които се завъртат и така образуват букви...

Прозвуча ми малко фантасмагорично като да четеш научна фантастика, която предизвиква една приятно треперене в стомаха и леееко съжаление от сорта "Дали ще съм жива да го видя?" [smilie10]

И тия дни попадам на следния блог електронни книги.

Брех! Това чудо го имало вече. При това налично за закупуване в България! Цена 600лв с ДДС. Силно съм изкушена. Чета много, непрекъснато почти. А тия дни съм се хванала да преподреждам купищата стари книги, да ги сортирам и засилвам в три посоки - за подаряване на библиотеката, за изхвърляне, за запазване. Ама то много нещо! Като казвам много имам предвид наистина МНОГО. И тежаааат...

Та сега си мечтая да побера библиотеката в една много тъничка електронна книжка. Да тегля и да чета това, което ми трябва за момента само.[smilie24]

Като се върна в София ще отида да пипна тази джаджа. Дайте и вие едно мнение по въпроса, защото знам, че имате такова. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Електронни книги? Всъщност...обичате ли да четете?
Автор: джъмбо   
Дата:   27-08-07 18:37

аз си ползвам ПДА то за целта....

от както го имам съм прочел над 30 книги докато вися по спирки или се возя [smilie5]

Дата:   27-08-07 18:53

ето тук пише точно за сферичките

Автор: navy   
Дата:   27-08-07 19:12

[smilie7]

Дата:   27-08-07 19:16

какво бре нейви, сподели нещо по темата, започвам да се чудя дали форумците четат)))

Автор: n1x0n   
Дата:   27-08-07 19:18

Пробвах разни дивайси за целта PDA, PocketPC и т.н. - твърде малки са, че да се четат удобно.
Екрана трябва да е поне А5, че да ми свърши работа.

Публикацията е редактирана (27-08-07 19:46)

Дата:   27-08-07 19:22

А3???
ако е А3 ще е много обемно да се разнася насам натам [smilie11]

Дата:   27-08-07 19:33

Ако е под А5, аз лично не бих го ползвал дори и да ми го подарят.
90% от електроните книги, които имам са направени за формат А4 до А5. На някакво дисплейче А6 просто няма да ми е приятно да ги чета.

Публикацията е редактирана (27-08-07 19:46)

Автор: tnt   
Дата:   27-08-07 19:36

голяма раница с 2-3 книжки вътре...за всеки случай [smilie3]

Автор: джъмбо   
Дата:   27-08-07 19:42

никсъне да не си кьорчо????? на пдато чета без проблем и все още виждам долните редове при чичо доктор....

а3 е половин вестник басимус......

на мойто пда има оше около 60 тома фантастика и сега съм подпукал кифър самък [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-08-07 19:45

Въх, простете ме... нямах предвид А3, ами А5 [smilie18]

Автор: svetal   
Дата:   27-08-07 19:52

джъмбо прати малко бе,ше черпя една бира на ваканцията

Автор: neddrag   
Дата:   27-08-07 20:22

Обичам да чета, и бих си купил такова устройство, както и самите файлове за тях. Логино е да са по-евтини от нормална книга.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   27-08-07 20:24

600лв?!?!?!? Ооо... по-скоро ще си гушна в скута 21-инчовото CRT.

Автор: kirile   
Дата:   27-08-07 20:39

да обичам да чета [smile]
но тез електронни джаджи не ми харесват

Дата:   27-08-07 21:42

никсън, така като гледам тази снимка си е с нормален формат на книга - т.е. някъде около А5

https://photo-forum.net/static/forum/2007-08/twbg5516.JPG
http://dbs-books.net/wp-content/uploads/2007/08/img_0102.jpg

аз например не обичам да чета от компа, искам да си легна в креватчето като бял човек и да си хвана книжката в ръка...

това няма как да стане дори и с лаптоп.

абе май ще се купува това чудо...ама дано да го "усетя" като го пипна на живо[smile]

Автор: delchev   
Дата:   27-08-07 21:59

n1x0n, по-скоро резолюцията е важна - под VGA резолюция ако четеш научна литература е кошмар - скролиране за всяко по-дълго нещо (формули и схеми, имам предвид) иначе - за последните 3 години електронните книги които съм прочел (на телефона и PDAто) твърдо превъзхождат хартиените, а аз чета доста...

Автор: tnt   
Дата:   27-08-07 22:05

искам си хартиените книги! [smilie7]

Дата:   27-08-07 22:09

аз ей това като го прочетох и взех да се замислям за купуване, преди това мислех, че е като да четеш от компютър:

Екранът.
Да, всичко хубаво, което се говори за електронната хартия е вярно! За 10 дена прочетох около 2000 страници с минимален разход на енергия и на практика никакво извънредно натоварване на очите. Чела съм права на спирката, в автобуса, в таксито, удобно разположена на кресло и дори и с джобно фенерче в леглото. Усещането е почти напълно идентично с това да четеш от хартия - няма ги недостатъците на четенето от LCD и TFT екрани, в замяна на това имаш възможността да промениш шрифта и завъртиш страницата.

Времето от 0.9 секунди за смяна на страницата не дразни толкова много, колкото очаквах. Първоначално премигването (получава се нещо като инвертиране на цветовете - черен екран с бели букви) предизвикваше при мен лек дискомфорт (замайване на главата), но се оказа, че съм единствения човек с тези симптоми, така че… проблемът явно е в “заддисплейното” устройство :). След няколко часа четене и тези симптоми отшумяха.

Друг интересен ефект е почти незабележимото “прозиране” на предишната страница, което напомня за хартия, печатана от двете страни. Не дразни, а и в редките случаи, когато този (д)ефект е по-силен, едно превключване на следваща страница и след това връщане обратно опреснява заряда на екрана.

Недостатък е липсата на някакъв вид осветяване на екрана. Да, наистина в конвенционалните книги го няма, но си мечтаех да мога да чета спокойно и на тъмно (нищо, че е вредно за очите).

“Сивеенето” на екрана (което се обяснява с химичния състав на повърхностния прозрачен слой) само по себе си не дразни, но затруднява четенето на по-слаба светлина.

[beer]

Дата:   27-08-07 22:10

тинтиииии иля шти дам 5-6 кашона[ezik]

Автор: cade   
Дата:   27-08-07 22:14

paper rulz [smilie5]

предпочитам старите хартиени книжки и библиотеката на стената... art [thankyou]

Дата:   27-08-07 22:21

мдааа сега безуспешно се опитвам да даря на руската гимназия в бургас известно количество книги
събраните съчинения на пушкин, марк твен, стендал, лермонтов и т.н. в красиви кожени подвързии.
и ми ги отказаха, защото нямало кой да опише дарението[smilie10]

като се замислих май най-добре да ги предложа на някое борче. книжките изглеждат, така да се каже представителни [ezik] , тъмно сини, тъмно червени, наредени томчета едно до друго -- само за показване
[smilie18]

Дата:   27-08-07 22:22

cade, някои снимат и на лента[smile]

Автор: tan4o   
Дата:   27-08-07 22:30

Аз съм малко кьорава, а и освен това обичам хартията да я усещам в ръцете си.Не обичам да чета от екрана.

Автор: Cristinel   
Дата:   27-08-07 22:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.