Автор: CyberGene
Дата: 11-02-13 20:43
Чавдар, съгласен съм, само че в случая смятам, че не съм извършил никакво нарушение и искам да обжалвам наложеното ми наказателно постановление. Преди да пристъпя към това обаче трябва да се запозная детайлно със законовите основания, на база на които ми е наложено наказанието.
Преди две години обжалвах наказателно постановление, защитавах се сам в съда и спечелих делото, но интересното е, че накрая се оказа, че в наказателното ми постановление е имало процесуални нарушения, а именно цитиране на погрешен член от закона. В онзи случай например имах съставен акт за преминаване на червен светофар, като в самия акт беше написано, че съм нарушил член от ЗДП, който твърди приблизително "кръстовищата се регулират посредством светофарна уредба с червен, жълт и зелен сигнал". Този член само по себе си не казва нищо. Има си отделен член, който описва кои сигнали за какво служат и който забранява преминаването на червено. Написвайки, че съм нарушил първия член, полицаите твърдят, че едва ли не съм взривил светофара Факт е, че аз не бях минал на червено и полицаите не бяха свидетели на това, а просто дойдоха и по тяхно усмотрение прецениха, че най-вероятно съм бил минал на червено. Но нека и те да бъдат коректни при прилагането на закона, щото утре може да се объркат и да пишат, че вместо да карам с изключени фарове, съм карал пиян... Процесуалните нарушения са сериозни нарушения, така че не изключвам в тоя случай отново да има нещо такова и затова искам всичко да ми е чисто, преди да пристъпя към делото.
|
|