Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: tonyf   
Дата:   26-01-13 14:08


По принцип, ако суровината е истинско прясно мляко, издоено от свободно пасящи животни, ще е съмнително да няма никакви разлики в отделните партиди кашкавал и сирене според това в кой сезон са произведени.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: tonyf   
Дата:   26-01-13 14:14

...А често и от партида до партида, произведени едва през няколко дни може да има разлики, независимо, че технологията е една и съща - за млякото и оттам за крайния продукт зависи какво са пасли животните, колко са се движили, какво е било времето и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: tonyf   
Дата:   26-01-13 14:16

...защото, колкото и да е изненадващо, кравата и увцътъ не са като автоматите за кафе [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: imitev   
Дата:   26-01-13 14:31


Когато се вдигне производството се скапва качеството.

Гледай сега:
Дневен млеконадой - да кажем 100 литра (че лесно се смята)

Ден 1 - произвеждаме 10 пити кашкавал по 1 кг.
Ден 2 - произвеждаме 10 пити кашкавал + 10 на склад = 20 на склад
Ден 3 - произвеждаме 10 пити кашкавал + 20 на склад = 30 на склад

.................
Необходими са 45 дни за узряване...

Ден 45 - произвежаме 10 пити кашкавал + 440 на склад = 450 на склад.

От тия по технология можем да продадем 10.

Иначе казано за да продаваме 10 пити всеки ден трябва да имаме 450 пити на склад...

Умножете си сега по 10 за да станат 100 пити на ден...

Големите производители трябва да имат 20 декара температурни складове.

Няма как да стане тази работа [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ръгат химията, ускоряват зреенето и продават кашкавала макс на 10тия ден, а сиренето зрее в камионите докато стигне в магазините...

Чакайте читава продукция да пазарувате, западняшките и те са така...

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   26-01-13 14:45

написа:


>
> Големите производители трябва да
> имат 20 декара температурни
> складове.
>

Как ги сметна? Аз съм ходил в мандра, кашкавала се редеше от пода до тавана, на дървени рафтове, като между тях - колкото да минеш ребром, та да сложиш питата. Ма тогава още питите се правеха ръчно и се заливаха с парафин. А знаете ли какво е гюбек?

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Gruyu   
Дата:   26-01-13 14:46

истинският кашкавал е твърд естествено, но като го вкараш във фурната и след 15-20 минути омеква.....като се извади после след около час - час и половина пак трябва да е твърд

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: tonyf   
Дата:   26-01-13 14:56


Гюбек или гьобек е преди на Грую кашкавалът да стане естествено твърд за да влезе във фурната и да стане мек и после пак твърд... [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   26-01-13 15:00

Дажеоще малко преди това, преди да се осоли.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: imitev   
Дата:   26-01-13 15:13


Калитков - ако мандрата изнася по 1 тир (20 тона) кашкавал дневно трябва да има (ако кашкавала е по БДС) още 45 камиона кашкавал...

Ти 45 камиона един до друг наредени виждал ли си?

Ами сиренето?

Ами млякото?

Къде ще ги редят?

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: Todd   
Дата:   26-01-13 15:22

Още в самото начало ви казах че нема свестен кашкавал ама вие си знаете вашето .....

Сигурен съм че и вкуса на истинският не помните .

[smilie5]

Тая мандра - другата .... мижи да те лажем.

[smilie5]

Иска мляко ... с хиляди тонове . А не стотици килограми.

И с кашкавала като с уасабито ... в Япония викат ние едвам за нас изкарваме а се продава в целият свят....

И като картофите в Родопите вече .... вносни картофи в родопски чували ...да не са луди да копат ..


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: gaco.bacov45   
Дата:   27-01-13 00:44

Напоследък ме радва кашкавалът на "Маджаров" ... :)

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: pepi34   
Дата:   27-01-13 04:48

В София, на кооп пазар в Люлин има едно магазинче, продава продукти на една селска мандра - Алдимировци .Кашкавала им е супер. Ходих в триград, там местния е истински според мен. А класацията ми води кашкавала в Златоград - Дельо Войвода. Купих от тях масло и кашкавал и за мен това е истинското.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: imitev   
Дата:   27-01-13 08:40


Ти им пишеш, ама те не четат...

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: мара   
Дата:   27-01-13 10:32

е па търсим компромис...кат нема как да си правим сами [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: docenta   
Дата:   27-01-13 10:54

Аз си взимам от една баничарка директно от производителя... във Враца.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: gorbi   
Дата:   27-01-13 10:59

отивайте на село да гледате крави и да правите сирене и кашкавал... Явно ще има търсене... [smilie5] Ама няма да има време за фото форум...

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: мара   
Дата:   27-01-13 11:11

ми така де! ти нали чете в темата за селяните? аз си падам ДО една крава, 1-2 кози и овци. ако некой друг си земе по толкоз, че се редуваме да сме пастири и че имаме свободно време. технологичните пастири мое си носят айфоня.
кат видиш зор със сиренето(от глагола СИРЯ!!!) на продукцията, отваряш виртуалните рецепти и готово! правиш една глинена изба за съхранение на продукцията по почина на щуков и ехеее...пей сърце!

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: asahi   
Дата:   27-01-13 11:16

Една крава не е рентабилно. По-добре е да имаш акции в кравеферма и да участваш с труд пет дни месечно, примерно.

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена петъчна тема
Автор: мара   
Дата:   27-01-13 11:20

ма аз не искам да ми е рентабилно, бе асахи...! искам хем к.ра до края, ем душата в рая. аз селски бизнес не ща! искам неколко живинки да им се радвам, искам сирене, мляко кашкавал, вкусни домати, свободно време да си върша работата, от която печеля по нещо и толкоз [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена тема
Автор: niagara   
Дата:   27-01-13 12:50

аз пък искам още по-малко - нито да съм акционерка, нито да съм селянка -
просто да знам, че като си купя кашкавал,
ще се пече на сандвичи добре, ще става за кашкавал-пане,
и да е все пак от природни продукти
[beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Да бъде твърд или мек - кашкавалена тема
Автор: imitev   
Дата:   27-01-13 19:34


Твоето е утопия... Шма извиняаш...

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.