Автор: vga
Дата: 21-07-11 17:13
Мога да ти помогна за избора на ски втора употреба. Като харесаш ми пусни линк, ако са гот ще дойда с теб да ги видиме. Има определени белези по които се разбира дали ската е в добро състояние. Обувките трябва да са точни, няма такива два номера отгоре, два чифта чорапи. Един чифт скиорски чорапи, обуваш и мериш 20 минути. Ако не те натиска никъде, нямаш изтръпване, удобно ти е, ги взимаш. Дано имаш тесен крак и нямаш дюстабан, че това създава ядове и има специални модели обувки за по-широко стъпало например. Иначе си има и стандартен начин за мерене на обувки, който би трябвало продавач-консултантите да знаят - сваля се вътрешния чорап на обувката, стъпваш в корубата, натискаш напред и трябва да има точно 2 пръста разстояние от петата до края на корубата. Така познаваш номера. Макар че те имат скали и ти мерят крака и ти дават номера. Но недей да купуваш, ако имаш дори най-малки съмнения, че ще ти е удобна обувката.
За облеклото вариантите са много. От нелошите Диел до про модели на различни скъпи марки. Аз лично карам с долнище Columbia с тяхната Omnitech мембрана и е супер, не пропуска никаква вода, диша добре. Пак зависи колко пари можеш да отделиш. Ако кажеш бюджета ще ти дам и конкретни предложения. Якето ми е Outdoor Research, никой не ги внася у нас, макар да мисля, че е много добро. Подплатата се сваля за когато се ходи и остава само шелчето отгоре... готино яке но и бая скъпо :? Важно е да ти е топло и да не пропуска вода, като харесаш нещо пускай линк тук и питай, ще те ориентирам. Има си марки с хубави мембрани има и такива с кофти.
Други аксесоари - каска и маска. Каската не е въпрос на избор, задължително взимаш, даже в момента Хед имат май за по 50-60 лева намалени. Маската е важно да съвпада с каската така, че да не остава разстояние на челото защото иначе оттам влиза много неприятно студ. Ръкавици си вземи хубави, да ти е топло на ръцете. Пак за около 50-тина лева има разни Dakine и подобни, които не са много държеливи, но не са и съвсем зле. По принцип екипировката представлява долен слой - термо бельо, най-добре вълна или ако кожата ти не понася вълна - мерино. Клин и фланелка. Диша добре, изкарва потта, пази топло и е сухо. Разни там памуци не ги гледай въобще и не се изкушавай да си вземеш термо бельо от ТСМ например, не става и ще съжаляваш за 25-те си лева. След това имаш отгоре слагаш поларена блуза. Пак - диша отлично, седи сухо и е топло. Тук избора е огромен, но те съветвам да се разходиш по магазините втора употреба, можеш да си намериш отлични дрешки за без пари, защото са леки. До раница май няма да опреме в началото...
|
|