Автор: ovcharcheto_kalitko
Дата: 24-12-12 22:44
Мартине, да ти кажа ли за какво не дарявам? Но ако ми отговориш на въпросите смислено, не 1, а 100 ще пратя.
1. Защо за моето дете няма детски надбавки? И двамата с майка му се осигуряваме, той ходи редовно на училище и се справя повече от добре. В същото време, за ромката, дето е с няколко и не работи нито тя, нито рома, има. Ма те като ги вземат - бира и кебапчета, докато свършат. Ромчето не ходи на училище, "щото нема пари", от него ще излезе същия паразит. В същото време, аз като си потриших крайника, в Пирогов, уж съм по спешност, където, до колкото си спомням, не се плаща потребителска такса, си я платих. Същата тази ромка, ако отиде, няма да плати. Ще получи същото, което и аз. А кой плаща за това - аз и всички като мен, дето си плащаме редовно здравните осигуровки.
2. Същата тази ромка получава и всякакви други социални помощи. А майка ми, една година, когато нямаше работа, баща ми също, брат ми работеше, ама заплатите от тогава още не ги е взел, моята заплата, която взимах беше 12-13 долара, не получи, защото имала къща, хладилник, телевизор, телефон (домашен, тогава още нямаше мобилни)... Вярно, беше отдавна, но сега, ако реши да кандидатства, пак ще е същото.
Та: Моето дете не заслужава ли това внимание на държавата, детските надбваки, като вероятно ще е по-добър гражданин от ромчето, което най-веоятно ще си остане паразит, ако не и по-лошо, престъпник? Или понеже с майка му сме имали "глупостта" да се изучим и да си намерим по-платена работа то минава във втората категория? Или майка ми е втора категория, щото едно време са спестявали и са купили някакво обзавеждане, та трябва да го продаде и да не получи помощ?
И трето (много егоистично): Какво да ме мотивира в този случай да лиша себе си, детето си или близките си от това левче и да спонсорирам с допълнителни 20 стотинки тази, същата държава, която има детето ми и майка ми за втора категория хора, които не заслужават нейното внимание или помощ?
|
|