Автор: shtukov
Дата: 23-12-12 18:43
Някои от вас вече знаят, че имам едно частно местенце, което се опитвам да стопанисвам, спрямо закона и възможностите си и надеждата да го превърна в привлекателен обект за фотолов, риболов и екотуризъм. Мястото представлява влажна зона със защитени растителни и животински видове. Доста форумци са ме посещавали вече, къде за фотолов, къде за някоя сбирка, които сбирки от миналата година провеждаме по няколко пъти на година, както му е реда.
Тази година през лятото, вече на няколко пъти участниците в сбирките, имахме честта да бъдем поръсени със съчмите на законно ловуващи, местни ловци. Дори имам и тема пусната по случая.
Обикновено с няколко подвиквания от наша /моя/ страна, канонадата се преустановява. Откровено казано, до този момент не съм забелязал поражения на хора и защитени видове от страна на авджиите.
Днес надниквам зад тръстиките.. и какво да видя. В моя имот, пред очите ми и най-спокойно, двама юнака с пушки /законни ловци/, вадят с въцица застреляните от тях зеленоглави патици, които са там благодарение на мен и които редовно наглеждам и храня с надежда да дадат устойчива популация.
Разбира се, аз веднага от мястото на събитието, уведомих по телефона председателя на ловната дружинка, местните общински власти и Зелени Балкани.
Утре смятам да информирам писмено за случая РИОСВ, Горското стопанство и полицията.
Като изключим саморазправата /в която непременно ще излеза виновния/, някой смята ли, че има по-подходящи идеи? Или да оставим тези с пушките да решават кой, кога и защо да живее?
|
|