Автор: ejko
Дата: 19-11-12 16:20
И да мислим и да не мислим, няма как нито да ги разберем, нито да им оправим проблемите на тези хора. Манипулациите там са много...
Там хората често живеят в мир. Говорил съм с евреи, на които всички съседи са араби, но като са се връщали от война (в която да се били със същите тези араби), са ги посрещали съседите им с курбани, с кашер и т.н.
Но водата там я мътят много яко... Мир може да има, но нито арабите, нито евреите там го искат, поне не тези с власт и пари...
Арабите са ясни, всички четем какво излиза от Египет и какви учения идват от Иран (отричайте колкото искате, но, от там идват религиозните "учители")
От друга страна- евреите. И там нещата са особени, и то много.
Знаем религията им, не мисля, че те могат да не отвърнат..., всички знаем думите на Голда Меир, че мир ще има, когато арабите започнат да обичат децата си повече, отколкото мразят евреите.
“Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.”
Golda Meir 57'
Това е хем логично, хем изключително показателно за цяла една ценностна система... Просто евреите винаги ще отвръщат и ако не бяха Щатите, не мисля, че щеше да има Палестина все още...
И в крайна сметка какво е Палестина..., каквото е и Израел... Или признаваме и двете или отричаме и двете...
Иво, защо направо не обезлюдят региона, така няма да има проблем, защото ако махнат блокадата и ще ги взривят за нула време...
Човек ако има работа и паспорт- минава и пак се самовзривяват, представям си ако влиза всеки, то тогава къде що има арабин самоубиец и ще ще ходи гости на братовчедите...
|
|