Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Електрически нагревател
Автор: garry   
Дата:   16-10-12 00:05

Моля за съвет!

Трябва ми нагревател който да надежден против пожар и да мога да го оставя на вилата да грее в гаража, където се намира бойлера, разширителния съд на помпата и свързващите ги тръби. Основната цел е да не замръзнат тръбите.

Пода е с плочки и реално нямам нещо много запалимо там.

Имам маслен радиатор но не съм сигурен до колко е противопожарно надежден.
Не мога и не искам да слагам климатик.

Има ли разлика в КПД между маслени радиатори и разни други нагреватели. Кое е най добро?

Цена до 150-200 евро е Ок, важно да е ефективно и икономично.
Гледах разни системи за пряко отопление на тръбите(нагревател който върви по тръбите директно), но при мене те са в стените, така че топлене на въздуха е най рационално засега.

Ако някой може да помогне, приемам съвети ВСЯКАКВИ.

Отговори на това съобщение
 Re: Електрически нагревател
Автор: CanoniO   
Дата:   16-10-12 00:24

ти там ли ще си, когато замръзват, или не е обитаемо?

Питам, щото от източването на системата по-добра защита няма...

Автор: Славов   
Дата:   16-10-12 00:32

Eдна "духалка" за 20 лв. върши перфектна работа....

Автор: imitev   
Дата:   16-10-12 00:32

Антифриз в парното

Дата:   16-10-12 00:33

Ся като ти чета по-обстойно въпроса, се чудя що в системата ти не тече антифриз. Поне за раздвижената течност..

Дата:   16-10-12 00:34

дет се вика, имитев ме изпреварил...

Дата:   16-10-12 00:43

аха, ами помпата е само за чиста студена вода.

няма локално парно, вилата е много малка и стига само камина на твърдо гориво.

Дата:   16-10-12 00:51

Камина с водна риза? Ми изпразваш системата за 3 минути....

Дата:   16-10-12 01:00

Май лошо съм го описал.

Отоплението е супер, там няма проблем.

проблема е че през седмицата не сме на вилата и може да замръзне. Не искам да източвам всичко, защото имам бойлер, разширителен съд около 50 л. и т.н.

искам да пусна отоплителен елемент и цяла седмица да грее така че да не замръзне. Цената на тока е ясна ама искаме да можем бързо и ефективно да ползваме вилата от петък до неделя. Гаража е полу вкопан и е добре изолиран. Вратите са дървени, с изолация и имат уплътнения. Прозорци няма.

Така че ми трябва съвет кой нагревател е най ефективен. Вярвам че и там науката е направила някакъв напередък.

Момчил

Автор: Jim__Beam   
Дата:   16-10-12 01:05

.. това пък е толкова елементарно , че даже не ми се обяснява .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... има 100 начина поне .... [smilie7] [smilie7]

Дата:   16-10-12 01:10

Отоплението е супер, там няма проблем.

проблема е че през седмицата не сме на вилата и може да замръзне. Не искам да източвам всичко, защото имам бойлер, разширителен съд около 50 л. и т.н.

нищо не мога да ти разбера. Или ти не обясняваш както трябва, или аз съм маносан...
Страх те е да жертваш 130 литра вода ( да източиш бойлера и разширителния съд), и си готов да платиш тока, който ще грее помещенията, докато те няма[smilie11]

Дата:   16-10-12 01:12

и кой начин е най-енергийно ефективен ?

Дата:   16-10-12 01:17

Топ начин:
източваш 150 литра вода през най-ниската точка (99% имаш такова кранче в шахтата) и си готов.
Бойлера иска отделно източване - още към 80-100 литра (ба ли го къв бойлер имаш) за 10 минути.
Ще източиш вода за 20 стотинки и няма да се занимаваш с нагреватели...
В шахтата се слага нещо гниещо (аз слагам слама)... вдига температура по естествен път..

Автор: Miro__Slav   
Дата:   16-10-12 01:34

garry циркулационата помпа до известен % пази от замръзване още повече че вилата ти е обитаема 3 дни в седмицата... [beer]

Автор: baraba   
Дата:   16-10-12 01:36

първо бих казал че си луд , ама ако все пак така си решил че те мързи да точиш и пълнеш.. ползвай слънчев бойлер.. повече е от парите дето си наготвил ама не се налага да ползваш ток освен за помпата дет ще ти върти водата..
слънчевите бойлери дават топла вода дори при малко слънце , така денем ще етопло вечер няма да има таз възможност чак да замръзне ако водата се върти от помпата.. и тръбите поне от малко си положил усилия да ги изолираш..
макар всичко това да е тъпо и по лесния начин е да ползваш антифриз.. купуваш на едно 50литра и останалото вода.. и не замръзва и забравяш за всичко по-горе.. има си натифриз за парно поразгледай се из нета.. нагревателя дето търсиш е възможно най-глупавото решение...

Дата:   16-10-12 01:37

Като отидеш на вилата в петък, затваряш капчука в шахтата, отваряш крана за топлата вода и пускаш подаването към къщата. Когато цялата инсталация, включително и бойлера се напълнят, "топлата вода" ще потече , и вече можеш да си включиш бойлера.

Публикацията е редактирана (16-10-12 01:37)

Дата:   16-10-12 01:39

baraba,
оказа се, че човека не говори за парно. Просто го е страх да не му замръзне водната инсталация. Има предвид тръбите със студена вода. Но ни обърка, щото говори за разширителни съдове. Явно има предвид хидрофор (което не е разширителен съд)...
Страх го е да не му замръзне водата в тръбите из цялата вила. Аз имам разширителен съд към парното, и затова реших, че говори за парно...

Публикацията е редактирана (16-10-12 01:43)

Автор: Miro__Slav   
Дата:   16-10-12 01:55

CanoniO явно иаз не съм разбрал правилно... еднин стар варянт бабин беше да си оставиш водата да капе леко ...

Дата:   16-10-12 02:00

Ако е много студено, капенето не помага. При нас на вилата замръзна централен водопровод. Това е тръба с голям дебит и на поне половин метър под земята. 3 седмици не можа да се размрази... Ама -25 не стават всяка година. Един път е достатъчно[smilie18]

Автор: pif   
Дата:   16-10-12 02:04

Лесен и ефикасен начин - крушки. За да е надеждно и сигурно - по две 500 ватови последователно. Може 2-3-4 крушки вътре в камината и помпата да работи. Ако има едни 200-300-500 вата постоянно в камината да светят и помпата върти водата - така цялата къща и стените ще си стоят топли. Е, ако каминта отгоре има някаква запушалка ще е добре, иначе трябва да се пъха нещо.
Може да се ползва и нагревател от фотографска машина. Те са 200-300 ватови и има както проходни така и потопяеми.
Във всеки случай няколко електрически крушки вършат добра работа. Ако трябва да се отоплява стена - насочени халогени или "пилешки" лампи последователно на по малка мощност.

Автор: riddick   
Дата:   16-10-12 03:00

За едно помещение, което доста си поизмръзва зимата, ползвам лъчев радиатор. Vega-S е фирмата. 300 вата, 60лв беше преди 2 години. Имаше и 600 ватови, но тоя ми върши перфектна работа. 100% съм сигурен, че няма шанс да запалят нещо. Монтираш 1-2 радиатора срещу критичните елементи в гаража ти, пускаш ги и си готов. Само да не спре тока инцидентно...[smilie21]

Дата:   16-10-12 05:58

Eто такава печка, терморегулатора на минимум и на степен 1, демек по-малката мощност. Тръгва рядко, ако е по-топло изобщо не тръгва.

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/xhgz9509.JPG

В Техномаркет започват от 12,90

Публикацията е редактирана (16-10-12 05:59)

Автор: TODD   
Дата:   16-10-12 06:01

Значи тябва да грееш целият гараж .... с 300 -500 вата няма да успееш.

Намали кубатурата около съоръженията и тога вече е лесно .

Дата:   16-10-12 06:06

Необходимата мощност, колкото да не замръзне е много малко, ако искаш да е 10-12 градуса или нагоре, вече е друга работата...

Автор: ценослав   
Дата:   16-10-12 06:13

Значи не е ли по лесно да измислиш нещо и да подгряваш само течността на парното /колкото да не замръзна/. И помпата няма да я изключваш /дори само това помага/. Иначе, ако парното ти е от чугунени радиатори и тръби от "черен" метал, всяко едно източване води до засилване на корозията и от там до по къс живот на парното като цяло, особенно за водната риза на комината /котлето/. Със здраве.[cool] [cool] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.