Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Оглеждам се за студиен микрофон...
Автор: Krassy   
Дата:   15-10-12 15:16

[smilie8]
 Re: Оглеждам се за студиен микрофон...
Дата:   15-10-12 15:17

... все още [smilie8]
Нещо, което да се представя добре при запис на вокал и акустични инструменти в домашна обстановка. Като се има впредвид, че обстановката е добре акустично третирана. Не толкова, като в студио, но прилично.

Мислих си за този...
http://www.rodemic.com/mics/nt1-a
... обаче се замислих, няма ли такъв, който директно в USB-то да се включва и да разтоварва 16 или 24 битов звук във файл...
Иначе ще съм ограничен от звукова карта [smilie8]

Или да се гмурвам отново в музикантските форуми [smilie8]

Много хора вече снимат видео с ДСЛР и записа на чист и качествен звук си е задачка с повишена трудност [smilie8]
Автор: imitev   
Дата:   15-10-12 15:22

Предполагаме, че ти знаеш кой точно е микрофона, а сега просто изпитваш кандидат-знаещите
Автор: chill   
Дата:   15-10-12 15:23

http://www.shure.eu/products/microphones/sm/sm57-instrument-microphone

Автор: asahi   
Дата:   15-10-12 15:25

Студиен и директно в УСБ-то? [smilie10]
Студием, вокален и за акустичен инструмент? Че те само за озвучаване на барабани са няколко вида, за духовите почти за всеки инструмент има отделен вид.

Прочети някоя книжка за начало.
Дата:   15-10-12 15:28

Аре спри се с тези книжки най-накрая.

Или даваш идея за микрофон.. или не [smilie7]

Обяснил съм за думата "студиен" [smilie7]
Автор: ATO   
Дата:   15-10-12 15:28

Не е лошо и някой курс за озвучители. [smilie5] [smilie18]
Дата:   15-10-12 15:29

АТО всъщност е по прав, защото техниката е най-малкият проблем, иска се доста ръчкане и практика по софтуера и звукообработката...
Автор: headcharge   
Дата:   15-10-12 15:29

asahi написа:

> Студиен и директно в УСБ-то? [smilie10]

Има такива да. Вършат работа, особено при полеви условия. Пример: http://www.shure.com/americas/products/microphones/pg/pg42-usb-vocal-microphone

И още един http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1162,pid,1162,nodeid,2,_language,EN.html

Публикацията е редактирана (15-10-12 15:31)
Дата:   15-10-12 15:34

Shure sm57 lce
Ей тоя е с по универсална цел, като за твоите нужди и няма да се набутваш на много пари. Качеството е доста добро, но не е УСБ. Ако искаш нещо още по-сериозно, сумата става почти тройна.
Дата:   15-10-12 15:35

Да, разбира се че има такива, Сахито да ходи да чете КНИЖКИ...

Целта ми е да отида с "групата" някъде, да отворя макбука, да включа микрофона /със или без стойка, със или без антишок... това е въпрс на аксесоари/ и да направя приличен запис.
Някъде надвечер, в някой гора, на поляна, край плажа... съществува и вариант да правя записите и у дома и после да миксвам, но съм чувал немиксвани, така поне мисля и много ми приличат на такива, сред природата и звучат адски приятно [beer]
Дата:   15-10-12 15:38

АТО, благодаря, конкретен вариант от теб [smilie24]
Вътрешно ме тегли към РОДЕ ама... много $$ и не знам дали имат УСБ версии...

Това е единият вариант - АКГ
Автор: pif   
Дата:   15-10-12 15:39

УСБ микрофоните са гадни. Докарват до 14-15 бита макс, независимо, че софтуерно са 24.

Най правилния микрофон

или

ценови компромис с други екстри

Проблема с качественният запис е голям. Сравнително евтина звукова карта може да даде много добър резултат ако и се даде прилично качество. Това идва от:
1. Звукоизточника
2. Микрофона и правилното му поставяне.
3. Предусилвателя

16 бита са повече от достатъчни ако са качественни.

Проблема на Рьоде НТ1, берингер и другите евтини "студийни" микрофони е нелинейната характеристика. Ако си точно по оста на микрофона - звука е приличен, малко да избягаш от централната ос и амплитудно и честотно започва да бяга не с няколко децибела а направо с порядък. Това е по голям проблем когато става дума за честотите защото певеца ако съвсем малко мръдне на страни и му изчезват ту високи ту ниски и тоя дето ще го смесва и магьосник да е няма да успее да го изравни и да зазвучи като нещо професионално а не като ютюб простотия.
Автор: headcharge   
Дата:   15-10-12 15:41

Ако не държиш да мъкнеш макбуци и микрофони, може да помислиш и за нещо такова http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/ Голямо е колкото Nintendo Game Boy [beer]
Дата:   15-10-12 15:44

Дам, както и предполагах проблема си е сериозен...
[smilie8]
Дата:   15-10-12 15:49

Тоя АКГ си много добре от където и да го гледаш и цената му е добра. Не съм пробвал такъв. Всички от новите серии са с хубав честотен и динамичен диапазон. Ако решиш го купиш ще ми е интересно да споделиш впечатления.
Дата:   15-10-12 15:52

Да де, но в случая трябва да купя два [smilie8]

Другият вариант в ZOOM-а [smilie8]
Автор: exo99   
Дата:   15-10-12 15:53

Имам един микрофон

PANASONIC RP-VK18 Dynamic Microphone

Продавам го за 30 лева.

Кабелът му завършва с жак.

В София е, пращам и с Еконт за сметка на купувача.
0885 357719
Автор: exo99   
Дата:   15-10-12 15:56

http://shop.panasonic.com/shop/model/RP-VK18
Автор: pif   
Дата:   15-10-12 15:58

Имам тоалетна чиния (използвана). Леко кафява там където е текла водата. Продавам я за 30 лева. Изпращам с еконт.

П.П. Панасоник микрофона може да се купи за 2 лева от илиенци или за 5 лева от най близкия телевизионен сервиз.

П.П.П. Моля никой да не предлага по евтина тоалетна чиния. Моята е единственна и никоя не ухае по силно от нея.

П.П.П.П. Зуума е пълна боза. Не става за нищо. Направен е от пластмаса за играчки и звучи по същия начин. Става за евтино диктофонче и нищо повече.
Дата:   15-10-12 16:01

Няма ZOOM Краси. Тоя момент го забравяш напълно. Вдигнеш ли чувствителността на микрофона, веднага се улавя и фоновия шум, който по дефолт го ингнорираме. Пък и ти нали говориш за помещение все пак. Навън има много паразитен шум, който после ще чуеш при прослушването.
Автор: Todd   
Дата:   15-10-12 16:01

запис на вокал и акустични инструменти в домашна обстановка

... с един микрофон ли ????

Бая джаджи ще ти трябват след микрофона май .[smilie18]

компресори - това онова ...[smilie5]

А за къра е още по-сложно ... един врабец ти стига та на записа да се чуе само той [smilie18]

Дата:   15-10-12 16:03

Пиф, това е добър вариант... може би? [smilie8]

http://www.lindos.co.uk/microphones

Примамливото на зуума, е че е стерео...
АКГ ме грабна като качество и цена, за УСБ варианта... въпроса е, че е един канал [smilie11]
Както се оказва... принципните проблеми за запис на "открито" си остават големи и $$$$$ разрешими...
Автор: vuzhy   
Дата:   15-10-12 16:06

Примамливото на зуума, е че е стерео...
АКГ ме грабна като качество и цена, за УСБ варианта... въпроса е, че е един канал

Честно ли?!?
Автор: explorer   
Дата:   15-10-12 16:09

Ако смяташ да го ползваш без предусилвател и направо да го "ръгнеш" в звуковата карта, какъв да е ще ти свърши работа, вкл. микрофон за няколко лева - разлика няма да усетиш.
[smile]

Имай предвид, че на кондензаторните микрофони им трябва захранване, т.е. като минимум някакъв миксер ти трябва който да има захранване за микрофони.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.