Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой ако търси почти нови 13" зимни гуми с джанти изгодно, да свирка, че направих една грешка с размера.
Автор: boni   
Дата:   13-10-12 23:45

Значи направих една грешка. Уредих едни гуми Дебика Фриго, 175/70/13 с идеята да ги сложа на Тиграта на жена ми, която по принцип е със 185/55/15. Като диаметър гума+джанта е същото, исках гумата да е по-висока, че ми писна с тея нископрофилни гуми да изправям джанти, особено зимата. Иначе имам зимни 195/50/15....
Мислех си, че всичко е същото като на Астра, обаааче, се оказа, че спирачните дискове на Тиграта са по-големи от на Астра и Корса и са като на Калибра. Така че не стават 13-ки.
Гумите са в гаранция, карани са 3000км, почти нови, производство 38 седмица на 2011
Цената им е 200лв за 4-те общо + джанти + бонус резервна неизползван летен Мишелин със същия размер на същата джанта. Гумите са монтирани на стоманени джанти 4х100 от Опел Астра Ф.
0898416020
 Re: Някой ако търси почти нови 13
Дата:   13-10-12 23:47

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/xuoq7027.JPG

Публикацията е редактирана (13-10-12 23:48)
 Re: Някой ако търси почти нови 13" зимни гуми с джанти изгодно, да свирка, че направих една грешка с размера.
Автор: docenta   
Дата:   14-10-12 00:24

Сложи на тиграта 185/70 R 14, аз съм с астра Г и нямам проблем с апаратите, а гумата е достатъчно висока за да не кривиш джанти в кратерите.
 Re: Някой ако търси почти нови 13" зимни гуми с джанти изгодно, да свирка, че направих една грешка с размера.
Дата:   14-10-12 00:25

Е да, така ще направя, но вече взех по грешка тези. Ако някой ги иска ги преотстъпвам, печалба не търся никаква.
Автор: docenta   
Дата:   14-10-12 00:32

Иначе гумите са много добри, аз съм с Дебица Фриго 2 и съм много доволен. Обаче мисля да ги преместя на задните гуми и отпред да сложа едни Континентал СБ800...
Автор: Jim__Beam   
Дата:   14-10-12 00:34

.. Некой нема ли така 17-ки .... грешно купени .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: tvk75   
Дата:   14-10-12 01:28

покажи джантите и да помисля [smile]
Автор: flancer   
Дата:   14-10-12 01:40

Тюф, ако беше във Варненско да ти ги взема 'одма, ама на, тука само транспорта ще глътне печалбата :).
Автор: diandimov   
Дата:   14-10-12 01:47

Не подозирах че има гуми 13, че и коли за тях.

Но иначе цената е безумно ниска, бих ги взел. Ако ми трябваха зимни гуми, и ако имах кола която да кара тоя микроразмер...
Автор: CanoniO   
Дата:   14-10-12 01:50

В годините, когато си живял в Шумен, пак имаше такъв размер... Би трябвало да си го виждал. Нямаше ли коли в Шумен?
Дата:   14-10-12 02:01

Ще снимам утре и джантите.
Димов, какво означава микроразмер?
Размерът на цялото колело е съвкупност от джанта и гума
Диаметърът на цялото колело е еднакъв при 195/40/17 , 195/45/16, 185/55/15 и 175/70/13
Просто при 13 цоловата с тоя размер самата гума е по-висока. Предимство - по-меко вози и е по-защитена в дупките, които не липсват у нас. Предимство на нископрофилната - по-устойчива при висока скорост и т.н. Да ама тая кола се кара предимно градско и де факто въобще не и трябват нископрофилни гуми - дупки, бордюри и т.н. им разказват играта....
Дата:   14-10-12 02:04

Сигурно е имало коли в Шумен. Щото имаше катаджии и автосервизи - един сигурен знак.

И в София, където съм живял цял живот, имаше коли, със сигурност.
Но аз самия нямах кола в България, затова не помня размети гуми.
 Re: Някой ако търси почти нови 13
Дата:   14-10-12 02:11

Между другото на другата ми кола по книжка са 195/65/15. След като извъртях всякакви глупости от сорта на 225/50/16 и други разни подобни, лети джанти Борбет и т.н. и т.н. , след като дадох куп пари за изправяне на джанти, след като смених 2-3 вида гуми и ширини, накрая се заковах на оригиналния размер гума на стоманена джанта и оригинален тас и да ви кажа, няма нищо по-добро от това. Тея лети джанти с ниски гуми се кривят на осморки, желязната джанта си е по-пластична, не се деформира така лошо и е много по-добре за нашите условия.

Публикацията е редактирана (14-10-12 02:12)
Дата:   14-10-12 02:34

Жена ми вече колко години кара джанти 18 и нископрофилни гуми, и не се е налагало са изправяме джанта. Даже не знам има ли такъв сервиз тук.

Освен 1-2 обелвания по бордюри, джанъите са като нови.

Кое ви кара в бегето да изправяте джанта?
Наистина ми е интересно.
И как се изправя?
Автор: stefan63   
Дата:   14-10-12 09:27

Dimov,
слез за малко на земята :-), върни се у дома за 2 седмици - да разбираш за какво си говорят хорат тук.
Да ремонтираш джанта е по-евтино от нова , и е по-екологично.
Да огънеш джанта си е нормално - грешки, дупки, тесни участъци- всякакви причини.
Джанти 13 цола си е нещо нормално по старите коли. Евтини са ,евтини са и гумите. Ако това в Америка вече не е фактор - значи емигрантите наистина са прецакали модела.
Автор: ejko   
Дата:   14-10-12 09:30

"Кое ви кара в бегето да изправяте джанта?"

Дупките по пътищата.

"И как се изправя?"

С нещо подобно:
https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/ovtt7790.JPG
http://www.topobiavi.com/data/adv_images/541/p_541219.jpg

Автор: RAFA   
Дата:   14-10-12 09:53

Димов, ще ме прощаваш ама като си живял в квартал "ЕВЕРЕСТ" на Шумен, каруцата ти с какъв размер на колелетата беше [smilie18].

Бони продава читави гуми [smilie24].
На мен ми трябват 15-ки ако някой обърка размера да свирка[smilie5]

Автор: tvk75   
Дата:   14-10-12 09:58

интересно име за квартал [smilie5]
Дата:   14-10-12 10:24

Сега като ги загледах внимателно са си наистина чисто нови... Купени са на 30.12.2011.
Не съм търговец на гуми, за да им търся печалба, от друга страна пък 200лв са наистина изгодна сделка за 5 нови гуми с джанти... По добре да ги подаря на някого и понеже баща ми има Астра Ф, а май гумите му са старички, ще взема пък да го зарадвам:)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.