Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 ЗАЩО, сме толкова диви шофьори и пешеходци???
Автор: fotorafi   
Дата:   29-09-12 07:08

[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: ЗАЩО, сме толкова диви шофьори и пешеходци???
Автор: мара   
Дата:   29-09-12 07:09

щото през първите 7 години ни е слабо възпитанието, а после са ни слаби рестрикциите.

Автор: diandimov   
Дата:   29-09-12 07:10

Щото ... тарамбуките...

...

Автор: alba_luna   
Дата:   29-09-12 07:17

Вчера имах случка с една оглупяла майка с количка. Паркирам назад, а тя въпреки че ме е видяла, минава с количката зад колата. Количката изобщо не се вижда от моята позиция и ме стресна доста. Аз съм трябвало да гледам къде паркирам. Викам й - а ти да гледаш къде минаваш, не трябва ли?

Автор: Jim__Beam   
Дата:   29-09-12 07:18

.. кулездачите най ме дразнят ...... изскачат отвсекъде .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. По закон трябва да пресичат на светофар слезли от коллото .... ама надали ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: fotorafi   
Дата:   29-09-12 07:20

Защо сме толкова диви шофьори и пешеходци? Защо по пътищата ежегодно загиват 1000-1200 човека? Защо сме нервни,припряни, самонадеяни на волана и не спазваме Правилника за движение????

Само преди дни се връщам от южна Испания. От Малага до Гибралтар за 8 дена не видях нито една катастрофа.Въпреки тесните улички по старите градове,Общините не забраняват движението на коли.
ЗАЩО НИКОЙ не ми свирна нервно с клаксона,защо никой не беше паркирал на тротоар или зелена плош,защо никой не изпревари неправилно, защо никой не създаде рискова ситуация,защо никой не ми налетя на пешеходната пътека....

[img=http://s9.postimage.org/aybmqnodn/404.jpg]

[img=http://s12.postimage.org/tevsojart/683.jpg]

[img=http://s12.postimage.org/4zs61818p/706.jpg]

КОНСТАТИРАХ,че българите в чужбина са стриктно спазващи правилника.Коренно различни,когато карат кола в България.Не се различават от местните шофьори.. Значи важи закона: "за сопата".
Содраго, соблаго со с малко кютек....

Публикацията е редактирана (29-09-12 12:56)

Автор: agop4o   
Дата:   29-09-12 07:34

от диви агроманяци издигнали чалгата в култ какво можеш да очакваш[smilie23] [smilie23]

Автор: OIM   
Дата:   29-09-12 07:35

Защото сме ниско цивилизовани Човек като отиде на запад и много ясно се вижда че хората там са в по висока степен на цивилизованост

Автор: dobriman   
Дата:   29-09-12 07:44

Най ме дразнят възрастните пешеходци....хем не могат да ходя, хем по 5 туби с вода мъкнат, хем не спазват светофари и пешеходни пътеки, а и ти се зъбят!
Скоро ще се маскират и като нинджи с шапки и шалове и хептен няма да се оглеждат.

Автор: falcon   
Дата:   29-09-12 08:44

Възрастни пешеходци винаги пресичащи с гръб към теб....уникум направо. Другото дето ме вбесява са колоездачи минаващи ти от дясно, когато правиш десен завой...изникват светкавично и те шпицират....абе карането в София си е екшън[smilie2] [smilie2]

Автор: Krassy   
Дата:   29-09-12 08:57

Какви мерки да вземем срещу Нахални пешеходци?

Автор: Jim__Beam   
Дата:   29-09-12 08:59

.. ролбари .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: Славов   
Дата:   29-09-12 09:01

Въпреки чудесните им пътища и прекрасна маркировка, въпреки добрите им закони и следенето на спазването им, жертвите в Германия и САЩ, никак не са малко....

[smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   29-09-12 09:08

В България жертвите са под 750 годишно. А човек кат си е тъп он си е тъп и на пътя, и на тротоара. Минавам по една уличка покрай Борисовата и редовно майки с деца на велосиеди пресичат улицата по пешеходната пътека. Майката я виждам, щото е висока, ам ачавето утре само ще изкочи и някой ще пострада.

Автор: stzz   
Дата:   29-09-12 09:19

Аз като колоездач с 5-6к километра на година(впечатленията ми са от извънградско каране), не мога да не изразя възмущение от малоумието на някои шофьори, понякога в съчетание с наглост.
Малоумие съчетано с наглост:
-при липса на насрещно движение, ме изпреварва оставяйки дистанция
между двама ни от порядъка на 50-ина сантиметра!
Когато е лек автомобил, както и да е, но когато е камион, въздушната вълна така ме разклаща чееее.........[smilie9]
След вчерашната случка сериозно се замислям дали да карам сам-в група, впечатлението ми е че е значително по-безопасно!
Карах каквото карах и се прибирам към Ягодово-пътя е в лошо състояние - карам бавно, плътно в дясно, с включена мигаща светлина(доста мощна), часът е малко след 18.
В един момент, чувам отзад някакво зверско свирене на гуми от натиснати спирачки.
Ускорявайки се обръщам, някаква Алфа се носи леко диагонално, навлязла с фара в насрещното-а насрещно имаше!!!
Как са се разминали не знам, но нямаше последствия за никой.
[thankyou]
Шофьорите трябва да знаят, че велосепедистите са рискови участници (случват се падания-минавам през локва, попадам в дупка и правя предно салто(това от Март т.г.) или не успявам да си разкопчая обувката от педала и падам от спряло положение като талпа(това от Юли [smilie5] ) )и да се съобразяват.Винаги съм се чудил, как една каруца на пътя може да е причина автомобила да спре, а велосипедиста не заслужава заради него, поне малко намаляване на скоростта!
[smilie7]

ПП
Уффф, има още много, но това набързо!!!
[beer]

Автор: chill   
Дата:   29-09-12 09:23

stzz написа:

> не
> успявам да си разкопчая обувката
> от педала и падам от спряло
> положение като талпа(това от Юли
> [smilie5] ) )

На това се вика "timbering like a tree".

И докато падаш, трябва да се провикнеш

"Timbe-e-e-e-e-r!"

[thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: asahi   
Дата:   29-09-12 09:24

В последно време излезнала мода велосипедистите да карат в насрещното. Това важи само за пешеходци, движещи се по банкета! Велосипедът се движи по правилата за МПС-тата с изключение на престрояванията на големите кръстовища.

Автор: tofo   
Дата:   29-09-12 09:38

А това е мнооого тъпо. Сети се как се разминаваме с колелетата като някой върти срещу мене...[smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   29-09-12 09:48

аз велосипедистите много ги пазя като съм с колата, не че са ми скъпи, но имат алогично поведение, заобикалят невидими прегради, падат безпричинно на път и т.н..., като цяло ги заобикалям като крастави. Вечер като двойно крастави, защото 70% са пияни[smilie18]

Но не мога да разбера, защо като съм пешеходец, велосипедистите не се съобразяват с мен..., грам. Карат на зиг-заг сред тълпата, не спират на светофари, пешеходни пътеки и т.н. Скапано е, защото при сблъсък ще ме омлатят и те ще се пребият и аз ще пострадам... Безумна работа. 2 пъти ми се е случвало да хващам колело за кормилото по средата (там над вилката), за да не ме избуха централно, понеже колоездачът се е загледал на страни[smilie11] Това е безумно поведение според мен...

Публикацията е редактирана (29-09-12 09:49)

Автор: slivenski   
Дата:   29-09-12 09:49

вчера двама с моторетки на едно кръстовище.

аз завивам надясно.

те ми минават от двете страни, като тоя, която беше откъм тротоара, го видях в последния момент.

и двамата ми завиват и те надясно, пред колата ми.

ако човек не внимава, може да ги размаже и двамата.

но аз карах свръх бавно просто.

и все пак, тоя от вътрешната ми страна можеше да го приклещя към бордюра, защото наистина се мушна в последния момент, но аз имам навик да гледам и в огледалото, когато завивам. останало ми е от времето, когато карах едни големи коли.

никаква култура на движение няма просто. никаква. ни от водачи, ни от пешеходци, ни от велосипедисти. от никой. всеки си мисли, че е в правото си и никой не спазва елементарни правила.

[smilie21]

Публикацията е редактирана (29-09-12 10:07)

Автор: dobriman   
Дата:   29-09-12 10:00

Бе пешеходците са виновни.
Онея тумбаци на Цветанов не ги глобяват, щото те дебнат двайстолевката на тоя без фарове.
Липсата на мисъл.... то хубаво, имаш предимство на пешеходна пътека, ама като изкочиш от засада с "марш на скок" и перничанина с тунингованата двойка те изплющи? Кой ще му плати после намацаните с кръв стикери по стъклото? И кво те топли че си с предимство на пешеходна пътека?

Същото наблюдавам (наблюдавах, че съм без колело) по велоалеите. То очертано, нарисувано...и мак некви лелки влезнали вътре да си ходят. И те гледат нагло...се едно, кат се изплющиш в тях с колелото, колелото ще го заболи повече.
Луда работа.

Шофьорите ( без Е-тата, [smilie18] ), се научиха да бъдат толерантни в София, ама пешеходците не са.

Колоездачите са хибрид. Те са повече потърпевши, отколкото виновни.

Автор: vanquished   
Дата:   29-09-12 10:02

Всеки път изтръпвам като изпреварвам велосипедист заради навика без да гледат рязко да направят маневра .
Майките с колички в София съм ги признал за най-тъпоумните същества - използват си детето за щит,дори при наличието на тротоар те с на пътя,бавно,без да се оглеждат се тътрят често и две една до друга. Една такава пък тръгна на червен пешеходен светофар в момент ,който правя ляв завой ,а има приближаващи отсреща автомобили - подвиквам "Акъл имаш ли ?" ,отговорът беше "Абе я си гледай работата" .
Пешеходци пресичащи по диагонал също са ми любими .
А безумното поведение на на пътя на болшинството водачи просто е неописуемо . Никой не гледа и знаците - на знак за предимство спират и чакат другите ,на стоп минават без да гледат . Мигачът се е превърнал в знак за предимство "пусни ме да мина" .
Спазване на дистанция - защо ли . В Москва ме смаза интензивността на движението като в същото време има дистанция между автомобилите и който бърза си се пъха пред колата ти без да те натиска или да те принуждава да скачаш върху спирачките .

Просто сме един зверски прост,неграмотен ,а в същото време изключително самоуверен и нагъл народ .

Автор: tofo   
Дата:   29-09-12 10:07

Условията са такива. Зверски простият и неграмотен шофьор като отиде в Германия - кара по съвсем друг начин. Нищо, че е прост. Цялата работа е до законодателство и най-вече прилагането му на практика.[smilie8]

Автор: vanquished   
Дата:   29-09-12 10:08

Така е . Вярно всичко е до прилагане на законите . Чужденци като поживеят малко тук и те стават като нас гьонове .

Автор: ejko   
Дата:   29-09-12 10:09

vanquished, така ни възпитават от малки. И до ден днешен гледам как баби тичат с малките си внуци на червено, за да хванат трамвая и слаломират между движести се автомобили. После как да ти повярва това дете, че не се прави така...

Публикацията е редактирана (29-09-12 10:12)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.