Автор: stzz
Дата: 29-09-12 09:19
Аз като колоездач с 5-6к километра на година(впечатленията ми са от извънградско каране), не мога да не изразя възмущение от малоумието на някои шофьори, понякога в съчетание с наглост.
Малоумие съчетано с наглост:
-при липса на насрещно движение, ме изпреварва оставяйки дистанция
между двама ни от порядъка на 50-ина сантиметра!
Когато е лек автомобил, както и да е, но когато е камион, въздушната вълна така ме разклаща чееее.........
След вчерашната случка сериозно се замислям дали да карам сам-в група, впечатлението ми е че е значително по-безопасно!
Карах каквото карах и се прибирам към Ягодово-пътя е в лошо състояние - карам бавно, плътно в дясно, с включена мигаща светлина(доста мощна), часът е малко след 18.
В един момент, чувам отзад някакво зверско свирене на гуми от натиснати спирачки.
Ускорявайки се обръщам, някаква Алфа се носи леко диагонално, навлязла с фара в насрещното-а насрещно имаше!!!
Как са се разминали не знам, но нямаше последствия за никой.
Шофьорите трябва да знаят, че велосепедистите са рискови участници (случват се падания-минавам през локва, попадам в дупка и правя предно салто(това от Март т.г.) или не успявам да си разкопчая обувката от педала и падам от спряло положение като талпа(това от Юли ) )и да се съобразяват.Винаги съм се чудил, как една каруца на пътя може да е причина автомобила да спре, а велосипедиста не заслужава заради него, поне малко намаляване на скоростта!
ПП
Уффф, има още много, но това набързо!!!
|
|