Автор: onakava
Дата: 22-09-12 14:15
Връщам се в БГ, както някои вече знаят, та имам няколко въпроса относно детето, на първо време:
Къде да го запиша на училище? В сайта на испанското посолство дават 22-ро Г.С Раковски като билингвистично, но тои е на 9 години, та едва ли ще е на испански, освен някакъв СИП, който ще му е безумно безинтересен...в понеделник ще ми дадат повече информация. Той български говори лошо, но бързо влиза в час. Иначе може да чете на кирилица. Чакам мения и идеи относно училища, подходящи за малки испанчета, дето да е мирно и кротко, да са мили и грижовни )))
Другият ми въпрос е относно частното здравно осигуряване - как става? В Токуда какви са цените, какво покритие има? Не знам дали испанската му здравна книжка покрива чужбински неща, трябва да проверя...
Относно мен, засега ме интересува в БГ коя е най-сигурната банка, в която може да се оперира свободно с чужди банки с нисък процент за транференции и да има онлайн услуга.
За работа - засега ще си почина и предполагам проблем да си намеря работа няма да имам, ама все пак - тук няма трудови книжки, издават нещо лист за цялата ти работна дейност. Това ще върши ли работа там или?
Очаквам всякакви мнения и идеи, ако може без излишен спам....много ))))
|
|