Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как Виваком ме изнудва
Автор: tttt   
Дата:   02-09-12 04:43

случка от съвсем скоро

Отговори на това съобщение
 Re: Как Виваком ме изнудва
Дата:   02-09-12 04:52

Почина мой роднина, живееше сам, нямаше семейство. Отивам във Виваком да спирам телефона му. Нося смъртен акт.

‘След 30 дни’ – казва служителят на гишето – ‘трябва предварително известие.’

’ Защо 30 дни’ – питам аз –‘ човекът е починал, как ще ви предизвести?’

‘ Айде, дай си личната карта и разписвай’ – бута в лицето ми две страници служителят.

Прочитам ги набързо: допълнително споразумение към договор за услуги, в което аз декларирам, че ще платя още една месечна сметка от датата, в която съм поискал спирането на телефона на починалия.

‘Защо аз и защо след един месец’ – питам –‘ аз не съм абоната, нямам никакви бизнес връзки с вас, не използвам услугите ви и нямам намерение да ви подписвам никакви спразумения. Платих ви всичко до тук (около 25 лв), спирайте телефона с днешна дата, не живея в страната и след 2 дни заминавам. Няма как да ви платя пак след месец.’

Съответно задрасквам насиления ми текст да платя допълнителен месец и се разписвам. Служителят със забележителна сръчност подменя задрасканата страница с нова до подписа ми и прави отлична фалшификация на подписаните страници.

‘Чакай, това е измама’ – протестирам аз – ‘не съм разписал, че ще платя!”

‘ Абе ти искаш ли да спрем телефона или не’ – ядосва се служителят – ‘Ако не ти харесва, пиши жалба.’

Нямах друг избор, написах жалба, щял съм да получа обратна връзка с Виваком в 1-месечен срок на адреса на починалия, на които аз не живея и на който никой вече не живее. [smilie23]

Автор: diandimov   
Дата:   02-09-12 06:55

Не се занимавай с български фирми.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   02-09-12 07:02

КАТО СИ балама да им плащаш... така става - другия път ще знаеш и тези 25 лева няма да им дадеш и готово...

Дата:   02-09-12 07:11

Въобще би трябвало да е НЕВЪЗМОЖНО един служител да се държи по тоя начин.

Нещо будалкаш аудиторията май...

Автор: OIM   
Дата:   02-09-12 07:34

Трябвало е да извадиш камерата и да снимаш с някой широк обектив от близо , да му видим кривата физиономия тук

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   02-09-12 07:43

За подобни изцепки мога евентуално да проява някакво разбиране, ако са имали подобни опити за измъкване на клиенти. При наличие на смъртен акт, това нещо отпада. Трябвало е да го насметеш пикльото, като му поискаш именцето, длъжността и викнеш т.нар. супервайзър или шефчето на клона.
Какви 5 лева, какви 25 лева?
Заяви му, че НЯМА да ги платиш, ако имат някакви претенции и имат намерение да си прехвърлят дълга към външна фирма - "Това е номера и реда на парцела в Малашевци където се намира длъжникът Ви". Плюс, че щях да се развихря до степен и в съседните три пресечки да чуят за какво става въпрос.

Автор: ogimag   
Дата:   02-09-12 07:50

Ако това е така- като се дърпат и отказват не плащай нищо и да ходят да си търсят парите на гробищата! Какво те боли?

Аз веднъж ги пуснах по пързалката защото са много отворени.

Дата:   02-09-12 07:54

Тва щях да кажа. Като искат - длъжника им е в гроба.

Но тря ва да внимаваш: може да има имот на името на покойния, може ти да си наследник (в някаква степен) и тези изроди да вземат имота.

Не го изключвай като вариант.

Автор: Vinsent   
Дата:   02-09-12 08:00

Имаме поне 5 вивакомски номера в семейството. Преди време им бях много ядосан. Един от домашните номера съм го забравил, не е говорено по него, но са се събрали някакви такси около 45 лв. Обажда ми се колекторска фирма и ме заплашва да си плащам незабавно задължението. Бая се бях замислил да отпиша всичките вивакомски телефони, ама... [smilie2]

Автор: harvester_vn   
Дата:   02-09-12 08:01

Нямам договор с мобилен оператор под ръка, но съм почти сигурен, че има някаква клауза за прекъсване при форсмажорни обстоятелства. А ако смъртта не е такова....

Дата:   02-09-12 08:09

Страшно културно и по европейски звучи това "форсмажорни".

Трябва да го запомня.

Автор: scarecrow   
Дата:   02-09-12 08:10

опитай се...

Автор: lillia   
Дата:   02-09-12 08:22

не е трябвало нищо да им подписваш, камо ли да им плащаш.Сега ако си се ангажирал, ще те гонят, за още една такса. Какво пише в жалбата? Може би единственото което можеше да направиш е просто да ги уведомиш, че човекът е починал.
Нали не си му син. Ако трябваше ти да взимаш пари, никога нямаше да ти ги дадат , ей така, но когато искат да си съберат вземанията са като акули.

Автор: Vinsent   
Дата:   02-09-12 08:25

diandimov написа:

> Страшно културно и по европейски
> звучи това "форсмажорни".
>
> Трябва да го запомня.

Термин от международното право. Всеки нормален договор трябва да предвижда как ще се процедира при такива обстоятелства.

Автор: universum   
Дата:   02-09-12 08:36

Смъртта на едната страна по договора, съгласно ЗЗД, автоматично го прекратява.

Автор: slivenski   
Дата:   02-09-12 09:32

то хубаво го прекратява, но ако има някакви задължени, може би те се прехвърлят към наследниците. имам предвид, че Виваком в случая може и посмъртно да осъди клиента си да си плати, т.е. наследниците му да платят. сега, друг е въпросът, че за 25 лева едва ли биха се занимавали... [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   02-09-12 09:51

Трябвало е да им напишеш едно Уведомление в свободна форма че абонатът с еди-кой си номер е починал, прилагаш копие от смъртен акт, взимаш входящ номер и да се оправят както намерят за добре. Другият вариант е писмо с обратн аразписка. Подозирам, че служителят не е виновен, защото са му ясни краен брой процедури и тази не е между тях.

Автор: J0R0   
Дата:   02-09-12 09:56

През годините съм имал контакти и с трите мобилни оператора.
Впечатленията ми са, че Виваком са най-зле.
Нагло тарикатеене, безпринципност, и то за някакви дребни суми.
[smilie23]

Автор: Mori13   
Дата:   02-09-12 10:15

Я отидете в Хенди, които са търговски партньор на Мтел. Един момък на Витошка ме гледа в очите мазно и най-нагло ме лъже за всичко. След като му казах - Добре, сега защо продължаваш да ме лъжеш най-нагло, тпй завърте очи и пак ме излъга.[smilie18] - такава наглост не бях виждал. Накрая написах една жалба ама в Мтел център, щото хич не бях сигурен ако я напиша при този, къде точно ще я сложи. Естествено файда никаква.
Ето един типичен пример за шикалкавенето им:
- Защо твърдите пред мен, че този договор е безсрочен и най-нагло ми пробутвате договор на който някъде по средата пише, че е за две години и за което не ме уведомявате?
- Мда...ами след като минат двете години, той става безсрочен.

Ей такива са им работите. Никога не се доверявайте на това, което ви казват - четете всичко по 5 пъти. Другото е, че всеки договор сега има клауза за отложено активиране, която ако се подпише, имате време от няколко дена да размислите или да се доинформирате и евентуално да се откажете. Тази клауза обаче, никога не ви я казват, че я има и съответно тя се намира някъде между другите листа на договора по средата, така че подписвайки договора най-накрая, вие просто я пропускате. С това договора се активира веднага и ако сте били подведени за нещо от служителя, нищо вече не можете да направите, освен да се жалвате без успех.

Автор: lillia   
Дата:   02-09-12 10:15

То ако мобилните услуги са им зле да видите кво е със стационарните[smilie18]
Като техни клиенти чакахме близо 2 месеца да оправят технически проблем с наводнените им кабели от дъжд по трасето. Обаждахме се около 60 пъти на 123.

Дата:   02-09-12 12:09

И аз да се присъединя към недоволните от Виваком.

В единайсетия месец отивам да подам заявление за прекратяване на изтичащ 12 месечен договор и те ми казват, че в тяхната програма бил отбелязан като 24 месечен.

Караха ме да пиша жалба с приложени доказателства, за да поправят техническата грешка на някой свои служител.

След жалбата мина повече от месец, докато поправят грешката си и стане възможно подаването на заявление за прекратяване.

Ползвах интернет от виваком до момента, в който не изникна алтернатива. Алтернативният интернет е повече от пет пъти по-бърз и на същата цена.

Положителното на този оператор са сносните цени на апаратите, които предлага. Струва си да си вземе човек една карта за 5 лв. на месец едногодишен договор, заради нормалната цена на апарата.

Мтел те вързват за две години и за нормалните 20-30 левови планове искат цени с 20 % по-високи от вивакомските.

Автор: Krassy   
Дата:   02-09-12 12:11

Глобул - от центъра ми прекратяват договор за 5 мин.
Само че не искам...

Дата:   02-09-12 12:24

Я да уточня, че прекратявах стационарен номер.

Както съм го написал, ще излезе, че съм си купил телефон от тях, а не е така. Разглеждам за жената разни варианти.

Никога не съм бил абонат на Глобул. Служебният абонамент беше към тази фирма.

Отиваме с колеги в Пловдив да правим ревизия и да местим търговски обект на друг адрес. И изведнъж се оказва, че мобилните телефони не работят. Глобул едностранно прекратили договора. Вече не си спомням добре случая, само помня, че от наша страна нещата бяха изрядни. Фирмата беше подала заявление за пренос на номерата или нещо такова, което заявление Глобул не му отговарят по никакъв начин няколко месеца.

След като сключваме договор с Мтел Глобул деактивират картите.
Номерата не бяха пренесени, всички клиенти ги знаеха. А и картите от Мтел още ги нямаше.

Дата:   02-09-12 14:23

И аз да уточня, че прекратявам стационарен телефон.

Попитах колко дължи покойникът до момента: 25 лева и някакви стотинки. Ето, плащам ги, балансът му е 0, спрете телефона с днешна дата (или до 2-3 дни). Как така ще ме изнудвате да го държа още един месец и да подпиша, че аз съм отговорен за плащането на този допълнителен месец?

Смъртта на едната страна по договора, съгласно ЗЗД, автоматично го прекратява.

universum, и аз така си мислех, когато влязох в един от централните офиси. Служителят там беше изключително нагъл и ми каза "ако не искаш да държиш телефона още един месец, махай се. Няма да ти взема заявлението" Да, записах му името...

Случката, която описвам е вторият ми опит, във втори офис, където служителят беше симпатичен и кооперативен.

Не изглежда това да са прищевки на служители, по-скоро е официална политика и служителите така са инструктирани. [smilie23]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.