Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  25  26     всички  напред  последна
 Белене, дали ще го бъде?
Автор: mr_kras   
Дата:   04-06-12 11:24

Частен инвеститор иска "Белене"
Доколко е истина, ще видим. Да не стане като с БТК, енерго и още много други и сега пак да ни убедят колко изгодна сделка сме сключили. Продали сме мъртъв проект и сме отървали от него. А че сами сме го умъртвили, карай.
 Re: Белене, дали ще го бъде?
Автор: asahi   
Дата:   04-06-12 11:28

Догадки, догадки. Може да купи проекта, може и да не го купи. При къде-къде по-изгодни условия големите инветитори се оттеглиха. Сега е ред на някой авантюрист да се опита да извлече полза от разклатената ситуация.

Те и Кремиковци го купуваха за един лев, пък сега го режат за скраб.
Автор: n1x0n   
Дата:   04-06-12 11:30

Ако поеме неустойките - халал да му е скрапа и бетона... [smilie3]
Дата:   04-06-12 11:35

Праелно, с П!
Автор: serjy   
Дата:   04-06-12 12:38

ДКЕВР отказа да увеличи изкупната цена на тока от АЕЦ Козкодуй. Увеличение получиха: ТЕЦ Марица изток 2 - 2%, Тец Бобов дол - 34%, ТЕЦ Марица 3 - 26,39%... и т.н.

Да припомня, в АЕЦ Козлодуй средната заплата е една от най-високите в страната, обаче централата отделя най-малко от печалбата си за заплати, около 1%. Изкупната цена на тока от АЕЦ Козлодуй е в пъти по-ниска от другите и тя работи на минимална печалба. Изводите си вадете сами. Губеща АЕЦ може да се появи само в Абсурдистан.
Дата:   04-06-12 12:44

Няма нищо общо м/у цената на тока в сегашната АЕЦ Козлодуй и бъдещата АЕЦ Белене. Това се разбира и от инвеститорите. В противен случай щяха да наддават, за да участват в изграждане на Белене.
Дата:   04-06-12 12:50

Асахи, дилемата е политическа, а не икономическа. "запада" натиска срещу руските интереси, ние не си гледаме нашите... тъжно е и жалко.
Дата:   04-06-12 12:55

Нека някой извади парите, за да реши икономическата дилема, пък после можем да си теоретизираме колкото си искаме. Руските инвеститори и те не се натискат. Катарците имат пари, ама искат в магистрала да инвестират, не в АЕЦ.

Ти за колко лева би купил акции в бъдещото евентуално АЕЦ Белене АД?
Дата:   04-06-12 13:01

Руснаците ни предложиха и все още ни предлагат да поемат и нашия дял в инвестицията с нисколихвен кредит, като след реализирането на проекта запазваме 51% собственост. уникално предложение което не искаме да приемем. въобще, правим всичко възможно да не реализираме най-добрата инвестиция в момента за България и то само щото идва от Русия. това се нарича национално предателство.
Дата:   04-06-12 13:08

Да, не искаме кредит. Кредит и от другаде може да се вземе, но пак не искаме, защото бъдещата липса на смисъл и печалба си остава за нас. Те и другите инвеститори могат да вземат кредит или си имат собствени средства, но пак не искат.

Ти колко лева би вложил в този "печеливш" проект?
Дата:   04-06-12 13:18

значи, ако руснаците ми го припишат на мен и ме финансират на 100%, го взимам цялото. [shtrak]

сега щи кажа какво не е доброто на Белене. токът ще е прекалено евтин и прекалено много за да могат частните тецове да си продават точеца на толкова висока цена колкото в момента, а за вбъдеще и по-висока. на печелившите, честито! както виждаш пак им е увеличена печалбата и то с доста добри проценти. кефи ли те?

аз съм да се пре производството на ток в България с вносни въглища. нещо което никога няма да можем да направим, щото ще ни е прекалено изгодно и няма да пълним гушата на правилните "приятели".
Дата:   04-06-12 13:21

въобще, правим всичко възможно да не реализираме най-добрата инвестиция в момента за България и то само щото идва от Русия.

Смайващо добра е тази инвестиция, най-добрата... ever! [smilie5]
Ще се изтепат инвеститорите за нея!

Ние наистина правим доста грешки в отношенията си с Русия, ама точно Белене - не е една от тях.
Дата:   04-06-12 13:21

Няма да ти го припишат 100%, а ще си собственик само на твоя дял, за който си си закупил акции. И така - колко лева влагаш ти лично?

Конспиративната теория издиша при споменаване на термина "енергиен микс". Затова имаме ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, АЕЦ, ВЕИ, внос и износ.
Дата:   04-06-12 13:41

чакай сега, България няма да извади един лев кеш за този проект, а ще е собственик на 51% след реализацията. какво да вада аз? искам да ми припишат тия 51% на мен и да ме финансират, къде е разликата???
Автор: ilcoin   
Дата:   04-06-12 13:54

Разликата е, че в случая под "България" се разбира енергийната мафия, а сметката ще я плащат поколения българи от собствения си джоб. Как не разбрахте, че ако нещо е икономически изгодно, големите икономически акули ще са го лапнали отдавна. Пък те не само че не са, те даже и не се интересуват.

Или викаш, големия руски брат ги пъди, та да може бедният ни изстрадал надор най-сетне да живне под крилото на Сергей Дмитриевич и майстора на шлемовете с малко "евтин точец". Видиш ли обаче, лошия Бойко не ще, щото гадния Гаргамел го манипулира. [smilie25]
Дата:   04-06-12 13:55

Разликата е, че за останалите 49% няма кандидат. Ти, ако искаш, можеш да ги вземеш. Или част от тях. Само си консолидирайте желанието и финансите за АЕЦ Белене. В частните сметики на българите има достатъчно пари. Убеди ги да инвестират и печелете.

Ти колко би инвестирал?
Автор: Славов   
Дата:   04-06-12 14:08

Значи в Абсурдистан викаш, аз знам няколко загубили много пари, едната е в Япония дори ...

[smilie3]
Автор: ivodam   
Дата:   04-06-12 14:26

Пак ли почнахте големите специалисти големите сметки за Белене, големите разбирачи от икономическа ефективност и инвестиции. Начело с Асахи, разбира се. Само два въпроса ви задавам от сума ти време, на които не съм получил отговор и до момента:

- какво правим, ако не ни разрешат удължаване на сроковете на сегашните реактори? 2019/2020 трябва да ги спрем;

- някъде в момента от много проекти за АЕЦ, които се реализират в света, има ли някой, който да излиза по-евтино за аналогична мощност?

Дайте отговор на тези въпроси, че да видим плашилото, което се размаха, наистина ли е толкова страшно, много ли са 10 млрд. евро и 20 години за изплащане на инвестицията?

[smilie7]
Автор: ilcoin   
Дата:   04-06-12 14:33

Това е добра идея. Да пуснат 49% от акциите на Белене на борсата. Демокрация в действие. И евтин точец!
Дата:   04-06-12 14:34

ми ще си купя, колкото успея [smilie24]
Дата:   04-06-12 14:40

някъде в момента от много проекти за АЕЦ, които се реализират в света, има ли някой, който да излиза по-евтино за аналогична мощност?

Контра-въпрос : някъде в момента по света, има ли мащабен, дългосрочен, енергиен проект, който да се очертава като печеливш, за който да няма кандидати?

Питам, защото не съм проучвал цените на подобните проекти в чужбина, но елементарната логика подсказва, че ако Белене щеше да е толкова печеливш проект - нямаше да избягат с писъци всички.
Дата:   04-06-12 14:44

ако ми дадат заемче руснаците ще ги взема всичките [shtrak]

те руснаците ги искат тия 49%, но ние не ги даваме на тях, искат да платят нашето участи и да запазим 51% собсвеност, не може. въртим сучем само да не са руснаците. иначе на марица 3 им вдигаме с 26%, а на бобор дол 34% изкупната цена, дето и преди беше двойно по-висока от държавния тец. айде като сте такива умници, да видим къде е енергиината мафия?
Дата:   04-06-12 15:16

Защо да ти дават заем руснаците? Ти дай твои пари, а от заем няма да има нужда.

Вариантът "държавата взима заем" означава "държавата е собственик на 100%". Държавате не иска да е собственик на 100% - това вече е станало ясно. Затова се търси инвеститор за останалите 49%. Засега такъв не се появява. Сержи и другите поддръжници биха могли със собствени или привлечени капитали да купят тези 49%. Ако вземат кредит ще поемат ангажимента да го плащат. Ако извадят собствени пари получават 49% от приходите като чисто. Няма никаква политика, само икономическа логика. Няма ли кой да им събере парите и да я построи тази АЕЦ най-накрая?
Автор: Todd   
Дата:   04-06-12 15:22

Белене си има прекрасна история която трябва да се поднови ...кви са ми тия централи - ментрали .

Я да започват свинарници ....

[cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: boreto   
Дата:   04-06-12 15:23

ми ще си купя, колкото успея

И за чий са ти? За да започнеш да получаваш дивиденти след 20 години?

Ей ся Тод ще те скастри, че искаш да живееш вечно...[smilie25]

Сложи колкото успееш пари на депозит и ще ги удвоиш след 7 години. Ние сме оптимисти и няма да броим инфлацията...[smilie25]

първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  25  26     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.