Автор: bogdanov
Дата: 01-07-12 21:38
Често ми се случва да попадам на сънародници от всички краища на света. Аз самият съм живял доста време извън България.. Животът отвъд ми се стори различен и привлекателен,пълен с вяра и надежда, докато не започна да ме гложди познатото на всички емигранти чувство. Прекрасно... на болка и сладост. Желанието да се върнеш, да видиш промяна. Желанието да се бориш и да дерзаеш в родината.Да поплачеш пред близките, да се посмееш истински... да потърсиш и намериш приятели...
Върнах се и бях щастлив. Земята миришеше на земя, морето на море и дъждът на дъжд. Човек пропуснал доста български години, лесно се познава.
За две години тук, пред очите ми, ни отнеха всички права. Аз се чувствам манипулиран, прекаран и дълбоко разочарован.
Пак ми се иска да емигрирам, май повече от всякога...
В нашата родина се гаврят с личността.Различията се търсят и намират в материята, а не в духовното. Стана модерно да си гей, непушач и вегетарианец. И днес ми се налага да консумирам свободните си задължения, вместо да живея свободата си. Искам да се махна! И вие искате знам го! И може би това е по-доброто решение, по-малкият риск... Другият е да гласуваме.Ама за кого?
Майната им!!!
Когато бях "българче"- обичах. Сега съм "българин" и МРАЗЯ(не по малко от вас)!
|
|